Speedisko Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 Zdravím, možná až příliš amatérsky zní můj nadpis, ale snad není tomu tak. Čas od času, rozuměj, jednou,dvakrat za měsic, je nutné se na pár križovatkách fakt svižně rozjet. Můj postup je následující tedy.. Sleduji provoz maličko si již přidám plyn, třeba na 1500, pustim spojku se zařazenou jedničkou, spojku pouštím rychle ale plynule, rojezd je tedy velmi rychly,ale není nijak škubavy,trhavy atp.. plyn na podlaze, vytočeno 3800 a chci zařadit dvojku a stále svižně zrychlovat, a ted je ten moment, že pokud pustím spojku relativně stejně rychle jako při první části (řazení I p.s.) vždy na řadicí páce cítím, že to tam nejde hladce, zkrátka to tam trochu zakvrdliká, samozřejmě že ne nějak dramaticky, že bych slyšel silně kov na kov, spolujezdec to dle mého snad ani nepozná. Jenon dodám, že pokud budu pouštět pomalu spojku, také něco drnčí, a hlavně si myslim že spojce by se určitě nelíbilo kdyby prokluzovala na skoro max výkonu. Čím to je? - Je to moc rychlý řazení? Převodovka to nestihne spolknout rozpojit se? Nebo něco k kardanem když je to 4x4? Jak to řešit? Ještě bych dodal, aby jste se vyhnuli moralizování mé osoby o tom že ničím auto za mnoho peněz. Auto nijak dramaticky neničím, rozhodně méně než někteří co vytočí auto v mrazu do omezovače, a nebo ve stopadesáti vymenou všechny díry na silnici. Znova tedy, tohle se děje jednou, dvakrát za měsíc, většinou stačí klasicky rozjezd, kde ani nepotřebuju trakci 4kolky. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 uz se to resilo, ten problem maji i dvojkolky - je to synchronem protoze to neda dost rychle... moznosti mas dve, driv radit na dvojku - stejne ten kroukat je lepsi v nizsich otackach a nebo to vytocit jeste trochu vic a hodit tam pak rovnou trojku - tohle je prasarna, ale funguje to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedisko Vloženo 2. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 Aha aha, tohle jsem si nejak myslel. Pocitam ze oprava bude silena cena -- myslim tech synchronu nebo dokonce prevodovky ze?? Budu to resit ze budu samozrejme radit driv, a kdyz se holt nepodari, tak snad se nic moc nestane... Diiky moc za strucnou kvalafikovanou odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ozi Toretto Vloženo 2. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2011 oprava asi draha bude to jsem moc neresil - jeste mas moznost pockat a trochu dyl radit, ale to ztracis vyhodu rychleho startu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.