sixty-nine Vloženo 27. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2011 Dobrý den. Mám nově Škodu Fabii 1.4MPI, na svých dřívějších vozech jsem si všechny opravy dělal sám. Proto i následující opravu chci udělat svépomocí. Chci vyměnit čidlo tlaku oleje a chci se zeptat, kde to čidlo najdu a kolik stojí nové. Děkuji předem za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 27. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2011 (editace) to jsi se mohl kouknout i na netu kolik stojí, v seznamu klikni na zboží a zadej čidlo tlaku oleje fabia a průměrná cena bude zhruba ta za kterou to koupíš v mototechně. Já ho kupoval cca před 2 měsíci a myslim že stálo 125Kč - originál. ( nezapomeň ať má těsnící kroužek, myslím že je z mědi, kdyžtak ať ti ho k tomu prodají ) Jinak ho najdeš cca 15cm od olejového filtru napravo. Vypadá jako kus plastu na matce edit: Pokud ti svítí mazání a máš podezření na čidlo, tak s tím hlavně nejezdi než to vyměníš a vyzkoušíš. Většinou to bejvá čidlo, ale taky nemusí. Už když odpojíš konektor z čidla tak by ti mělo vychcat krapet oleje, to je dobrá známka toho že je čidlo špatné a propouští olej Editováno: 27. Červenec 2011, autor: Rypicong Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sixty-nine Vloženo 27. Červenec 2011 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2011 (editace) Tak vyměněno. Díky moc za radu, ale nakonec jsem tu otravoval zbytečně a našel to sám. Ale i tak děkuji za ochotu. Krapet oleje mi nevychcalo. Dělal jsem to najednou s výměnou oleje a olejového fitru, takže jsem měl olej vypuštěný. Jinak od tý doby kontrolka na palubce nebliká, tak to snad bylo tím. Ta matka toho čidla byla krapet narezlá a konektor byl celý od oleje, takže čidlo mohlo být, jako takové, v pořádku, jen tam třeba nebyl díky oleji kontak. Každopádně jsem to vyměnil a zatím je to OKi. Editováno: 27. Červenec 2011, autor: Malta citace předchozího příspěvku.Citace smazána Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acylpyrin Vloženo 29. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2011 kde sa nachádza to čidlo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 29. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2011 ježiš máš to tam napsaný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 31. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2011 TO acylpyrin: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maky1 Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Zdravím, Vím, že toto vlákno je hodně staré, ale nebudu zakládat nové. Chlapi, mám fabii 1 motor 4.4 MPI. Při výměně oleje jsem si všiml, že se mi nerosvítí kontrolka oleje. Prostě jsem olej vypustíl, tak jako na Feldě nebo Favoritu. Nastartoval, aby vyteklo všechno (na pár sekund). No a na předešlých autech se mi okamžitě rosvítila kontrolka oleje. Na Fabii nikoliv. Vyměnil jsem tedy olej, filtr a nastartoval. Motor se výrazně stišil, než před tím. Zkusil jsem sundat kabel s čidla motoru a kontrolka se nerozsvítila. Tak jsem sundal i kabel z čidla, co je hned vedle nad olejovám filtrem. Stále nic. Kontrolka se stále nerozsvítila, ale měla by ne? Ješte dodám, že před výměnou oleje rozsvítila kontrolka motoru. Mechoš říkal, že tam byly dvě vady. Jedna že nedosáhlo se splnění kyslíku nebo co a druhá, že imobilizer je v nouzovém režimu, nebo tak nějak. Ale sondu lamdu 1 jsem měnil před třemi měsící a od té doby to bylo v poho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 12. Květen 2014 Sdílet Vloženo 12. Květen 2014 Pokud se nepletu, tak kontrolka se rozsvítí, když se drát z čidla uzemní. Alespoň to tak bylo na starších autech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 14. leden 2015 Sdílet Vloženo 14. leden 2015 borci, co je to cidlo vedle filtru ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 14. leden 2015 Sdílet Vloženo 14. leden 2015 (editace) Snímač polohy klikovky a nebo vačky. Editováno: 14. leden 2015, autor: Albín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 14. leden 2015 Sdílet Vloženo 14. leden 2015 tece mi pres to totiz olej a je to asi aji v tom cidle ,,, potreboval bych vedet co to je, treba na na ccautodilech presne za cidlo na 1.4mpi, 5okw,rok 2000, AME .... kdyby nekdo vedel primo odkaz, nebo co to je teda za cidlo konkretne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 