Říjen 24, 201212 r ....pridam svuj postreh po dvou letech jizdy na plyn /nikdy predtim jsem plyn nemel/ a ujetych 102.000 km. Mam jen "blby" BRC alespon u me do cca 110 km/hod se spotreba pohybuje okolo, dle me, normalu 8,0-8.5 l na 100km. Jak vsak to mu pridam, tak plyn my snad unika i z kol. Neskutecna spotreba nad 10l/100km. Je pravda, ze jsem to nikdy nemeril. Parkrat jsem to prohnal na dalnici a byl jsem velice nemile prekvapen obrovskym unikem plynu. Proto neverim spotrebe pri 160km rychlosti okolo 8,5l. Ale treba to skutecne tak je a pak jen zavidim ......
Říjen 24, 201212 r ....pridam svuj postreh po dvou letech jizdy na plyn /nikdy predtim jsem plyn nemel/ a ujetych 102.000 km. Mam jen "blby" BRC alespon u me do cca 110 km/hod se spotreba pohybuje okolo, dle me, normalu 8,0-8.5 l na 100km. Jak vsak to mu pridam, tak plyn my snad unika i z kol. Neskutecna spotreba nad 10l/100km. Je pravda, ze jsem to nikdy nemeril. Parkrat jsem to prohnal na dalnici a byl jsem velice nemile prekvapen obrovskym unikem plynu. Proto neverim spotrebe pri 160km rychlosti okolo 8,5l. Ale treba to skutecne tak je a pak jen zavidim ...... Pozor na zákony fyziky, hlavně aerodynamiky - Room má s výškou 1607mm proti fábuli 1 (1451mm) i fábuli 2 (1498mm) podstatně větší aerodynamický odpor a s váhou přesahující 1150 kilo (proti 1065kg u "jedničkové" fábule nebo 1060kg u "dvojky" - vždycky s motorizací 1,4 16V 63kW) je pro motor podstatně větší zátěží, takže nelze "rovnoprávně" srovnávat spotřebu těchto dvou aut, i když používají shodné pohonné ústrojí.
Říjen 25, 201212 r tak tak Karle, mohu jen potvrdit ... koneckonců je to vidět i na rozdílnosti mojí dovolenkové spotřeby u obou aut (dá se říci stejné motorizace), za stejné rychlosti
Říjen 25, 201212 r JirkaB: Jo mám tu krátkou vínovou.. Proč se ptáš? K té spotřebě. Nepsal jsem 160-8,5 ale že štreku Brno - OV (170 km) jsem jel 160 (místi víc místy méně, ale snažil jsem se to hnát). Zbytek nádrže po Ostravě svižneji než obvykle, myšleno hlavně rozjezdy a takové to šachování z pruhu do pruhu. Jinak spoust úseků po městě se prostě musí jet pijánko. Takže jestli mi to na dálnici páplo 9,5 (1/3 nádrže) ve mestě 8 (2/3 nádrže) tak jsme někde kol těch 8,5 jak jsem říkal. Když jsem to tu psal, tak jsem myslel že se dozvím že mi to žere moc.. a vy prý málo (-:
Říjen 25, 201212 r pta se protoze to Tvoje auto videl na predelani u plynare podle me je to hodne dobra spotreba, ty to mas pri "rostacke" jizde a ja s 1.8T pri max setrne jizde mezi polema... Upraveno Říjen 25, 201212 r od silarm
Říjen 25, 201212 r jo, presne tak 4.10. jsme tam byl se svim a vinova kratka fabka se zrovna montovala na plyn... prej to je nekoho z fora... silarme- nejses ty nahodou Sverak z Boskovic.. Upraveno Říjen 25, 201212 r od JirkaBrno
Říjen 25, 201212 r OK. Jeste k tomu kompresoru, jdu teda do tohodle. Vleze se do prostoru k nádrži a už je to zástupce "vyšší" kategorie co dává cca 30 l/minutu. Ty běžné malé ať už značkové nebo ne, jsou někde 10-15 l/min. Samozřejmě papírově. Zejména ať nemusím sebou na dovolenkou tahat pumpu na nafukování matraček atp.. cena kolem 800. Prodává se to jen na Globusu nebo na německém ebay.
Říjen 25, 201212 r daji se nekde volne sehnat (nekde v Brne) filtry plynne a kapalne faze a pripadne si to doma vymenit sam?
Říjen 25, 201212 r tak určitě to nějaký eshop nabízí, záleží co máš za systém... ALE- jednou za rok bys měl jít na prohlídku, já mám v tom malém techničáčku od plynu napsaný 20000km nebo rok.. takže když zajedu za plynařem jednou za rok, nechám to zkontrolovat, očichat, tak mě nějakých 500 kč nezabije...
Září 23, 201410 r Kluci doporucite mi prosim nekoho na prestavbu LPG 1,4 63kw do nove Fabie 2 ? Lokalita okolo Pardubic,nebo Hradce Kralove? Diky.
Září 23, 201410 r v HK dělají někdo Tartarini, jen si teď nemohu vzpomenout kdo teď tady nedávno předělával u nich
Září 23, 201410 r Pro vážné zájemce máme v měsíci září akci na montáže zařízení Landi Renzo Evo a toroidní nádrží za cenu 19 tisíc....omezený počet zařízení proto kdo má zájem neváhejte...
