Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

smokey-nemas nahodou vinovou kratkou fabku?

....pridam svuj postreh po dvou letech jizdy na plyn /nikdy predtim jsem plyn nemel/ a ujetych 102.000 km. Mam jen "blby" BRC :kol-44: alespon u me do cca 110 km/hod se spotreba pohybuje okolo, dle me, normalu 8,0-8.5 l na 100km. Jak vsak to mu pridam, tak plyn my snad unika i z kol. Neskutecna spotreba nad 10l/100km. Je pravda, ze jsem to nikdy nemeril. Parkrat jsem to prohnal na dalnici a byl jsem velice nemile prekvapen obrovskym unikem plynu. :kol-26:

Proto neverim spotrebe pri 160km rychlosti okolo 8,5l. Ale treba to skutecne tak je a pak jen zavidim :kol-28: ......

moje řeč

Upraveno od rosticek25

....pridam svuj postreh po dvou letech jizdy na plyn /nikdy predtim jsem plyn nemel/ a ujetych 102.000 km. Mam jen "blby" BRC :kol-44: alespon u me do cca 110 km/hod se spotreba pohybuje okolo, dle me, normalu 8,0-8.5 l na 100km. Jak vsak to mu pridam, tak plyn my snad unika i z kol. Neskutecna spotreba nad 10l/100km. Je pravda, ze jsem to nikdy nemeril. Parkrat jsem to prohnal na dalnici a byl jsem velice nemile prekvapen obrovskym unikem plynu. :kol-26:

Proto neverim spotrebe pri 160km rychlosti okolo 8,5l. Ale treba to skutecne tak je a pak jen zavidim :kol-28: ......

Pozor na zákony fyziky, hlavně aerodynamiky - Room má s výškou 1607mm proti fábuli 1 (1451mm) i fábuli 2 (1498mm) podstatně větší aerodynamický odpor a s váhou přesahující 1150 kilo (proti 1065kg u "jedničkové" fábule nebo 1060kg u "dvojky" - vždycky s motorizací 1,4 16V 63kW) je pro motor podstatně větší zátěží, takže nelze "rovnoprávně" srovnávat spotřebu těchto dvou aut, i když používají shodné pohonné ústrojí.

tak tak Karle, mohu jen potvrdit ... koneckonců je to vidět i na rozdílnosti mojí dovolenkové spotřeby u obou aut (dá se říci stejné motorizace), za stejné rychlosti

JirkaB: Jo mám tu krátkou vínovou.. Proč se ptáš?

K té spotřebě. Nepsal jsem 160-8,5 ale že štreku Brno - OV (170 km) jsem jel 160 (místi víc místy méně, ale snažil jsem se to hnát).

Zbytek nádrže po Ostravě svižneji než obvykle, myšleno hlavně rozjezdy a takové to šachování z pruhu do pruhu. Jinak spoust úseků po městě se prostě musí jet pijánko.

Takže jestli mi to na dálnici páplo 9,5 (1/3 nádrže) ve mestě 8 (2/3 nádrže) tak jsme někde kol těch 8,5 jak jsem říkal.

Když jsem to tu psal, tak jsem myslel že se dozvím že mi to žere moc.. a vy prý málo (-:

pta se protoze to Tvoje auto videl na predelani u plynare :)

podle me je to hodne dobra spotreba, ty to mas pri "rostacke" jizde a ja s 1.8T pri max setrne jizde mezi polema...

Upraveno od silarm

jo, presne tak 4.10. jsme tam byl se svim a vinova kratka fabka se zrovna montovala na plyn... prej to je nekoho z fora...

silarme- nejses ty nahodou Sverak z Boskovic.. :kol-35:

Upraveno od JirkaBrno

kdybych byl tak neStaguju ale Tartarinim :)

OK.

Jeste k tomu kompresoru, jdu teda do tohodle. Vleze se do prostoru k nádrži a už je to zástupce "vyšší" kategorie co dává cca 30 l/minutu. Ty běžné malé ať už značkové nebo ne, jsou někde 10-15 l/min. Samozřejmě papírově.

Zejména ať nemusím sebou na dovolenkou tahat pumpu na nafukování matraček atp.. cena kolem 800. Prodává se to jen na Globusu nebo na německém ebay.

ja vozim rezervu.. v poho, hodim to za zadni sicnu a neresim..

daji se nekde volne sehnat (nekde v Brne) filtry plynne a kapalne faze a pripadne si to doma vymenit sam?

tak určitě to nějaký eshop nabízí, záleží co máš za systém... ALE- jednou za rok bys měl jít na prohlídku, já mám v tom malém techničáčku od plynu napsaný 20000km nebo rok.. takže když zajedu za plynařem jednou za rok, nechám to zkontrolovat, očichat, tak mě nějakých 500 kč nezabije...

• 1 rok později...

Kluci doporucite mi prosim nekoho na prestavbu LPG  1,4  63kw do nove Fabie 2 ? Lokalita okolo Pardubic,nebo Hradce Kralove? Diky.

v HK dělají někdo Tartarini, jen si teď nemohu vzpomenout kdo teď tady nedávno předělával u nich

OK,moc díky.Zkusím to progooglit.

