krtk0 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Zdravim, stala sa mi taka zvlastna vec. Auto dost plavalo, ako detsky kocik. Najprv som dal vymenit predne tlmice za Bilstein, vcera som vymenil zadne tlmice za Bilstein 19-029429. Prachovky aj ulozenia som nechal stare, zdali sa byt dost dobre (mozno som sa mylil, ale to predpokladam, ze nesuvisi s temou:). Problem nastal po vymene zadnych, odkedy auto viac plave. Zena vravela, ze sa to dajak viac naklana ked sme este ani na hlavnu cestu nevysli Je to Octavia 2002 1.6 sedan, 120 tisic km, mam ju rok. (btw do teska mame 7 retarderov tam a 7 spat:-) Stare tlmice boli este original. Tiez som si vsimol, ze auto je asi o centimeter vyssie vzadu (ked je prazdne) a novy tlmic je asi o 2-3 cm kratsi ako povodny. Mal by niekto nejaky napad, akoze co sa mohlo stat? pruziny sa nejak posunuli abo pokazili/dozili pocas vymeny tlmica? alebo mi predali zle tlmice v dobrej krabici? pripadne spravne ale nejak zodrete? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 jestli máš kratší tlumič o 2-3cm tak ti netlumí jak má(nepřilačí kolo k zemi) a auto ti sedí jenom na pérech,proto se to naklání,proč jsi nedal origo?Velký rozdíl v ceně tam nebude,nebo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) z toho mi vychadza, ze ked ten bilstein je spravny tlmic pre moju oktavku, tak bud bol zly obsah krabice, alebo sa tlmice maju menit aj s pruzinami tej istej znacky? Editováno: 11. Březen 2012, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) Tlumič snad nikam netlačí ne?Navíc co to jsou 2 cm?Když zvedáš auto na heveru tak se ty tlumiče vytáhnou snad o 10 cm... Navíc funkce toho tlumiče by podle mě měla být snad po celé délce chodu pístnice stejná. Ale každopádně krtk0 dal na auto něco co tam očividně nemá být :-) Ale zase podle odkazu jsi nakoupil správně http://www.hanza-autodily.cz/tlumic-zadni-bilstein-b4-octavia-1-sedan-19-029429/d-70317/ Přímo na tlumiči je nějaké značení? Editováno: 11. Březen 2012, autor: Ondrero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) pružiny měnit nemusíš,díval jsem se,ten tlumič máš správný,otázka je jestli sedí nápis na krabici s obsahem(na tumiči není žádné značení?-porovnat s krabicí),jinak mě nanapadá jak se to mohlo stát,jedině že by se ti při montáži pohla pružina a nesedí tam kde má. Editováno: 11. Březen 2012, autor: milan1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) by ondrero:tlumič zajištuje kontakt kola s vozovkou,když ho budeš mít o 2cm kratší tak se kontatkt snižuje.2cm žadná míra?skus si něco skrátit o 2cm a uvidíš. Editováno: 11. Březen 2012, autor: milan1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 bol som to skontrolovat, na tlmici je 19-029429 a BNE2942 na nalepke a BNE2942BG vyryte. zda sa teda, ze tlmice su teda spravne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 A já si zase myslím že tlumič pouze zabraňuje rozkmitání pružiny...Tedy když se budeme bavit o sériových tlumičích a né tuhostně štelovacích sportovních... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Tím,že se bavíme o funkci tlumiče(tu si může každý najít na netu)neřešíme problém ,který má krtk0.Ještě mě napadlo :v jakém stavu máš zadní silenbloky na zadní nápravě,ty taky můžou způsobovat houpání auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Ok máš recht ... Ale krtk0 se silenblokama nic nedělal a tou výměnou by je asi těžko poškodil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 takze zatial sme dospeli k tomu, ze tlmice su spravne, tak jedine sa mohli posunut pruziny alebo este ma napadlo... je ulozenie tlmica rovnake alebo kazdy vyrobca vyraba vlastne pre svoje tlmice? ja verim skor tomu, ze je len jeden rozmer, cize tu by som asi tiez nehladal chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Já taky neříkám že je poškodil.Ale jestli má ještě původní a najeto 120tis km,tak je může mít už unavené,naprasklé(je to jenom kus gumy),to potom auto překážku nepřejede,ale pocitově jakoby oběhne.Sám jsem měl tento problém a po vyměně silenbloků a tlumičů vše o.k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 takze zatial sme dospeli k tomu, ze tlmice su spravne, tak jedine sa mohli posunut pruziny alebo este ma napadlo... je ulozenie tlmica rovnake alebo kazdy vyrobca vyraba vlastne pre svoje tlmice? ja verim skor tomu, ze je len jeden rozmer, cize tu by som asi tiez nehladal chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 uložení by mělo být stejné,jinak podle mého názoru by jsi ho tam ani nenamontoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 11. