Přejít na obsah

Nefunkční spojkový pedál


libcinek

Doporučené příspěvky

  • o 2 roky později...

Ahoj, fórum jsem prošel a podobný problém jsem nenašel.

Během 33km jízdy mi přestal fungovat spojkový pedál nebo možná i spojka. Když jsem vyjížděl, tak v pohodě. Při jízdě, když jsem řadil kladl spojkový pedál větší odpor a zpět se mu také nechtělo, jako kdyby drhnulo jeho uchycení. Z motorového prostoru jsem neslyšel zatím nic a řadit šlo v pohodě. Po chvíli jsem zkusil jen tak pedál prošlápnout a prošlápnul, ale spojka nerozpojila. Měl jsem červenou, tak jsem vytrhl rychlost a spojkový pedál už mi nešel vůbec zmáčknout a když jsem na něj tlačil, tak se z motorového prostoru ozývalo takové tlumené bouchání. Čím více jsem zaatlačil, tím více bylo intenzivní. Auto jsem odtlačil a odstavil a nevím co s tím. Stalo se něco podobného někomu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 12 let později...

Zdravím kluci, mám takový problém...Odešla mi spojka tak jsme dali komplet novou sadu. Mám tam hydraulické ložisko spojky jelikož mám 6q, takže žádný vypínací/pomocný spojkový váleček tam není. Měl jsem problém, že mi spojka nevypínala. Vyřešili jsme to tak, že jsme přišli na to že na hadičce co je u hydrauliky od HSV chyběl nějaký zpětný ventil. Ale pořád mám problém s pedálem. Po výměně spojky, se mi nějak ztrácí tlak v pedálu a nejhorší je že je to uplně náhodný. Pomůže jen když spojku zmáčknu a vymáčknu, tak potom je pedál zase tvrdý, ale není ten pedál pořád stejný, jako by se tam dostal vzduch, který sám zmizí nebo tomu pomůžu tím zmáčknutím spojky...Už si fakt nevíme rady, ještě možnost, že třeba špatně odvzdušnujeme spojku? Na odvzdušňovák dáme hadičku, povolíme a necháme vytéct až zmizí bubliny...občas tomu pomůžeme našlapáním, ale příjde mi že to děláme pořád nějak špatně, nebo je závada někde jinde a já už opravdu nevím, tak zkusim vás, jestli se někdo s nečím takovým setkal..Díky moc všem a opatrně na cestách...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...