Plyňák Vloženo 24. Červen 2011 Sdílet Vloženo 24. Červen 2011 Ahoj, prosím nestalo se někomu něco podobného ? Mám Fabii 1.2/47kW , r.2003. Postupně mi přestával jít levý přední blinkr. Píšu postupně, protože někdy to šlo a někdy ne, pozná se to tak, že při blikání kontrolka pípá rychleji. Teď už to nejde vůbec. Napravo je blikání OK. Když zapnu nouzovky, tak taky levý přední nic. Žárovka je dobrá...Na blatníku žárovička bliká....Je mi záhadou, kde může být záhada... Díky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 25. Červen 2011 Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 tak proměřit zda ti jde šťáva do drátů na patici a pokud ano, tak je problém na patici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plyňák Vloženo 25. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 (editace) Tak jsem to teď testoval a jsem z toho ještě víc jelen. Měřákem na patici napětí je, takže když se bliká, tak napětí skáče, což je OK, stejně jako na druhé straně. Problém je v tom, že tento stav je pouze bez žárovky, pokud tam šoupnu žárovku a měřím, tak nic, žádná šťáva...... Věděl by prosím někdo co s tím ? Editováno: 2. Červenec 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Červen 2011 Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 Vadna ziarovka. Vymenit za novu ziarovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plyňák Vloženo 25. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 (editace) Díky za reakci ale tak zlý to se mnou zase není . Zkoušel jsem je měnit mezi levou a pravou stranou i s tím plastovým držákem, napravo to jede OK. Takže žárovka to není...... Mě by zajímalo, co vlastně na fabii přerušuje, je tam klasický přerušovač a nebo nějaká elektronika. Když třeba zapřáhnu valníček, tak se na palubovce rozsvítí další kontrolka, jako že je připojeno další zařízení.....A nezávisle na tom, že se přidá ten vlek, bliká to pořád stejně, což na dřívějších škodovkách s přerušovaček nebylo, blikání se zpomalilo. Mě to připadá na nějakou závadu právě u toho "přerušovače" ale nevím jak to tady je udělaný.... Editováno: 2. Červenec 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 25. Červen 2011 Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 cim si to meril, pokud nejakym digitalnim merakem tak tan to nezatizi dostatecne a neodhali pripadny prechodovy odpor, podle me to bude spatny kontakt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plyňák Vloženo 25. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 (editace) Ano multimetrem, a pak jsem dal žárovku na dráty....... Editováno: 2. Červenec 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 25. Červen 2011 Sdílet Vloženo 25. Červen 2011 Takze asi bude nekde spatna kostra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plyňák Vloženo 26. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 (editace) Tak jsem to znovu proměřoval a na nic jsem nepřišel. Kostra u žárovky v patici je OK, nikde nic. Vada je evidentně v přívodu šťávy, ne v kostře. Bez zátěže to jde, se zátěží nee. :-( Editováno: 2. Červenec 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Pokud zadni blinkr funguje tak je vystup z RJ OK, takze muze byt zoxidovany spoj nekde v konektoru, popr. neco podobneho. Takze asi nezbyva nic jineho, nez to podle dokumentace cele zkontrolovat a promerit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 PLYNAK: Odpoj konektor ktori ide do svetla a tam napoj ziarovku smerovky. Ak bude svietit-blikat tak problem mas vo svetle. Ak nebude blikat tak treba hladat chybu v kablovom zvezku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plyňák Vloženo 27. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Pokud zadni blinkr funguje tak je vystup z RJ OK, takze muze byt zoxidovany spoj nekde v konektoru, popr. neco podobneho. Takze asi nezbyva nic jineho, nez to podle dokumentace cele zkontrolovat a promerit. Ano zadní bliká OK, v pořádku bliká i ten malý přední na blatníku..... PLYNAK: Odpoj konektor ktori ide do svetla a tam napoj ziarovku smerovky. Ak bude svietit-blikat tak problem mas vo svetle. Ak nebude blikat tak treba hladat chybu v kablovom zvezku. Když připojím žárovku do konektoru, tak nic. ZKoušel jsem i vzít kostru jinde a na žárovku dát jen "živý blikací" a taky nic...... musím hledat, ale právě mě nenapadá kudy tudy to může být :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 27. Červen 2011 Sdílet Vloženo 27. Červen 2011 Zacal bych od propojeni v kabelovem svazku motoroveho prostoru vlevo, pomeril to tam a pokud bude vse OK, postupoval k blinkru, stahni si elektricke schemata k fabii, tam to mas podrobneji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plyňák Vloženo 2. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Červenec 2011 Přátelé děkuji za rady a reakce, tak vada byla "někde" v kabelovém svazku... Nejjednodušší řešení bylo natáhnout nový kabel, zabralo mi to asi 1/2 hodiny (teda ta práce, než jsem to zjistil to bylo delší) a už je všechno jak má být... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Přesně tak. Před lety jsem měl naprosto totožný problém a časem se začaly přidávat i jiné "komponenty". Byl to vyhnilý kabelový svazek (ta část co je pod ŘJ motoru) - je tady o tom celé vlákno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.