Publikováno Květen 4, 201015 r Zdavím měl bych dotaz vlastním Fábii 1.9 TDI a chci si ji nechat načipovat od firmy TDIFUN http://search.seznam.cz/?sourceid=szn-HP&thru=sug&q=tdifun a tímto bych se chtěl zeptat jaké máte zkušenosti. Díky za rady
Květen 5, 201015 r Já mám octávu,najeto mám 256tisíc a čip jsem nechal dělat ve 140tis až byl motor zajetej.Mám Kolem 90KW,ale neměříl jsem to.Může být o něco víc,nebo i míň. Upraveno Květen 5, 201015 r od Tom84
Květen 5, 201015 r Tdi Funa bych se vůbec nebál ba naopak....jináč já na chipu na 101 kw 330Nm najeto téměř 160 000km a vše naprosto vpohodě - teď jsem měnil turbo za větší a původní je ve stavu 1A - bez vůlý lopatky neosekaný když se budeš starat = olej po 10tkm, rozdvody u mne po 60tkm, tak je chipek jen k dobru
Květen 11, 201015 r Autor Nazdárek takže jsem byl dnes chipovat Fabču ze 74kw na 120kw - 158k takže něco nepopsatelného zadím vše ok tak se uvidí.
Květen 11, 201015 r odbrzdeno? predpokladam ze na custom upravy. seriovy komponenty na 120kw nevim nevim
Květen 11, 201015 r lukas: nevěřím že máš v F I 1.9TDi PD 74kw nachiplých 120kw (na tolik se chipujou FRS a už celkem dostává turbo zabrat vlivem neúčinýho intercooleru) prťavý turbo v 74kw fabce s malým IC a hlavně s B čidlem tlaku dovolí tak 140PS možná 150, ale to už je turbo v extrému.....pokud máš graf, tak sklapnu, ale jestli máš origo 74kw bez FMIC a bez většího turba, tak ten kdo ti to chipl a řekl, že je tam 120kw (to je cca 168 a néé 158PS) tak rozhodně kecal
Květen 11, 201015 r Autor Graf mám a mám 353 Nm a 156 konských sil. Origo verze co tam byla nahraná ze škodovky měla 122 k při 4000 o/min Mám to chiplé od TDIfun měřeno na nájezdové brzdě.
Květen 11, 201015 r tak to není 120kw zdá se mi to "trošku" přitažený za vlasy, protože já mám 74kw atd + větší vstřiky ze 110kw ARL + větší turbo z 96kw ASZ + FMIC + EGR off a jsem na cca 160PS 380Nm (bohužel musím vyměnit B čidlo, víc nepustí a na origo kkk 74kw navíc bez FMIC je těch 156 PS tak na rychlý odchod turba - prostě mi to příjde nereál....hoď graf
Květen 12, 201015 r Autor Tak sem dávám Graf tak se koukněte at vidíde. :p Upraveno Květen 12, 201015 r od lukas513
Květen 12, 201015 r Autor Tak sem dávám Graf tak se koukněte at vidíde. :p Mrzí mě že tam není ten původní graf bohužel ho neuložil ale vím že v sérii jsem měl 122k
Květen 12, 201015 r Autor ted jde o to jeslti si mel v aute seriovy komponentyx nebo ne Auto je seriovka stím není nic dělané a jsem druhý majitel první byl z rodiny a měl to auto odnova takže vím co říkám.
Květen 12, 201015 r Ze sériové 1,9PD 74kW vymáčknout tolik, já jsem chipovací laik, ale nějakou dobu se o to už zajímám a teda koukám, většinou se říká, že navýšení u diesla tak o 30%... Neprokluzuje ti už spojka při prudším rozjezdu a nehulí to v otáčkách? (bych typoval, že černej dým bude všude kolem) Ale každopádně graf je, třeba na tvým autě zkouší, co 1,9TDI vydrží.. Sorry, každopádně přeji, aby auto sloužilo a nic se neporouchalo, ale mě to bez dalších úprav prostě nejde do hlavy (sportovní vstřiky, turbo aspoň z RSa, atd.. atd..) A v ruku, ruce výkonu, co podvozek a brzdy jsi nechal bez úprav? Já jdu chipovat asi za měsíc k TDiFun a to z 74kW na cca 90kW, no teď si připadám jak břídil.. :D ale mě to stačí, tak se tam poptám, co to je za experimenty...
Květen 12, 201015 r Autor Ze sériové 1,9PD 74kW vymáčknout tolik, já jsem chipovací laik, ale nějakou dobu se o to už zajímám a teda koukám, většinou se říká, že navýšení u diesla tak o 30%... Neprokluzuje ti už spojka při prudším rozjezdu a nehulí to v otáčkách? (bych typoval, že černej dým bude všude kolem) Ale každopádně graf je, třeba na tvým autě zkouší, co 1,9TDI vydrží.. Sorry, každopádně přeji, aby auto sloužilo a nic se neporouchalo, ale mě to bez dalších úprav prostě nejde do hlavy (sportovní vstřiky, turbo aspoň z RSa, atd.. atd..) A v ruku, ruce výkonu, co podvozek a brzdy jsi nechal bez úprav? Já jdu chipovat asi za měsíc k TDiFun a to z 74kW na cca 90kW, no teď si připadám jak břídil.. :D ale mě to stačí, tak se tam poptám, co to je za experimenty... Můžeš být klidný nebyl jsem sám kdo čipoval byl jsem tam z kámošem a ten měl v základu 117k a po chipu má 145k a taky fabka 1.9 tdi a vše ok. Však uvidíš kolik budeš mít v základu upne ti tvoji kárku na brzdu a řekne Ti že máš v základu 90kW .......... tak řekněš děkuji a odjedeš zase směr domů. Taky sem říkal že to nechám max 96kW a jsem někde jinde. Ale že jede :p ve 190 zrychluje paráda. Jo a ještě něco když se navyšuje výkon max o 30% tak kolik je 122k + 30% ........ schválně :smich: :smich: Upraveno Květen 12, 201015 r od lukas513
Květen 12, 201015 r Autor no davam tomu turbu tak 10tisic km Schválně obětuj pár dukátů a zajed na brzdu a pochub se.
Květen 12, 201015 r Zdarec,kolik tě stál chip?Kolik stojí jen to změrění na brzdě?Myslím u TDIFUNA...
Květen 12, 201015 r vím že většina tdi motorů od VW má lehce víc než je oficiálně udáno (co jsem početl tak 74kw PD mají někde kolem 80kw)...ale 90kw a po chipu s origo komponentama 112 kw?? to turbo musí dostávat kurevsky na frak a auto musí v zátěži hulit jak prase, vždyť je tam pidi chladič navíc zadeklovanej za podběhem graf vidím a mčím, ale být tebou dost zvažuju přestavbu intercooleru
Květen 12, 201015 r Autor vím že většina tdi motorů od VW má lehce víc než je oficiálně udáno (co jsem početl tak 74kw PD mají někde kolem 80kw)...ale 90kw a po chipu s origo komponentama 112 kw?? to turbo musí dostávat kurevsky na frak a auto musí v zátěži hulit jak prase, vždyť je tam pidi chladič navíc zadeklovanej za podběhem graf vidím a mčím, ale být tebou dost zvažuju přestavbu JJ jeli jsme to protáhnout při stále rychlosti 190km/h teplota vzduchu v intercooleru necelich 80 stupnů vše ok a na plno furt nejezdíš. Jo a vubec nehulí a nezahulí ................ neexistuje aby zahulila prostě není fábia jako fábia Upraveno Květen 12, 201015 r od lukas513
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.