Září 23, 201410 r karel.lpg- Poprosím,napiš o tom prosím něco víc,klidně do SZ. Cena zní moc dobře,jen bych nechtěl ušetřit za systém,a teď třeba plácnu,abych pak zjistil,že je jiná,mnohem lepší varianta a stojí třeba o 4 tisíce víc. Netvrdím,že je to tento případ. Moc dík za trpělivost s vysvětlením.
Září 23, 201410 r Nevím že by bylo něco ještě podstatně lepšího než Landi Renzo, cena 19 litrů je královská - normálně stojí taková přestavba cca 26-28 klacíků - ale problém je lokalita, do Moravskejch Budějovic (ke Karlovi) je to odsud z Východních Čech flák světa a jezdit takovou štreku kvůli značkovýmu servisu je docela dost náročný, jak na čas, tak i na peníze... Respektive - určitě jsou lepší sady, ale tam je cena za přestavbu natolik vysoká, že to v porovnání s tou akční cenou za LR Evo vyjde na skoro dvojnásobek - a poměr kvalita vs. cena nebude tak vysokej... Upraveno Září 23, 201410 r od Ekkar_z_Bastlírny
Září 23, 201410 r To je opravdu daleko.Copak ta montáž,ale nevím,zda je možnost servisovat i jinde,stejně kvalitně....Karle,kdyžtak prosím více do SZ.
Září 23, 201410 r tak by to měl být tento uživatel a téma, co má Tartarini z HK http://forum.skodahome.cz/topic/127549-%C4%8Derven%C3%BD-roomst%C5%99%C3%ADk-14-16v-63kw-ambitionn%C4%9Bco-nav%C3%ADc-lpg/
Září 23, 201410 r Je to standartní kvalitní zařízení pro motory do 110 kW, od výrobce akční cena, normální cena kolem 25 tisíc, Landi Renzo ve všech modifikacích je velice kvalitní zařízení, s možností napojení i na OBD,,takže klasika... Upraveno Září 23, 201410 r od karel.lpg
Září 26, 201410 r Zdar hoši, síce mam Fabču 2 ale motor ten istý tak je to myslím jedno. No po dlhom a úmornom prečítaní tejto témy (tento mesiac už druhý krát) som sa síce dozvedel veľa nového ale aj tak sa priznám že sa stále toho plynu bojím. Mám teda Fobiu 2 FL - 1.4 16V 63KW a najazdených cca 66000km. Ono čítal som hodne o LPG jak tu na foré tak na iných fórach a najviac ma odrádzajú dve veci : 1. samozrejme prvotná investícia (ktorá pri mojom nájazde 15000km ročne by sa vracala no min 2,5roka) 2. Poruchy ktoré môžu ísť slušne do peňaženky kvôli opravám Hlavne mi v hlave vŕta pár otázok: 1. Po montáži sa menia nejako servisné intervaly na sviečky, olej a pod ? 2. Ako ste to riešili s rezervou ? Nosíte klasiku ? Či dojazdovku alebo repasnú sadu ? Ja som trošku uvažoval že zdvihnúť podlahu a šupnúť do tohoto priestoru aspoň dojazdovku keď už. 3. Má plyn aj nejaký negatívny vplyv na motor ? Teraz úbytok výkonu v rádoch pár % a vyššiu spotrebu nepočítam. 4. Čítal som tu o potrebe domazávania keď ide auto na plyn. Je to teda nutnosť či nie ? Má to každý LPG systém ? 5. Dočítal som sa tu o podpálených vstrekoch (alebo ventiloch teraz sa ospravedlňujem nejsom si istý). Jak moc závažné to je a ako často sa to deje ? 6. Aká je priemerná cena servisu LPG systému ? každý píšete že sa to líši od systému ale málo z vás napísalo koľko to stojí cca pri tom vašom systéme. 7. Nikde som sa nedočítal aký presný zásah sa robí pri montáži. Tým myslím vŕta sa niekde do motora ? Dá sa systém demontovať a jazdiť potom zas po starom ako pred montážou ? 8. Stáva sa pri nových systémoch že plyn môže byť cítiť v interiéry auta ? 9. Ono síce sa štartuje na benzín ale nieje potreba sem tam prehnať auto aj na väčšie množstvo benzínu ? 10. Toto je síce mimo funkčnosti a skôr o estetike ale je možné to ústie alebo teda štupel/krytku plniacého otvoru streknúť do farby auta aby to tak nebolo do očí ? Či takýto zásah je zakázaný ? Pýtať sa na LPG systém je zbytočné každý má ten svoj overený a ja som si len spravil taký výber čo by som teoreticky dal. No a firma je tiež pasé lebo firmy čo tu chalani odporúčate sú v CZ a neviem či sa dá dať namontovať LPG v CZ, zapísať v SK a servisovať no podľa uváženia. Viem že niektorým to čo sa tu pýtam prijdu ako blúposti ale radšej sa opýtam ako ostať neznalý veci. Dík
Září 26, 201410 r Pokud by to měl někdo chuť zodpovědět,budu taky moc rád.Jinak dnes jsem odeslal na montáž pro karel.lpg zálohu a mám tedy vybráno. Díky. Upraveno Září 26, 201410 r od hopa26
Září 26, 201410 r už jdu s křížkem po funuse, ale ten člen co má roomstera na lpg je mira a nechával si to montovat v Pardubicích http://www.autors.cz/
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.