Přejít na obsah

Přejetí servisního intervalu

lakrij

Doporučené příspěvky

zdravim,

plánuji koupi octavie r.v 10/2009,má proměnlivej servisní interval QC1,auto bylo na první servisní prohlídce po cca 1 roce ale s najetými 32300km,nevim jestli u tohoto intervalu je max.nájezd 30000km/2roky či se jde do servisu až se to objeví na MAXIDOTU,jde mi o to,zda bude platná 2letá záruka.Nemáte někdo zkušenost s takovýmto přejetím, zda to servisy nějak tolerujou.

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nie QC1 ale QG1..

áno u tohoto intervalu je max.nájazd 30t km resp.2 roky..

záruka sa počíta odo dňa prevzatia vozidla zákazníkom od predajcu..pozri do servisnej knižky,kedy bolo auto preberané na predajni..

to,či bude servis tolerovať prekročenie najazdených km,záleží len a len o prístupe daného servisu...

Odkaz ke komentáři

Na stránkách Škody se píše u tohoto intervalu toto(neni zde stanovenej max. nájezd, u ostatních intervalů je vždy danej max.nájezd):

Proměnlivý servisní interval QG1

• proměnlivý servisní interval je závislý na intenzitě provozu vozidla a místních podmínkách, ve kterých je vozidlo provozováno
  • servisní prohlídka se provádí podle ukazatele proměnlivých servisních intervalů, avšak nejpozději po 2 letech

Displej proměnlivé délky servisních intervalů vždy včas upozorní na termín servisní prohlídky

Odkaz ke komentáři

jde mi o to,jeslti je možný ,že mi MaxiDot za půl roku po najetí 32000km vypíše ,že mám jít na servis či to hlásí vždy při 30000km?

někde jsem četl ,že v motoru je čidlo kvality oleje a až je kvalita špatná,tak se to taprve nahlásí přes MaxiDot.

Odkaz ke komentáři

Pokud zmiňované auto nemá prodlouženou záruku, tak vzhledem k rv 10/2009 (předpokládám že první registrace proběhla posléze) ti standardní 2 letá záruka beztak skončila.. Případné reklamace pak mohou být řešeny v rámci kulance, ale je to - jak tu už bylo řečeno - hodně závislé na konkrétním servisu.. Při překročení intervalu u služebáku přijímací technik trochu remcal, ale to je vše... (zvlášť když dřívější termín nedali a s každým týdnem přibývalo 1200km..). Motor si ale stejně bral olej, každých 5-6t jsme dolévali, tak nemám strach, že by tam byl nějak extrémně starej..

Odkaz ke komentáři

právě že je tam prodloužená záruka,ale prodávající tvrdí, že se mu hláška na návštěvu servisu objevila na MaxiDotu až při cca 31900km!!
serviska pak byla provedená a štítek s razítkem servisu a s 2 letou zárukou mobility v servisce je nalepenej.
on těch 32tkm najel za cca 7 měsíců,tedy docela rychle.Jemu v servisu tvrdili,že se to všechno řídí čidlem kvality oleje co je v olej.vaně a podle toho se to zahlásí na MaxiDotu.
přejel jste někdo servisní interval?příp. o kolik a jaká byla reakce servisu?

díky

Odkaz ke komentáři

z vlastni skusenosti se mi rozsvitil servis kolem 29 tis a psalo to ze 1500 km do servisu, cili je to mozny ze se mu to rozsvitilo az pri 31 tis a mas tam pak rezervu 1500 km aby si si zarezervoval termin v servisu, nikdo se nad tim u mne nepozastavoval, jinak ja si menim jeste v medziintervalu po 15 tis sam doma cili motor je u mne v dobrych rukou, jenom se tim samozrejme nechvalim v servisu ze si to medzitim sam menim...

Editováno: , autor: paldous
Odkaz ke komentáři

Jestli je to tak jak popisuješ, tak bych tomu nevěnoval pozornost a vše bude v pořádku ze strany Škodovky. 32t km za 7 měsíců je docela dost, takže asi dlouhé trasy. Ono se to totiž neřídí jenom kvalitou oleje, ale taky i množstvím studených startů. Proto ten servis mohl být až ve 32t km.

Kamarád má Golfa IV, sice benzín, ale taky prodloužený / proměnlivý interval. Jezdí s ním prakticky jenom po městě, spousta startování, hodně studených startů a součet najetých km a km zobrazujících se na Maxidotu teda není roven 30t km. Podle něj to bude spíše někde kolem 20t km.

Editováno: , autor: nuff
Odkaz ke komentáři

Já jsem kupoval auto v bazaru a byl tam prošvihlej servis o 2 měsíce.Auto sice najelo před mojí koupí málo km od výměny do výměny ale prošvihly tu nejpozdější výměnu oleje po 2 letech.Tak jsem hned nechal udělat prohlídku a výměnu oleje ale už mi odmítly uznat záruku mobility ještě prej kdyby to bylo jenom o měsíc ale o dva je moc.Záruku mám na 4 roky nebo 60000km ta mi pořád platí tak snad kdyby se něco stalo s motorem tak neudělají dlouhej nos.

Editováno: , autor: mates1909
Odkaz ke komentáři

Záruka mi platí protože v autě chřapil reprák ve dveřích u spolujezdce mám tam sound systém a opraveno (výměna vadného repr).na záruku zdarma v rámci té mojí první prohlídky po koupi auta z bazaru,Když jsem se ptal na tu záruku mobily tak mi bylo sděleno že za 400kč jí znova obnoví vykašlal jsem se na ní mám v rámci povinného ručení ty samé služby jako mobilita od škodovky.Jinak auto jsem kupoval v systému Škoda Plus u autorizovaného prodejce Škoda tak případné problémy se neuznanou zárukou budu řešit přes Škodovku.

Odkaz ke komentáři

tak je to prý možné ,že u tohoto intervalu QG1 může auto zahlásit servis až po najetí 30tkm,je to prej dáno druhem provozu a počtem startů atd.,proto škodovka už na svejch stránkách nemá napsanej max. interval do 30tkm ale jen max. 2roky,pokud se najede 30tkm za půl roku dálniční jízdou tak neni důvod hlásit servis.vyzjistil jsem to až u třetího autoriz.servisu od jednoho znalejšího přij.technika.většinou tam ale člověk narazí na rádoby odborníky co snad neviděli ani hever.

Editováno: , autor: lakrij
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...