Přejít na obsah

Pojišťovna - tabulky pro výpočet ceny vozidla


abit

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Zajímalo by mně, dá-li se někde zjistit, jakou částku bych dostal od pojišťovny v případě odcizení vozidla.

Před 2,5 lety jsme koupili ojetou octavii2. Cena tehdy byla 270 000,- Jelikož jsme na ni docela dlouho šetřili, sjednali jsme si na ni kromě zákonné pojistky i havarijní pojišténí (odcizení, vandalismus, živelní událost). Celkem ročně platíme kolem 10 000,-. V současné době jsme nuceni trochu více šetřit, takže začínám uvažovat, jestli to havarijko nezrušit a nenechat jen zákonné pojištění. Auto parkujeme pouze v garáži, která je součástí domu (krom občasného parkování u suparmarketů při nákupech).

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi takto mě bylo řečeno, že nejlepší je kouknout se do bazarů kolik chtějí oni a nebudeš moc daleko kolik při odcizení dostaneš ty. Ale musí to být velmi podobné vozidlo (výbava,stav,servisy atd..). Jinak je dobré každý rok obnovovat smlouvu a snižovat hodnotu na kterou je pojištěno tvoje auto. Dělá to pak taky docela slušné penízky. Většině lidí to obnovují automaticky a tuto hodnotu jim nesnižují. Lidi se pak diví že auto mají pojištěno třeba na 300 000Kč, ale po 5 letech tuto hodnotu nikdy nedostanou a budou rádi když se při odcizení dostanou na polovinu. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jenom pro predstavu: koncem roku 2008 (12 mesic) jsem koupil novou OII 1.9 TDI za 18600 Eur, koncem roku 2010 (11 mesic) jsem mel nehodu, byla to totalka a likvidator z Allianz urcil zustatkovou cenu vozidla pred nehodou na 11200 Eur, auto melo najeto v case nehody 81 000km... cili za 23 mesicu provozu stratilo auto pres 7000 Eur... (jen pro info mel jsem GAP, cili v pohode :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...