Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

jaký konkrétní kod ? Jestli váha vzduchu vyřadí z provozu regeneraci, nedokáže s jistotou říct, ale řekl bych že ano, nicméně jestli se jednalo o chybu P0101 tak to nemusí být nutně váha vzduchu, může velmi brzo následovat chyba P0403

• o 2 týdny později...
Vloženo

Zdravím, mám Octavii 2012 1,6 tdi a začalo mi svítit dpf zhaveni ne. Zkoušel jsem těch 15 minut jet po dálnici,ale stále to svítí prosím o rady co s tím.

Návštěvník
Vloženo

Kontolka DPF naskoci, pokial nedoslo viac krat k regeneracii (z nejakeho dovodu - kratke trasy, vysoke zatazenie motora, alebo je nejaky iny problem, ktory tomu zamedzil).

Samozrejme moze byt aj, ze je zanesene a nepriechodne (neviem ci to vtedy zobrazuje tu ikonu), no podla km (ak nemas stoceny vrak) by si ho zaplneny nemal mat, no aj take pripady su,..

Vloženo
před 2 hodinami, P9h napsal:

Stoceny to neni

Jestli ti svítí pouze kontrolka DPF a nezhasne ti ani po 50 km na dálnici, tak je vůz buď stočený protože je filtr plný a nebo jsi filtr poškodil jinak, ale bez diagnostiky stejně nic nezjistíš...

Vloženo

Nevím o jaké smrti se tu mluví,já měl u jedné 1.6 při najetých 230 tis problém že to cca po 250 regenerovalo.Filtr jsem vyndal a zjistil že není vůbec zanesený,ty údaje je jen výpočet.Filtr jsem zase dal zpět a nechal si udělat nastavení jako od nového.Bylo vše OK.

Vloženo (editace)
před 44 minutami, Petrkiller napsal:

Ve vag DPF mě to píše % zaneseni. Ale nepamatuji si kolik g mám. Tak na to kouknu. Ale při kolika km se rozsviti kontrolka? :/ rád mám vše v plánu. :)

Záleží na celkové průměrné spotřebě, ale většinu se u 1.6 rozsvicí mezi 240 a 280K km kvůli zaplnění.

Editováno: , autor: 15degren
Vloženo

Zdravím, mám 2 octavii 1,6 najeto 142000km a začala mi svítit kontrolka dpf filtru jel jsem tedy na dálnic ujel 35 km na 4,5 stupeň ale kontrolka stále svítí. Nechal jsem tedy auto napichnout a ukázalo to závadu na tepelným cidle výfukových plynu. Jenže v servisech teď mají 3 týdenní čekací  lhůtu. Nevíte proto prosím kdo děla v Praze Octavií? Nebo jak dlouho muzu s tím cidlem takhle jezdit?

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...