Publikováno Prosinec 17, 200618 r Caute borci... Mam takovej problem. Blika mi kontrolka zhaveni.... zacalo to znicehonic. Auto zhavi ale asi normalne a problem s nastartovanim a jizdou nemam. Jen tam proste porad blika ta kontrolka. Jinak tema jsem tady hledal a nenasel. Diky za rady
Prosinec 17, 200618 r Chtěl jsem říct do klubu majitelů českých šmejdů. O rozsvícené kontrolce žhavení u dieslů už tu byla řeč. Může to být brzdovým spínačem, má dva kontakty, jeden na světla a druhý na signál pro ŘJ, když je vadný, rozsvítí se kontrolka žhavení.
Listopad 8, 200816 r Chtělo by to vedět aspoň jaký máš motor, stáří žhavících svíček, děláto při zapnutí zapalování, při jízdě, co na to VAG?
Listopad 8, 200816 r Sazel bych to na žhavící svíčky, osobně sem tuto závadu nikdy neřešil a sem pořád dá se říst lajk, ale zkus vymontovat svíčky a vyzkoušet je na baterce...
Září 27, 200915 r Bylo to brzdovym cidlem.... Diky. Paradni! Stacilo vycistit kontakty ale aj tak sa nevyhneš výmene toho čidla stojí pár korún take sa oplatí vymeniť. aj mne to začalo poblikovať a potom prestali svietit brzdové svetlá a to je sranda jazdiť bez brzdovích svetiel. ten za tebou nevie že brzdíš a budeš mať nový nárazník ale chyba bude na tvojej strane ak sa preukáže, že nesvietili
Listopad 11, 200915 r Bylo to brzdovym cidlem.... Diky. Paradni! Stacilo vycistit kontakty Mam ten isty problem. Kde je to cidlo (mas nejake foto)?
Květen 7, 201015 r Ahoj všichni, možná uplně stupidní dotaz. Ale v mojí Fabii 1.9 TDI 74kw se mi z ničeho nic rozblikala kontrolka žhavení. Fabie startuje bez problémů, ale po rozjetí začne blikat takhle kontrolka a bliká až do vypnutí motoru. Poté ale znovu bez problému nastartuje. Našel jsem v manuálu pouze informace pokud nesvítí nebo svítí trvale. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? předem díky za odpověď.
Květen 7, 201015 r Ahoj všichni, možná uplně stupidní dotaz. Ale v mojí Fabii 1.9 TDI 74kw se mi z ničeho nic rozblikala kontrolka žhavení. Fabie startuje bez problémů, ale po rozjetí začne blikat takhle kontrolka a bliká až do vypnutí motoru. Poté ale znovu bez problému nastartuje. Našel jsem v manuálu pouze informace pokud nesvítí nebo svítí trvale. Nevíte někdo v čem by mohl být problém? předem díky za odpověď. Nesvítí ti zadní brzdová světla.Pod brzdovým pedálem je spínač,tak ho kup novej a vyměn!!Stojí cca 300Kč
Květen 7, 201015 r Předem se omlouvám za vytvoření duplicitního dotazu... A zároveň díky i za rady. Zkontroloval jsem to a nesvítěj .. ale takovou vadu bych pod kontrolkou žhavení nehledal
Červenec 23, 201114 r Zdravím, Obejevil se u mě problém,po nastartování motoru mi po cca 1minutě začne blikat kontrolka žhavení a bliká tak dlouho dokad zase motor nevypnu,Dokonce stačí jen zapnout elektriku kličkem a zase do cca1 minuty začne kontrolka blikat,nevíte náhodou chlapi co by to mohlo znamenat??? Děkuji všem kteří poraděj.
Červenec 23, 201114 r šlápni na brzdovej pedál a ať se ti podívají na brzdová světla = nesvítí že? = KO spínač brzdových světel...origo stojí cca 300,- a práce na 15 minut
Srpen 14, 201114 r Presne jak pise kolega. Spinac brzd je na snade. Ja mel problem ze naopak svitila brzdova svetla porad. Po ceste jsem si uzil spoustu legrace s ridici co me na to upozornovali. Ale aspon vim, ze ne kazdy se na cloveka vysere a radeji ujede. Jinak paradni navod zde jen par sroubku, lehky manevr a je to. Trosku jsem si u toho zafotil kdyby bylo treba mohu dodat obrazky temer step-by-step. Upraveno Srpen 14, 201114 r od Coala
Listopad 17, 201212 r Ahoj škodováci tak dnes při jízdě se mi po startu cca 1minuta rozbliká kontrolka žhavení a bliká během jízdy. A ráno jsem nastartoval rozsvítil a dokonce se rozsvítila kontrolka zadní mlhovky. Zapnutá nebyla! sama zhasla. Tak si nejsem jist zda to spolu souvisí. Dle telefonátu s kamarádem by to mohlo být špatnýma žhavičkama, ale to by spíš byla kontrolka motoru,ne? mám tdi 74kw ATD rv.01
Listopad 17, 201212 r Tak další poznatek!! včera jsem byl v půjčovně přívěsů, kde jsem si půjčil 3metr vozík zapojil za favorita a přestala mi svítit brzdová světla a světlo v interieru. Dnes jsem jej dal za fabku a také to přestalo, tudíš se domnívám, že to udělal vozik.
Prosinec 22, 201212 r Můžete mi poradit? Měl jsem stejný problém, vyměnil jsem brzdový snímač. Kontrolka přestala blikat, ale brzdy svítí až když poměrně dost sešlápnu brzdy (cca 30% síly) a když jsem porovnal origo snímač s nově zakoupeným, tak byl o cca 1cm delší. Je to normální, nebo jsem to tam blbě dal...? co myslíte? :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.