LucasCZE Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Presne tak. Ale ja prece rovnou psal, ze to s tou rucni brzdou plati jen kdyz mu nesviti i parkovacky. Tvuj popis je ale vice vycerpavajici. ;-) Mimochodem, mam to tak nastaveno i ja. Amerika, mlhovky na 50 % a ovladac svetel na tunel light => o nic se nemusim starat (teda pokud neni mlha). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Stingo a ka_r_los: děkuji za vysvětlení. Musím to odzkoušet komplet jak píše stringo, ale jedná se o nakódování America. Stihl jsem ještě večer odzkoušet to s tou ruční brzdou a opravdu to tak je. Po zatažení RB v poloze "0" zhasly. A ještě tedy dotaz: ty mlhovky v poloze "0" svítí s menší intenzitou než kdybych zapnul mlhovky na polohu"4"? Čili ty mlhovky v poloze"0" lze používat na denní svícení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Legálně ne. Intenzita svitu mlhovek se dá nastavit, takže je možné, že v poloze "0" ti svítí méně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 (editace) Podle legislativy to tak pouzivat nesmis, ale ma to tak hodne lidi a zadny problem... Mlhovky jako denni sviceni muzou, ale nemusi, svitit mene nez jako mlhovky. Lze to nastavit pres diagnostiku v rozpeti 0 - 100 % standartni svitivosti. Pozde... Editováno: 20. Únor 2015, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Tak jest, má to sice dost lidí, ale STK = problém, poučený policajt = problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubinob Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 (editace) Hmlovkám v polohe "0" sa dá ubrať intenzita, záleží čo tam dal ten kto to kódoval... PredFL hmlovky oficiálne nie sú schválené ako svetlá na denné svietenie takže ak natrafíš na predpisového policajta ktorý o tom vie môžeš mať problém... Edit: neskoro, nejaký ste rýchly hneď zrána Editováno: 20. Únor 2015, autor: lubinob Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Na to jsem už jednou narazil, prej že mi svítí mlhovky, já mu řekl že to není možné, že možná se špatně podíval a hned jsem mu ukázal že to nemohlo být. Ukázal jsem mu jak nastartuju a nic nesvítí, dám do první polohy a svítí parkovačky, dám do druhé polohy svítí potkávačky, dám do třetí polohy a hele, svítí mlhovky s potkávačkama, prostě to není možné že by svítily jen mlhovky... Koukal jako puk, sice mě projel lékárničku apod, ale nic nakonec nebylo... DŮLEŽITÉ JE MÍT ZATAŽENOU TU RUČKU A NECHAT JÍ PO CELOU DOBU CO TO SLEDUJE A PO ROZJEZDU MÍT ZAPNUTOU POLOHU SVÍCENÍ POTKÁVAČEK A NE TU POLOHU AUTO NEBO 0 Každopádně to je opravdu nelegální a když to někdo nenastaví na těch cca 50% tak to je opravdu hodně nepříjemné a znatelně na sebe budeš upozorňovat! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Mě s tím kdysi stavěli a podobná ukázka nepomohla, usoudil, že jsem měl záměrně zapnuté jen pozičky s mlhovkami tak, jak to dělá mnoho řidičů bez fce America - tehdy jsem ani nevěděl, že to jde. Naštěstí mi to prošlo jen pod pohrůžkou pokuty 2500,- Kč. Takže PČR za to staví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Takže vys.at a požívat světla tak jak se mají - potkávačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 STK ... já jsem seděl v autě sám, takže jsem přepnul na potkávačky a nebyl problém. Navíc ti z nás co mají modelový rok 2008 se můžou vymluvit, že to tak máme z výroby, FL už měl možnost mhlovak s denním svícením. A co se týká ježdění s obrysovkama... kluci tak když to jde udělat, že to vypadá jako na FL, proč to tak neudělat;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Mě za ty 4 roky stavěli několikrát, ale jen jednou kvůli mlhovkám a to jsem okecal... Každopádně pokud už, tak staáhnout na těch 50% a s AMERIKOU. Já to řeším až znovu nahodím RS nárazník výměnou mlhovek za LED Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Proč někteří svítí mlhovkama? V čem je podstata svícení těmito světly nebo proč jsou tak oblíbená? