Přejít na obsah

Jaký olej do 1.4 16V 63 kW

Doporučené příspěvky

Ekkar no zrovna magnatec neni jeden z tých lepších olejov, to že sa tak draho predáva to je podľa mňa marketing. SHELL dávajú do motorov aj z výroby tak to tam podľa všetkého stačí. Aj ja som za SHELL a 5w-40 nemám s ním problém, ten rok to určite vydrží motor. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli sis všimnul, tak jsem nikde nenapsal, že by byl lepší - jen to, že je dražší (jiná věc je, jaký vlastnosti mu PŘIPISUJE marketing) = takže když připustíme, že není lepšíÍ, ale maximálně srovnatelnej s tou škeblou, je škeble určitě výhodnější už jen z pohledu tý ceny...

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Blábol chorýho mozku. Pokud ten donesenej volej bude mít příslušnou VW specifikační třídu 50x.yy - pak ho MUSEJÍ UMOŽNIT POUŽÍT, jinak je to jen a jen žvanění a oblbování zákazníka ve snaze nacpat mu materiál z vlastních zásob servisu za příslušně namaštěnou cenu.

Odkaz ke komentáři

Pokud si budu nechat menit olej mimo autorizak a mam promenlivy interval, je mozne pouzit 5w-40? Az pujdu na oficialni vymenu oleje za rok, tak si promenlivy interval zmenim na pevny.

Po dobu záruky bych teda olej mimo AS neměnil. V případě problémů se vystavuješ sám riziku. A zde na fóru už je pár lidí co na to dojeli. Navíc pokud máš proměnlivý interval a budeš ho měnit až za rok na pevný, tak teď tam prostě patří LL 5w-30. Nechci tě strašit, ale představ si, že se ti náhodou nějak podělá motor a ŠA si před opravou vyžádá vzorek oleje...dál to asi nemá cenu rozebírat ;-)
Odkaz ke komentáři

Myslis, ze pokud si donesu vlastni olej do autorizaku, je to lepsi v pripade reklamace? Podle me udelaji vse proto, aby to hodili na muj olej v pripade problemu s motorem. A mimo autorizak budu u vymeny a budu mit jistotu, ze mi jej vymeni.

Editováno: , autor: Pandora
Odkaz ke komentáři

Pokud bude olej splňovat normu nikdo při reklamaci ani nepípne. Vlastní zkušenost ;-) Každopádně, pokud při případné reklamaci zjistítí, že jsi provedl výměnu oleje jinak než podle jejich předpisů, zavřeš si v ŠA dveře nadobro. Asi záleží na každém, jestli do toho rizika jít nebo ne.

Odkaz ke komentáři

Pánové, nedávno jsem to řešil. Použijte tzv. blokovou vyjímku ve slušném servise. Ta také za poplatek sice, provede zápis do servisní knihy. V mém případě elekktronické. Je to nenapadnutelné, byť se to as líbí nebo ne. Mám to od majitele celkem dost velkého a zavedeného servisu.

V servise se provede výměna, dle specifikace, mohou dělat předepsanou údržbu, taky se zápisem do databáze. Veškeré další reklamace a vady jak motoru tak čehokoli jiného u vozu s továrním zárukou se ale řeší v as. Ten si otevře záznam v servisce a tam vidí že na voze byla prováděna plánovaná údržba dle pokynů výrobce a nenadělá vůbec nic.

Odkaz ke komentáři

Ano,nemám důvod mu nevěřit, sevisují hromady aut, včetně firemních flotil. Když jsem mu řekl, že po mne v as chtěli za výměnu oleje 3500,- (LL) tak mi nechtěl věřit. Kfyž jsem chtěl prvně svůj olej v as, tak řekli, že nepřipadá v úvahu, jinak nebude žádná garance. Na základě toho jsem vznesl dotaz přímo na zákaznickou linku. Tam odpověděli, že je to můj majetek a já si mohu nalít do auta co chci. Ale v případě nějaké reklamace bla bla bla... bohužel atd. (kopie korespondence je zde ale v jiném tématu)

Další co doporučil tak okamžitě změnit olej na roční interval vzhledem k mému způsobu jízdy (kolem komína). Což je taky se zápisem do servisky.

Takže já jsem rozhodnut. Budu využívat jejich služeb po dobu prodloužené záruky a to včetně všech prohlídek. Do as půjdu pouze pokud budu něco reklamovat. I když taky nejsou nejlevnější, tak vím, že si nedovolí zaměstnanci něco neudělat, nebo ojebat.

(jinak oni jelikož nejsou as škoda, tak mají přístup do servisní databáze pro zápis zpoplatněn. To musí přičíst ke svojí ceně, ale není to zas extra částka)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže jelikož se zase objevily nějaké "ale", tak mi došla trpělivost a s velkým sebezapřením jsem při reklamaci v as. nechal udělat výměnu oleje při 3600km bez nulovaní intervalu. Cena 3392,- za 3,8L CASTROL LL III 5W30+zbytek.

Doma jsem to zkontroloval, vypadá to, že mne asi neošulili, olej krásně čistý, stříbrný šroub na vaně a černý filtr.,olej po max.

Editováno: , autor: Alma
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Co s tím má co dělat šroub?Myslíš,že ho bude někdo zkoumat kolikrát byl povolený?Myslíš,že někdo pozná kolikrát sis vyměnil během intervalu olej?Kupuju originál filtr a při výměně nikdo nic neříkal a nezkoumal.Jediné,čeho jsi dosáhl je to,že ses připravil o 2000.Ale to je konec konců tvoje věc.

Editováno: , autor: standavfr
Odkaz ke komentáři

Dnes jsem u studeneho motoru, (auto stalo velmi mirne z kopce po smeru jizdy) kontroloval olej a srafovana ryska byla od oleje cca pouze do 1/4. Pokud bych to kontroloval uplne v rovine, bylo by rysce vice ci mene oleje?

Měrka je vzadu tzn. když stojíš z kopce čumákem dolů, mělo by to ukazovat míň.
Odkaz ke komentáři

není ničím natřen ani značen.

je ve výrobě zašroubován do vany a potom je celá vana projeta kataforezou. Tudíž je krásně černý Takže první zásah je vidět. A pokud by chtěli dělat nějaké problémy, tak asi těžko budu vysvětlovat kdo a proč do auta starého ani ne dva měsíce zasahoval, 

Prosím neřešte to . Byli to moje peníze a poprvé v životě a jezdím 30 let jsem si výměnu oleje nedělal sám a musel ji nechat a taky zaplatit.

Editováno: , autor: Alma
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...