14. leden 2015 Sdílet Vloženo 14. leden 2015 (editace) Takže je to snímač polohy vačkového hřídele a teče to okolo proto že tam je jako těsnění "O" kroužek a ten se časem vymačká. Mělo by stačit vyměnit. Číslo dílu ti neřeknu,ale nemusíš kupovat originál,stačí zajet s tím kroužkem někam kde prodávají různá těsnění,možná i v obi a nebo kelly atd by to mohly mít. http://forum.skodahome.cz/topic/93000-sn%C3%ADma%C4%8D-polohy-va%C4%8Dkov%C3%A9ho-h%C5%99%C3%ADdele/ Editováno: 14. leden 2015, autor: Albín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 ze dik on tam nekdo predemnou zalepil silikonem a je to cely nejaky hnusny, tak to treba pujde pretesnit,,, co by delalo auto, kdyby ten snimac polohy vacky nefungoval, nebo nefungoval spravne, jen tak ciste teoreticky,,, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albín Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 Co jsem se někde na netu dočetl,tak by to nemělo dělat nic,ale nedám za to ruku do ohně. Pro něco tam to čidlo asi bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leo_pipes Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 (editace) ja sem na nic konkretniho prave nenatrefil,,,, nic , to je aspon cidlo a stoji 9 stovek no na googlu sem se docetl, ze by to melo podle signalu z toho cidla davat nejak povel k zapalovani....... Editováno: 15. leden 2015, autor: leo_pipes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 22. Květen 2015 Sdílet Vloženo 22. Květen 2015 Ne žádný olej vypouštět nemusíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 stačí,ak si tam pod neho položíš len kúsok hadry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 mělo by tam být jen to jedno viz příspěvek č. 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Květen 2015 Sdílet Vloženo 23. Květen 2015 Ne mělo,ale je tam jen jedno! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka.king Vloženo 4. Červen 2015 Sdílet Vloženo 4. Červen 2015 Zdravím, teče mi hodně olej přes čidlo tlaku. Proto mi asi i blikalo mazání a pípalo (jen za teplého motoru). Zeptám se, zvládnu výměnu doma ze shora, nebo je potřeba nějak to vyčistit a pod. A kolik tak vyteče oleje při výměně. Mám motor 1,4, 44kW, AZF, podle etky tam patří: snímač tlakový 1-polovy M16x1,5 (č. 047919081B) s kroužkem těsnícím 10x13,5 (č. N0138115). Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 zvládneš to v pohode,pekne zvrchu ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapucaaa Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Pri vymene cidla tlaku oleja sa mi podarilo z toho konektoru co je na nom vytrhnut ten kablik, da sa kupit novy konektor alebo co s tim mam urobit? Mozem najazdit nieco aj bez toho aby tam bol zapojeny ten konektor do toho cidla, dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Konektor na čidlo koupíš v každých autodoplncích. Určitě ho i někdo z tvích známích má,popřípadě ti ho prodají v každém servisu,když jej poprosíš. Jet se stím samozřejmě dá,ale opravdu jen nějakou krátkou dobu,než si to opravíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapucaaa Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 Konektor na čidlo koupíš v každých autodoplncích. Určitě ho i někdo z tvích známích má,popřípadě ti ho prodají v každém servisu,když jej poprosíš. Jet se stím samozřejmě dá,ale opravdu jen nějakou krátkou dobu,než si to opravíš. Dik moc, a nahodou odkaz na ten diel v nejakom internetovom obchode nevies? Lebo ja som to hladal snad vsade a nenasel som to, neviem pod cim to hladat, medzi cidlami to neni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 9. leden 2016 Sdílet Vloženo 9. leden 2016 (editace) Co blázníš to chceš jeden konektor kupovat někde na inter. obchodě. Vem jsi prostě ten starý kus zajdi někam do prodejny náhrádních dílů,nebo autoelektroservis a oni to ho prodají. A napiš si do vyhledávače co hledáš: Konektor čidla oleje Fabia ..... Možná jsme si dobře nerozuměli. Tobě se ulomilo zajištování konektoru? Myslím tím ten černý plast. Nebo jen vytrhl drát. To by ti stačil jen pin do konektoru. Ale když jej z toho konektoru vypinuješ-vytáhneš,tak většinou ten pin jde použít,že drát na pin prostě napájíš-naletuješ. Editováno: 10. leden 2016, autor: Mirek 835 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.