Premik Vloženo 27. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2017 S odstupem času přispěji take infem,po vyměně palivoveho čerpadla studene starty uz neznam na poprve kdykoliv co sem se s tim natrapil aktualizace vubec nepomohly 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 26. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2017 (editace) Nazdárek,podľa tohto videa je druhý opakovaný štart v poriadku,len prečo má otáčky niečo nad 800 a hneď poskočia skočia na niečo nad 1000.Mne motor teraz štartuje na prvý pokus a tiež to urobí ako na videu.Môže byť? Editováno: 26. Prosinec 2017, autor: kimmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fábík 2 Vloženo 11. Únor 2018 Sdílet Vloženo 11. Únor 2018 Ahoj,ještě tu někdo řeší aktuálně horší studené starty?Po letech trápení a zkoušek všeho možného....jsem na něco přišel a rád bych vyzkoušel,jestli to pomůže i někomu jinému..??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 11. Únor 2018 Sdílet Vloženo 11. Únor 2018 Ahoj. Ja uz psal muj pribeh, pomohlo vycisteni klapy. Jinym treba premiovy benzin nebo nova nahrana mapa... apod. Kazdopadne pro dalsi budouci motoristy resici tuto situaci (pro ne novy problem) pomuzes dalsi i ty, pokud tobe neco zcela jineho pomohlo :). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fábík 2 Vloženo 11. Únor 2018 Sdílet Vloženo 11. Únor 2018 No,je to divné...nikdo to nechápe.Ale zkoušel jsem startovat(jen po dlouhém stání) ze strany spolujezdce,protože ze strany řidiče se po otevření dveří sepne palivové čerpadlo na 2vtř.asi.A právě tato funkce kdo vymyslel,že by měla předčerpat palivo před startem a tím pádem lepší start...se alespoň tedy mě minula funkčností. Tak jsem to malou úpravou deaktivoval...a zatím je pohoda... A jestli to čte nějaký technik,tak by mě docela zajímalo ,proč je to lepší,když by nemělo..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Ja som zasa zbadal zmenu otáčok po studenom štarte.Teraz v zime to štartuje dobre len ako som písal vyžšie pri tom videu tak mi to tak robilo že keď som štartol tak otáčky vyskočili na nejakú hodnotu a vzápetí sa vyhupli o niečo vyžšie.Pred štyrmi dňami som bol na výmene silenblokov ramien a dal som vymeniť palivový filter a vyčistiť a nastaviť škrtiacu klapku,ale nie sprejom ake demontáž,čistenie,montáž,nastavenie a odvtedy sa po prvom studenom štarte otáčky hneď vyhupnú napr. na 1100 a zmizlo to vyhupnutie.no teraz neviem či to zpôsobila čistá klapka alebo nový palivový filter. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 kimmi...Hadam, ze to byla klapa. Ja menil v jeden cas palivovy, olejovy filtry a novy olej. Po te stacilo mit pod 11 stupnu-podzim a zacaly ty studene starty. Vzdy na podruhe. Nechal sem klapu vycistit a je zatim je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 13. Únor 2018 Sdílet Vloženo 13. Únor 2018 "mr.coumess",lenže ty si mal problém so štartom keď bola teplota pod 12C,no my máme práve naopak,ak sa ochladí tak to štartuje,blblo to keď sa oteplí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romiiken Vloženo 10. Květen 2018 Sdílet Vloženo 10. Květen 2018 Tento problém sa prejavoval u otcovej Fábie 2 1.4 16V r.v. 2014. Problém bol opravený flashom nového SW riadiacej jednotky motora. Motor ma pri studenom štarte vyššie otáčky po dlhší čas ako pred aktualizáciou SW a podstatné je, že prestal skapínať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 (editace) Ahoj, tak jsem si myslel, že mě tenhle problém nepotká. V podstatě od roku 2015 kdy bylo auto koupené nové, jsem nikdy v létě neměl problém nastartovat napoprvé. Před týdnem to bohužel začalo. Jak se teď ráno oteplilo nad 15 stupňů tak ráno vždy start až na podruhé. Projev je podobný jako asi u všech. První otočení klíčku, motor má snahu něco jakoby udělat, ale hned chcípne. Druhé otočení klíčku, motor krásně chytne. Děje se to pouze ráno, když auto celou noc stojí. Máte někdo tady již delší zkušenosti s aktualizací SW či jiným servisním zásahem (škrtící klapka, palivový filtr atd.). Než vyrazím do servisu, chtěl bych vědět jak se věci teď aktuálně mají. Editováno: 29. Květen 2018, autor: mkaba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 (editace) Dnes som vyskúšal studený štart priamo na LPG. -auto stálo 19.5 hod -čas 10:37 -vonkajšia teplota podľa maxiku 18,5°C -teplota chladiacej nezistené,nemal som pripojený VCDS,ale predpoklad cca 16°C+- podaril sa a bez akýchkoľvek anomálií,sice som trošku dlhšie točil ale motor naskočil čisto žiadne kolísanie otáčok trasenie a pod. Teraz neviem či to bola náhoda a motor by naskočil aj na benzín dobre,alebo nie,skúsim niekoľko studených štartov na LPG,možno sa ukáže že by to mohlo byť v čerpadle,aj keď som teraz odjazdil asi 500 km na benzín apo diaľnici a všetko ok. Po 1,5 hod odstavenia štart ne benzín,OK. Editováno: 11. Červenec 2018, autor: kimmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nakaryman Vloženo 3. