Říjen 16, 201410 r ..ja do plynu a veci kolem nerypu.. jezdim k LPG mechanikovi, proste dojedu,1x za 45t km udela svicky, vzduchovy filtr, cele to nastavi a je to....
Říjen 16, 201410 r nene, jezdim 1x za cca 22t km, jak si pipne jednotka, rikal mi mechos-pokud vse slape pockat az si pipne a pak dojet, pokud nejake problemy, dojet hned.. takze mi to vychazi na 1x22t km, takze kazda druha navsteva je vymena svicek a vzduchoveho filtru...
Říjen 16, 201410 r To o tých bio zložkách viem a oni sú aj v N98? Takže ideálne dávať tam benzínu toľko aby tam dlhšie neležal čiže max pol nádrže, ale neškodí zas tomuto motoru už 100oktán? Nejsú potom už v motore vyššie tlaky a tak ? Ako nejsom mechanik len pracujem to čo sa kde dočítam. A tiež som toho názoru kým to ide vobec sa do toho nerýpať a jak pípne tak isť na servis. Ako zatiaľ mám 400km najazdených a spokojnosť a dúfam že to tak ostane. Musím uznať že na to jak dlho som plyn do auta rázne odmietal tak som sa asi mýlil Upraveno Říjen 16, 201410 r od Keso8
Říjen 16, 201410 r s tím beneli to nehroťte, karel má pravdu. Na Fábuli pípne rezerva, v létě beru za 200 v zimě za max 300 a mám to na 2-3 týdny max. A se vstřiky jsem problém neměl doposud a to mám aktuálně 289t km.
Říjen 16, 201410 r malto, ty možná ne, ale dost lidí problémy mělo.. jako, nikomu to nenuitím, at si každej jezdí na co chce... ale pravda je že -benzín natural 95 je srajda, která je šizena vším možným, obsahuje biosložky, které mohou zalepit vstriky a muže zpusobit korozi palivového vedení, neobsahuje aditiva- -natural 98 a 100 se nevyrábí v čr, obsahuje aditiva, zejména 100oktanový -v tomto věřím čadkovi, má s tím leta praxe, doporučuje 100okt benzín z důvodu eliminace problému výše popsaných -znám osobně člověka, který měl problém se zalepenými benz. vstřiky a bylo mu v servisu doporučeno používat tento benzín. Nikomu to nenutím, je to každého věc na co si jezdí a co tankuje... a myslím si, že zase tak obrovská investice navíc to není a určitě tím autu nijak neubližuju, ba právě naopak... Upraveno Říjen 16, 201410 r od JirkaBrno
Říjen 16, 201410 r zde test benzínů http://forum.skodahome.cz/topic/128626-testy-benz%C3%ADn%C5%AF-n95-a-n98-n100/page-2?hl=+test%20+benz%C3%ADnu je zajímavé, že vysokooktanové paliva doporučuje i škoda auto pro motory Tsi... provoz na LPG už tak šetří dost peněz, tak proč autu nedopřát kvalitní benzín...
Říjen 16, 201410 r tak to já znám taky člověka co mu to zalepilo teď nedávno celou lištu na Feldě, ale to jen proto, že vždycky neberou půl a 3/4 nádrže a mají na půl roku vystaráno. Takhle bych to vživotě neudělal. Já tankuji jen 95 a to ne na zrovna značkových benzínkách a tak jednou 2x do roka zajedu k OMV pro "lepší 95" a neprožívám to
Říjen 16, 201410 r Hoši ja to berém že kvoli eko kravinám sa to riedi ale to je nepodstatné každý má svoje skúsenosti a svoju pravdu. Základ z vaších rád si berem ten že nedávať veľa benzínu kvoli tomu aby sa obmieňal. Otázka odomňa je že keď tam dám 98 či 100 benál či to neublíži motoru keďže výrobca odporúča pre tento motor 91(ktorý už neexistuje) a 95? Upraveno Říjen 16, 201410 r od Keso8
Říjen 16, 201410 r 91oktanovej nikdy doporučenej nebyl, jen je uvedeno, že ho LZE používat - s tím, že klesne výkon a pružnost. Nalitím 98oct nebo 100oct benzínu nikdy žádnýmu autu neublížíš, protože ty obsahujou jen víc prospěšnejch látek = aditiv pro rovnoměrnej chod a rovnoměrný spalování. Tak to bylo vždycky, i u starejch karbcovejch aut. Jiná věc je, kdyby se někdo odhodlal zkusit nalejt "letečák" neboli v Česku dnes už nevyráběnej benzín pro letadla s oktanovým číslem 130 - ten se do ČR jen dováží a NEPLATÍ PRO NĚJ ZÁKAZ Pb SLOŽEK, tudíž kdo si ho naleje do auta, minimálně si odpraví katalyzátor...