Pro vážné zájemce máme v měsíci září akci na montáže zařízení Landi Renzo Evo a toroidní nádrží za cenu 19 tisíc....omezený počet zařízení proto kdo má zájem neváhejte... 

karel.lpg- Poprosím,napiš  o tom prosím něco víc,klidně do SZ.  Cena zní moc dobře,jen bych nechtěl ušetřit za systém,a teď třeba plácnu,abych pak zjistil,že je jiná,mnohem lepší varianta a stojí třeba o 4 tisíce víc. Netvrdím,že je to tento případ. Moc dík za trpělivost s vysvětlením. 

Nevím že by bylo něco ještě podstatně lepšího než Landi Renzo, cena 19 litrů je královská - normálně stojí taková přestavba cca 26-28 klacíků - ale problém je lokalita, do Moravskejch Budějovic (ke Karlovi) je to odsud z Východních Čech flák světa a jezdit takovou štreku kvůli značkovýmu servisu je docela dost náročný, jak na čas, tak i na peníze...

Respektive - určitě jsou lepší sady, ale tam je cena za přestavbu natolik vysoká, že to v porovnání s tou akční cenou za LR Evo vyjde na skoro dvojnásobek - a poměr kvalita vs. cena nebude tak vysokej...

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

To je opravdu daleko.Copak ta montáž,ale nevím,zda je možnost servisovat i jinde,stejně kvalitně....Karle,kdyžtak prosím více do SZ.

Je to standartní kvalitní zařízení pro motory do 110 kW, od výrobce akční cena, normální cena kolem 25 tisíc, Landi Renzo ve všech modifikacích je velice kvalitní zařízení, s možností napojení i na OBD,,takže  klasika...

Upraveno od karel.lpg

Zdar hoši,

síce mam Fabču 2 ale motor ten istý tak je to myslím jedno. No po dlhom a úmornom prečítaní tejto témy (tento mesiac už druhý krát) som sa síce dozvedel veľa nového ale aj tak sa priznám že sa stále toho plynu bojím. Mám teda Fobiu 2 FL - 1.4 16V 63KW a najazdených cca 66000km.

Ono čítal som hodne o LPG jak tu na foré tak na iných fórach a najviac ma odrádzajú dve veci :

1. samozrejme prvotná investícia (ktorá pri mojom nájazde 15000km ročne by sa vracala no min 2,5roka)

2. Poruchy ktoré môžu ísť slušne do peňaženky kvôli opravám

Hlavne mi v hlave vŕta pár otázok:

1. Po montáži sa menia nejako servisné intervaly na sviečky, olej a pod ? 

2. Ako ste to riešili s rezervou ? Nosíte klasiku ? Či dojazdovku alebo repasnú sadu ? Ja som trošku uvažoval že zdvihnúť podlahu a šupnúť do tohoto priestoru aspoň dojazdovku keď už.

3. Má plyn aj nejaký negatívny vplyv na motor ? Teraz úbytok výkonu v rádoch pár % a vyššiu spotrebu nepočítam. 

4. Čítal som tu o potrebe domazávania keď ide auto na plyn. Je to teda nutnosť či nie ? Má to každý LPG systém ? 

5. Dočítal som sa tu o podpálených vstrekoch (alebo ventiloch teraz sa ospravedlňujem nejsom si istý). Jak moc závažné to je a ako často sa to deje ? 

6. Aká je priemerná cena servisu LPG systému ? každý píšete že sa to líši od systému ale málo z vás napísalo koľko to stojí cca pri tom vašom systéme. 

7. Nikde som sa nedočítal aký presný zásah sa robí pri montáži. Tým myslím vŕta sa niekde do motora ? Dá sa systém demontovať a jazdiť potom zas po starom ako pred montážou ? 

8. Stáva sa pri nových systémoch že plyn môže byť cítiť v interiéry auta ? 

9. Ono síce sa štartuje na benzín ale nieje potreba sem tam prehnať auto aj na väčšie množstvo benzínu ? 

10. Toto je síce mimo funkčnosti a skôr o estetike ale je možné to ústie alebo teda štupel/krytku plniacého otvoru streknúť do farby auta aby to tak nebolo do očí ? Či takýto zásah je zakázaný ? 

Pýtať sa na LPG systém je zbytočné každý má ten svoj overený a ja som si len spravil taký výber čo by som teoreticky dal. No a firma je tiež pasé lebo firmy čo tu chalani odporúčate sú v CZ a neviem či sa dá dať namontovať LPG v CZ, zapísať v SK a servisovať no podľa uváženia. 

Viem že niektorým to čo sa tu pýtam prijdu ako blúposti ale radšej sa opýtam ako ostať neznalý veci. 

Dík 

Pokud by to měl někdo chuť zodpovědět,budu taky moc rád.Jinak dnes jsem odeslal  na montáž pro karel.lpg zálohu a mám tedy vybráno. Díky.

Upraveno od hopa26

už jdu s křížkem po funuse, ale ten člen co má roomstera na lpg je mira a nechával si to montovat v Pardubicích http://www.autors.cz/

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.