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 sorac za duplicitny prispevok, nejak mi blbne net, tak som to submitol asi viackrat. tie silentbloky mozem pozret, ked pojdem skontrolovat tie pruziny. dufam, ze to bude vidno nejak na prvy pohlad. este som nekontroloval silentbloky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Silenbloky mají plastový nebo plechový obal,musíš se podívat jakoby mezi ten obal a gumu.Jinak doma je nevíměníš,protože jsou nalisované.Vservisech mají na to takový přípravek,kterým je tam rovnoměrně namáčknou.Kladivem to nezkoušej-poškodíš většinou plastový obal.Jinak mě už nic nenapadá.POdle mě jsou možnosti:1.špatné slilenbloky,2.pohlá pružina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Zde na fóru jsem se někde dočetl , že někdo měnil tlumiče a ve výsledku měl stejný problém jako Ty - zajel na test tlumičů a tam mu zjistlili, že nové tlumiče jsou horší než ty staré co tam měl. Takže bych Ti v prvé řadě doporučoval navštívit STK a tam si nechat udělat nezávazný test tlumičů. To Ti mnohé napoví... Je ale divné - že jsi měnil tlumiče ve 120tis. Důvod? Já jsem nechal dělal test ve 140tis. a na STK mi vyjeli účinnost originál tlumičů s rozdílem 2% na jednom kole 91% a druhém 89%. Zadek byl trošku horší, ale určitě ne na výměnu. Z toho usuzuju, že by ve Tvých 120tis nemusely být špatné. Možná byla a je chyba někde jinde a výměnou tlumíču se jen umocnila. Táákže než nakupovat další dílý - udělejt test a případně dohodni s prodejcem reklamaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 (editace) Silenbloky nejsou velká investice,myslím že něco kolam 360-500za ks,a máš klid na dalších 200tis.km,každopádně ten test bych udělal,ať do toho zbytečně nesypeš. Editováno: 11. Březen 2012, autor: milan1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Zvláštní,že já mám auto z roku 2001 s najetýma 190 tis a zadní silenbloky původní,tlumiče původní a to auto do zatáček občas pěkně potrápim... Takže se divím,že to někomu vydrží o tolik méně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 Já jsem to měnil taky až ve 170tis.,každý tlumič i silenblok zdá se je jiné kvality i když je origo,taky záleží kde jezdíš(víc vody,soli v zimě apod).,každopádně nic netrvá věčně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 A nebo řeže zatáčky víc než my Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 11. Březen 2012 Sdílet Vloženo 11. Březen 2012 A nebo častěji s plně obsazeným autem,každopádně až to spraví, by mě zajímalo,kde byl zakopaný pes,doufám,že dá vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 18. Březen 2012 Autor Sdílet Vloženo 18. Březen 2012 Tak som teda skocili do servisu. chlapec sa povozil a prisiel s tym, ze s tymto nevidi ziaden problem. Po dlhsej uvahe a zobrani faktov do uvahy tak vyzera, ze budem musiet potupne priznat, ze to mohlo byt skor psychickeho razu. Lebo: po nainstalovani tlmicov som na testovaciu jazdu a urobenie zaveru nepouzil standardnu cestu do roboty, kde poznam kazdu zakrutu a uhol naklonu auta v nej ; evidentne som s autom kyval viac ako bezne aby som videl ci/(o kolko) je tuhsie ; pred oktavkou som mal korzu, ktora ma relativne sportovo ladeny podvozok (bol citelne tvrdsi) ; oktavka uz nie dlho po kupe vykazovala znamky zlych tlmicov, cize som vlastne v oktavke s poriadnymi tlmicmi este nesedel ; po tyzdni s novymi tlmicmi sa mi naopak zda, ze je to ozaj kus tvrdsie. suma sumarum - aj ked je to trapne, ale zatial veci nasvedcuju tomu, ze to bolo skor v hlave ako v aute. ale budis poucenim pre ostatnych... kazdopadne chlapi dik za cas a rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 19. Březen 2012 Sdílet Vloženo 19. Březen 2012 No vida...je dobře ,že to tedy není žádný problém na autě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 21. Březen 2012 Sdílet Vloženo 21. Březen 2012 jj,je lepší nad tím moc nepřemýšlet,když ti v autě něco bouchá zesil si rádio,jinak není zač Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.