Říjen 17, 201410 r schválně jsem se teď díval do aplikačky co mám v telefonu na PHM a na Fábuli mám tankováno od začátku roku celkem 18x což vzhledem k tomu že máme 42.týden vychází na tankování průměrně 1x za 2 a 1/3 týdne a Rooma, který přepíná dříve (novější systém jako u tebe Keso8 a JirkaBrno), kde mám 11 tankování od začátku roku a tedy průměrně 1x za necelé 4 týdny .
Říjen 17, 201410 r co jsem se dival tak jsem bral benzin 26.3. 500kc, 16.5. 600kc, 1.8. 500kc,29.9. 400kc... auto jezdi kazdy den, nekdy i oba dny o vikendu...
Říjen 17, 201410 r ok, pro doplnění, Fábie jezdí každý všední den a min.1x víkend, s roomem je to obtýden každý všední den + alespoň 1x o víkendu
Říjen 17, 201410 r hm tak stím benzínem to jsem teda já na štíru...nějak jsem teĎ včera tankoval při dojezdu 0:-)jinak taky tankuju cca co měsíc za 300-400kč... Upraveno Říjen 19, 201410 r od mira
Říjen 17, 201410 r miro, mohlo by ti odejit benzinové čerpadlo, je dobre tam mit vždy nějaký benzín, aby se mohlo chladit a mazat...
Říjen 18, 201410 r Tak hoši musím aktualizovať status že prvá nádrž lpg za mnou. Išla rýchlo dole . Bola vlastne v rámci ceny prestavby a najazdené až po prepnutie na benzín kvôli prázdnej lpg nádrži 488km. Podľa výpočtov spotreba 7,64L/100km . Na benzín som mal doteraz 5,74L/100km. Som zvedavý aké budú ďalšie údaje. Upraveno Říjen 18, 201410 r od Keso8
Říjen 19, 201410 r miro, mohlo by ti odejit benzinové čerpadlo, je dobre tam mit vždy nějaký benzín, aby se mohlo chladit a mazat... s tymto mozem len suhlasit na fabci som menil asi 3 mesiace dozadu, najprv zacalo zavyjat a po 2 dnoch bolo po nom benzin tam bol vzdy od 1/3 po rezervu kedy som sa snazil dotankovat teraz to robim od 1/2 do 1/4 a tankujem zase do 1/2 nech je to cerpadlo zatopene, ale spekulujem nad nejakym vypinacom cerpadla s oneskorovacom po prepnuti na lpg ved fakt je zbytocne aby tahalo ked bezim na plyn
Říjen 19, 201410 r ja mam aktivovany pristrik od 3900 otaček--- takže vypinač nevyužiju... tuttinko- a na to je prave dobry ten 100oktanovy benzin,ktery nema biosložku a nezasira benzinove vedeni a vstriky...
Říjen 19, 201410 r tak tohle byla vyjímka že byl dojezd 0km..jinak tankuju co mě pípne rezerva či je tam pulka rezervy..to je tam benzínu ještě dost....jiank pořád beru tu Vervu 100 Upraveno Říjen 19, 201410 r od mira
Listopad 2, 201410 r 1.4 mpi 16V 63 kW LPG - prosím jsou nějaký poruchy? kolik jste najezdili? jakou značku směšovače používáte? máte přimazávání ventilů? dali jste to tam někdo i v záruce? ventily vydrží? musí bejt servisní prohlídky každej rok? je na to nějaká kartička jako na emise? jaký jsou další výdaje kromě pořizovacích nákladů?
Listopad 2, 201410 r na LPG za 2 roky najeto 58000km, tartarini, 1x porucha přicpane vstřikovače kvuli zasirenemu LPg, cena opravy 800kč-nove gumičky a vstrikovaci tyčinky bo co to je..mam aktivovany přistřik benzinu od 3900ot. Dal jsem to tam po ročním provozu auta a ujetých 23000km-. Ventily drží. Prohlídku jezdím kazdých cca 23000km kdyz si pípne jednotka. Kartička žádná není. Výdaje další 0 krome 1x oprava vstřiků.
Listopad 3, 201410 r Já přidám, že existuje revize. Dle někde napsaných vět - 1x za rok a poznačuje se buď razítkem do "doložky k TP" a nebo pokud není doložka tak se vystaví papír o provedení revize. Revize=bezpečnostní kontrola. Nějací výrobci ji mají km neomezenou, nějací km omezenou.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.