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Jediná věc = šetříš xenony (případně hlavní žárovky) a za druhé je to o efektu, dle mého je to hezčí u Octavi, když to svítí níž, ale to je věc každého soudruha. Už abych měl zase LEDky, nebudu mít žádný stres... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 20. Únor 2015 Sdílet Vloženo 20. Únor 2015 Efekt je pro pubescenty Ale šetřit xeny nebo drahý žárovky už má smysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wejgll Vloženo 26. Únor 2015 Sdílet Vloženo 26. Únor 2015 STK ... já jsem seděl v autě sám, takže jsem přepnul na potkávačky a nebyl problém. Navíc ti z nás co mají modelový rok 2008 se můžou vymluvit, že to tak máme z výroby, FL už měl možnost mhlovak s denním svícením. A co se týká ježdění s obrysovkama... kluci tak když to jde udělat, že to vypadá jako na FL, proč to tak neudělat;) Moc toho neokecáš, protože buď máš mlhovky s denní svícením, nebo jen mhlovky. A podle naší inteligentní legislativy světla do mlhy nemohou být použita pro denní svícení. U FL ti nesvítí mlhovka, ale 21w žárovka vedle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 26. Únor 2015 Sdílet Vloženo 26. Únor 2015 Jde ale o to, to nenechat svítit, když tě zastaví, to je jinak jasné že je to nelegální, to tu všichni víme. Ale jde to u dělat konkrétně na STK tak, že nenecháš spínač světel v poloze 0 nebo AUTO, ale necháš ho zapnutý v poloze potkávacích světel. Potom se po nastartování hned zapnou potkávačky a ne mlhovky a po vypnutí se všechno vypne Ale nic to nemění na tom, že se to nesmí a proto já snad brzy budu mít zase svoje LED zpátky na autě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka toledo Vloženo 26. Únor 2015 Sdílet Vloženo 26. Únor 2015 (editace) já to měl taky na bejvalej O2 a nikdy sem s tím neměl problém já to koduju na 40% na dosti autech a zatím se mi nikdo neozval že by ho jebali policajtí že svítí mlhovkama ...stk taky ok Editováno: 26. Únor 2015, autor: jirka toledo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chipmann Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Jenže jsou tací kteří si koupí kabel a jdou kodovat a nějaké procenta neřeší protože ani nevědí že se dají stáhnout už jsem takhle pár aut předělávál kde sice bylo denní sviceni na mlhovky ale byly na plný pecky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Tak ono je fuk zda to sviti na 100% nebo na 40% Oboji je proti vyhlasce a to ze to mas na 40% prestupek nezmensi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Tak tak a navíc ve dne to ani na 100% neoslňuje. je to rozdíl, ale ani tak to není nic co by vadilo, jiné to je za šera, kdy už to je nepříjemné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 tak za šera už zapínám potkávačky, aby se nasvítil zadek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Podle me to teda rozdil je. Pokud auto stoji tak, ze mlhovky nesviti do zeme ale mne do oci, tak je sakra rozdil, jestli sviti na 100 % nebo na 50 %. Pokuta by samozrejme byla stejna... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 No oni by ti potkavacky svitily do oci a casteji kdyz sviti vys A za denihonsvetla ty mlhovky neoslnujou, teda pokud se navalis npod autem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 nevím, mě to svítí na 60% a když jsem to měl před úpravou na 100% tak mi to připadalo celkem normální (možná mám paraboly nějak do země, šťoural jsem se v mlhovkách když jsem je kuchal pro LED žárovku) Každopádně pokuta už potom neřeší procenta, ale ten fakt... bude snad co nejdříve vyřešeno LED světly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kadlec Vloženo 8. Duben 2015 Sdílet Vloženo 8. Duben 2015 Ma to taky nejak na 60 bo pri 30 to neni zrovna videt a zkousel jsem to na sto a nijak mi to nevadilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.