Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Tak, hodně témat jsem početl. Mám problém a dnes jsem s mechošem narazil na další.

Fábii mám tdi 74kw a vlastním ji 2 měsíce. Problém spočnul, že při koupi auto kopali přední kotouče. Tudíš následovala jejich výměna za nové Zimermann + desky. Jo, ale během pár km opět vybruje volant. Tudíš kotouče dolů na soustruh úchylkometr a kotouče jsou O.K. dokonce jsem stočil ty co na voze byli při koupi. Tak a opět vybrace, ale sranda je v tom, že čím víc brzdím a zahřeji kotouče tím více to vybruje (volant) za studena ani tak moc ne. Auto zvednuté nastartoval dal 2 a šel se podívat. Zdá se mi, že drhnou desky o kotouče. Ale kotouče na soustruhu jsou O.K. co mám tedy špatně?

druhá věc je, že pravé přední kolo je OPRAVDU hodně špinavé od prachu z brzd než levé.

no a nejhorší zjištění je:

levé přední kolo mám o 1.5cm posunuté dozadu než pravé. Kola mám rovně a na jedné straně dám mezi gumu a blatník 3prsty a na druhé straně dám 4 prsty. Měřili jsme rozvor a takéje tam rozdíl. Nicméně gumy se sjíždějí stejnoměrně geoška je v toleranci. Auto občas z ničeho nic táhne do leve a najednou zase z ničeho nic přestane. Předchozí majitel mi včera napsal email, že poslední opravy na autě byli: levá poloosa levý homokloub, levý tlumič,levý náboj s ložiskem. Vše z vrakáče. Bohužel nevím proč a zda to bylo bourané, tak zda je původní rameno, nebo ne. Dle 4 nezávislých servisů jsou silenbloky a veškeré tyto věci ještě v pořádku. Mě se nezdá že by bylo něco špatně, nic nemlátí ani při akceleraci ani při brždění. Jo a volant mám trochu doleva místo rovně, ale to jest asi tím, že při jeho montáži nesrovnali kola.

děkuji za Vaše nápady kde začít a co by mohlo zapříčinit 1.5cm posunuté kolo

Kopání můžou způsobit křivé náboje kol.

• Autor

jo, ale kope to až po zahřátí brzd za studena to kope málo...

A kope to opravdu ve předu?

no a nemas nahodou povolenu respektive posunutu celu napravicu???

• Autor

Ano kope jen předek, zadek je odzkoušen a ten je cajk. Předek a hlavně po zahřátí. Nevím, no vypadá to na náboje těhlice bude snad o.k.

cmoud: jak myslíš posunutou? jak to poznám? snad je náprava uchycená v dírách tudíš nejde dát jinak,ne?

Treba spravit komplet G.O. prednej napravy.

Potom prestane vibrovat volant+kopat brzdovy pedal pri brzdeni!!!!

Citaj prilohu PDF

• Autor

jo pěkné, ale mě náprava nekmitá při jízdě, ALE hlavně až po zahřátí kotoučů, jak vychladnou tak je to dobré... Kotouč sundám dám opět na soustruh nasadím úchylkometr a kotouč je o.k. náboj je také o.k. ale opět začnu brzdit a po ohřátí vybruje pouze VOLANT pedál NIKOLI... ale díky dost výstižný příspěvek :-)

ked to bolo burane tak sa mohlo ohnut rameno alebo posunut cena napravica a preto to moze blbnut...Nie som si isty,ale v DP som cital ze cela napravica sa da posunut o cca 1cm...Ale v prvom rade sa kukni na tie ramena a silentbloky ci nie su utrhnute,resp.natrhnute a ak su,tak vymenit!A k tym kotucom...Kedy si menil brzdovku???Nemas niekde poskodenu brzdovu hadicku???Pricvaknuta,alebo nieco take?Su hadicky priechodne?

• Autor

brzdovka je nová odvzdušněno... hadičky vypadají o.k. proč by na to měli vliv hadičky??

mozu byt upchate,resp.pripchate a brzdovka nemusi odtial odtekat...a potom sa trenim zohrieva a mozu ti dret platnicky...Kamarat mal nieco podobne a robila mu to hadicka...to je moj nazor...ak to nie je pravda,neukamenujte ma....:c)))

to čo opisuješ ohľadom brz.hadičiek,tak to bol problém u Felícií...u Fábie som sa s tým ešte nestretol....ale všetko je prvý raz kol119

S tou hadičkou sem se setkal u Peugeota.Tam se uvolnila vnitřní stěna hadičky a zacpala zpětnou průchodnost.To ale mělo za následek,že to kolo zůstávalo přibržděné,ale nekopalo.To si myslím,že by bylo podobné jako přiskříplá hadička.Někomu se to asi bude zdát jako blbost a neříkám,že to je tento případ,ale tatíkovi to taky kopalo a nevěděl už co.Až se přišlo na to,že to dělala pneumatika.Za jízdy nic nepoznal,neboť veškerou vybraci pobral posilovač řízení.Jakmile začal brzdit,na pneu byl větší tlak a začalo to dupat,no a čím teplejší pneu byla tím víc.Jo a schodou okolností to bylo na straně,na kterou mělo auto bebíčko.

• Autor

zítra skusím nasadit jiné gumy ale nejprv zajedu do Škodovky a jsem zvědav co mi sdělí.

Mě to kopalo při brzdění do volantu a já pořad řešil předek a jednou mě napadlo ve větší rychlosti přitáhnout ruční brzdu. Měl jsem hned jasno.

• Autor

Jo taky jsem zkoušel zatáhnout ručku, ale nic to nedělá. Hlavně jak začnu brzdit tak cítím vibrace v podlaze a je to hnus. Tudíš jsem si jist, že to jde od předku. Kope jen volant, pedál NE.

Dej to na STK za 150 Kč ať to vyzkouši na válcích a na vytřasaku.

• Autor

Tak vibrace jsou pryč: kdyby to někomu pomohlo, tak to byli zadní silenbloky přední nápravy. Byli úplně vytrhané.

Hm, neřešil si tady nedávno uvolněné poloosy a přitom si tvrdil že všechny silenbloky jsou OK? :rolleyes:

Upraveno od VAG BoBo

• Autor

Hm, neřešil si tady nedávno uvolněné poloosy a přitom si tvrdil že všechny silenbloky jsou OK? :rolleyes:

ANO! jak je vidět, tak není vše na první pohled vidět a ani když se vyvěsí kola... nakonec jsem řekl vyměnit a když se vyndali tak jeden se rozpadl.

Tak já bych to myslím poznal, ale stane se.

• Autor

teď už jen přijít na to, proč jedna strana je kolo o 1.5cm dozadu oproti druhé....

ZLE NAHODENA PREDNA NAPRAVA-SKRIZENA.

• Autor

jak to myslíš? zle nahoděná? skřížená? s ní nejde hýbat přece.

• 3 roky později...

Ahoj chci se zeptat je to doba už ale ohledně tohoto příspěvku jak to dopadlo s tím posunutým kolem ? Já jsem nedávno měnil právě ty silentbloky zadní a čepy ramene a řízení a je po geometrii, nedávno sem se zakoukal na auto z boku a zjistil sem že mám obě kola více vzadu než uprostřed ? Jak to bylo řešeno ? Nějako vyřešeno ? Kdyžtak díky moc za jakékoliv info ;)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.