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2018 Zdarec, taky jsem měl problémy se studenými starty v létě ihned po koupi nového vozu (6.2014) ,musím říct že mě to celkem zklamalo abych vezl auto po 50km do servisu a před každým známým vypadal jak blb když jsem startoval na 3x . Po 1,5 roce mi volal technik, že mají novej software. Po přehrátí to už nikdá neudělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 3. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2018 Ak ti motor štartuje po kúpe auta r.v. 2009 (6.ročného)3/4 roku ok a potom to začne blbnúť tak to neni softom,novším modelom to pomohlo to viem,no v mojom prípade podozrievam čerpadlo paliva lebo na LPG mi to štartuje OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
icom Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 Mám Roomster 2014, CGGB, přestavba LPG, od jara se mi začala projevovat zde popisovaná závada. Jel jsem do servisu s jasným cílem, aby mi aktualizovali SW řídící jednotky motoru podle pokynů výrobce. Aktualizaci provedli kupodivu zdarma, i když už je auto po záruce. Problém potom skutečně zmizel. Auto startuje jak za mlada... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2018 Tak včera aktualizace softu podle tpi co je zde uvedeno. Servis provedl aktualizaci bez zbytečného vysvětlování problému, jenom jsem jim řekl ve zkratce o co se jedná. Ráno start v pohodě, takže to vypadá dobře. Odesláno z mého E6633 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 Nejčastěji vadné čerpadlo- Po změření tlaku bylo málo...Po výměně už OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 Aj ja si to myslím že to bude čerpadlo ktoré sa seká jak písal "Premik" a dáva málo paliva po dlhšom odstavení.Mne keď bolo ráno 16°C tak som točil aj tri 3 sekundy,naskočilo a zdochlo,druhý štart ok,len niekedy trochy vybruje pár sekúnd.Keď som šiel z práce a bolo 33°C tak motor naskočil ihneď po otočení kľúča a štart OK.Usudzujem to že pri štarte pri 16-tych stupňoch je oveľa bohatšia zmes ako pri 33,aj podľa PP to tak vycházda možno vtedy stačí aj menší tlak na menej paliva,logicky mi to tak vychádza,aj napriek iba úvahe idem do výmeny čerpadla aj keď stojí 85€. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 23. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2018 Už týden mám nový soft. Ráno jsou ideální podmínky pro špatný starty co se zde popisují, ale motor naskočí úplně v pohodě na otočení kličku. Takže upgrade pomohl na jedničku ;-)Odesláno z mého E6633 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GOLF10 Vloženo 24. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2018 V 23. 8. 2018 na 21:22, mkaba napsal: Už týden mám nový soft. Ráno jsou ideální podmínky pro špatný starty co se zde popisují, ale motor naskočí úplně v pohodě na otočení kličku. Takže upgrade pomohl na jedničku ;-) Přesně tohle jsem měl i já, taky aktualizovaly software a od té doby v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Takže výmena čerpadla nepomohla.Kúpil som použité čerpadlo za 30€,vymenil a nič sa nezmenilo,žeby som kúpil tiež "zlé"?,tak som vymenil medzi mojim a manželkinim autom,sú identické a nič sa nezmenilo,takže čerpadlo bolo ok a aj to nové je dobré. Pátranie pokračuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fuly Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 (editace) pred rokom mi dali nový soft +novy vzduchovy filter+ aditivum VIF davam od vtedy stale do benzinu a uz rok bez problemu! Editováno: 28. Srpen 2018, autor: fuly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 (editace) před 2 hodinami, kimmi napsal: Takže výmena čerpadla nepomohla.Kúpil som použité čerpadlo za 30€,vymenil a nič sa nezmenilo,žeby som kúpil tiež "zlé"?,tak som vymenil medzi mojim a manželkinim autom,sú identické a nič sa nezmenilo,takže čerpadlo bolo ok a aj to nové je dobré. Pátranie pokračuje. Koukni co jsi koupil za použité. Existuje totiž již několik let modifikované s lepšími vlastnostmi, takže pokud jsi koupil původní verzi, tak se nic změnit nemohlo. Ale jeho číslo, nebo rozlišovací znaky si již nepamatuji, musíš si to najít sám. Editováno: 28. Srpen 2018, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Kúpil som presne toto .https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6q0919087e-palivove-cerpadlo-do-nadrze-cn-20563.html to špinavšie je pôvodné a to čistejšie nové,presne to isé číslo 6Q0 919 051 F Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 3. Září 2018 Sdílet Vloženo 3. Září 2018 Jaký máte tlak paliva u motoru při startu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 4. Září 2018 Sdílet Vloženo 4. Září 2018 Dal som odmerať môjmu mechanikovi a povedal že je v poriadku,sám som osobne pri tom nebol. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.