Přejít na obsah

HELP.. přední náprava čím to


davcatuma

Doporučené příspěvky

Tak, hodně témat jsem početl. Mám problém a dnes jsem s mechošem narazil na další.

Fábii mám tdi 74kw a vlastním ji 2 měsíce. Problém spočnul, že při koupi auto kopali přední kotouče. Tudíš následovala jejich výměna za nové Zimermann + desky. Jo, ale během pár km opět vybruje volant. Tudíš kotouče dolů na soustruh úchylkometr a kotouče jsou O.K. dokonce jsem stočil ty co na voze byli při koupi. Tak a opět vybrace, ale sranda je v tom, že čím víc brzdím a zahřeji kotouče tím více to vybruje (volant) za studena ani tak moc ne. Auto zvednuté nastartoval dal 2 a šel se podívat. Zdá se mi, že drhnou desky o kotouče. Ale kotouče na soustruhu jsou O.K. co mám tedy špatně?

druhá věc je, že pravé přední kolo je OPRAVDU hodně špinavé od prachu z brzd než levé.

no a nejhorší zjištění je:

levé přední kolo mám o 1.5cm posunuté dozadu než pravé. Kola mám rovně a na jedné straně dám mezi gumu a blatník 3prsty a na druhé straně dám 4 prsty. Měřili jsme rozvor a takéje tam rozdíl. Nicméně gumy se sjíždějí stejnoměrně geoška je v toleranci. Auto občas z ničeho nic táhne do leve a najednou zase z ničeho nic přestane. Předchozí majitel mi včera napsal email, že poslední opravy na autě byli: levá poloosa levý homokloub, levý tlumič,levý náboj s ložiskem. Vše z vrakáče. Bohužel nevím proč a zda to bylo bourané, tak zda je původní rameno, nebo ne. Dle 4 nezávislých servisů jsou silenbloky a veškeré tyto věci ještě v pořádku. Mě se nezdá že by bylo něco špatně, nic nemlátí ani při akceleraci ani při brždění. Jo a volant mám trochu doleva místo rovně, ale to jest asi tím, že při jeho montáži nesrovnali kola.

děkuji za Vaše nápady kde začít a co by mohlo zapříčinit 1.5cm posunuté kolo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo pěkné, ale mě náprava nekmitá při jízdě, ALE hlavně až po zahřátí kotoučů, jak vychladnou tak je to dobré... Kotouč sundám dám opět na soustruh nasadím úchylkometr a kotouč je o.k. náboj je také o.k. ale opět začnu brzdit a po ohřátí vybruje pouze VOLANT pedál NIKOLI... ale díky dost výstižný příspěvek :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked to bolo burane tak sa mohlo ohnut rameno alebo posunut cena napravica a preto to moze blbnut...Nie som si isty,ale v DP som cital ze cela napravica sa da posunut o cca 1cm...Ale v prvom rade sa kukni na tie ramena a silentbloky ci nie su utrhnute,resp.natrhnute a ak su,tak vymenit!A k tym kotucom...Kedy si menil brzdovku???Nemas niekde poskodenu brzdovu hadicku???Pricvaknuta,alebo nieco take?Su hadicky priechodne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou hadičkou sem se setkal u Peugeota.Tam se uvolnila vnitřní stěna hadičky a zacpala zpětnou průchodnost.To ale mělo za následek,že to kolo zůstávalo přibržděné,ale nekopalo.To si myslím,že by bylo podobné jako přiskříplá hadička.Někomu se to asi bude zdát jako blbost a neříkám,že to je tento případ,ale tatíkovi to taky kopalo a nevěděl už co.Až se přišlo na to,že to dělala pneumatika.Za jízdy nic nepoznal,neboť veškerou vybraci pobral posilovač řízení.Jakmile začal brzdit,na pneu byl větší tlak a začalo to dupat,no a čím teplejší pneu byla tím víc.Jo a schodou okolností to bylo na straně,na kterou mělo auto bebíčko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj chci se zeptat je to doba už ale ohledně tohoto příspěvku jak to dopadlo s tím posunutým kolem ? Já jsem nedávno měnil právě ty silentbloky zadní a čepy ramene a řízení a je po geometrii, nedávno sem se zakoukal na auto z boku a zjistil sem že mám obě kola více vzadu než uprostřed ? Jak to bylo řešeno ? Nějako vyřešeno ? Kdyžtak díky moc za jakékoliv info ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...