Přejít na obsah

Ložisko předního kola

lubann

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Teď když jste mě tady tak nahlodali, tak jsem začal jezdit bez rádia a poslouchat a opravdu už nějaké kolo hučí, jen nejsem schopný identifikovat které. Slyším to ale jenom na neutrál, jinak to přehluší motor. :feve:

Zdravím,já mám stejný problém,mám Fabii 1.4.MPI.Po váměně silentbloků či jak se to píše jsem začal slyšet zvuky jak v ponorce.De to z předních kol,ale jak se snažím sebevíc nezjistím nic.Při rychlosti nad 50 km to začne.Jak to vleze do uší jako bych nechtěl slyšet nic jiného.Je to noční můra a děs. :feve: Mám najeto cca.72000km.Asi se z toho potento. :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky mám s ložiskama bohatou zkušenost.. :D bestie jedny, jednou mi na autě vydrželo tak 5tis. km, dle mechanika se mu vrátilo víc lidí a dle dodavatele špatná série, měnil to všem zadarmo, a pak odcházeli po cca 50tis. km, asi v tom hrají roli i naše otřesný silnice a to nevymetám každou díru, snažím se žádnou, ale jsme v ČR a každej asi ví, jak to u nás vypadá.. :D

to interceptor.. jj to bude s největší pravděpodobností ložisko, mě třeba hučelo mezi 60km/h až 90km/h.. pak už to bylo docela výrazný a taky při změně stran, "zatáčení" buď, doleva, nebo do prava.. :(

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Zdravím, hledal jsem na fóru a tohle je příspěvek starý 3 roky a nevím jestli to bude stejný.. Chtěl bych se zeptat kolik by asi tak stála výměna ložiska v servise (ne Škoda servis), výměna pneu už na letní a geometrie dohromady? Mám totiž kola do A a auto na silnici lítá jak chce a k tomu táhne do strany..pneu mám sjeté zevnitř, takže bych to rád měl normální. Jinak, ložisko mám své, ale neumím to vyměnit a garáž kde bych se do toho aspoň zkusil pustit, to taky nemám..:-D A ještě otázka, pokud si nechám měnit ložisko tak jestli tam oni musí nějáký dát nebo vezmou to který mám já? Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři

tak to mě pomalu čeká taky už 3/4 roku při zatačení doprava si pískne tak jsem hned koupil nový ale doted se mi valí v regale....nějak sem se ještě nedokopal k výměně :-)))))))) hold když to není úplně tragický tak se nedonutim :-))))) to někam dát

Odkaz ke komentáři

tak to mě pomalu čeká taky už 3/4 roku při zatačení doprava si pískne tak jsem hned koupil nový ale doted se mi valí v regale....nějak sem se ještě nedokopal k výměně :-)))))))) hold když to není úplně tragický tak se nedonutim :-))))) to někam dát

Jo to jsem na tom stejně.. :)

A Pitris, ložisko mám svoje ze skoda-dily.cz mam druhovyrobu..mam ho i na levy straně a je v pohodě. Jenže v tom neorigo servise nemám jistotu, že tam hodí to moje.. :feve: nebo jim mám věřit..?

Odkaz ke komentáři

:) ja jezdím do servisu ke kámošovi, u něj mám jistotu že mi tam dá to co si donesu.Ložisko mi dělal na počkání.Ted mi začalo hučet na druhé straně tak se za ním musím vypravit.

To je nejlepší.. :) taky mám kámoše, ale ne v servisu..a chtěl jsem to mít všechno jedním vrzem..než nejdřív tohle a pak tamto a nakonec to..ale jistota je jistota, takže to nejspíš udělám podle původního plánu a všechno postupně :)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Cus lidi, potrebuju radu. Mám fabii 1,4 mpi, kdyz jedu rychlejs, tak nad 40 a vejš, tak mi huči pravy kolo, ale jen při zatočení do prava a to s plynem nebo bez plynu. Bude to ložiskem??? Díky

Většinou to dělají ty ložiska :-) na fóru máš spousty věcí kde si to ověříš. Mě třeba píská když zatáčim při víc jak 40, mám ho zadřený.

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři

Vymenim to sám? kdyz to bude s nábojem?

nj ale ze to huci jen na jednu stranu

Vždy odchází dříve ložiska na pravý části vozidla. Když při jízdě zatočíš doprava , tak odlehčíš pravou stranu, takže pravý kolo není v zatížení, tudíž nemusí hučet ložisko. Sežeň si 36-tku, dvanáctihran ořech na golu, odmontuješ matici na náboji, před tím sundáš třmen s destičkami a měl bys to vyměnit sám, jen dodržet postup při dotažení, viz DP.Asi tě nemine nová matice. :)

Odkaz ke komentáři

Vždy odchází dříve ložiska na pravý části vozidla. Když při jízdě zatočíš doprava , tak odlehčíš pravou stranu, takže pravý kolo není v zatížení, tudíž nemusí hučet ložisko. Sežeň si 36-tku, dvanáctihran ořech na golu, odmontuješ matici na náboji, před tím sundáš třmen s destičkami a měl bys to vyměnit sám, jen dodržet postup při dotažení, viz DP.Asi tě nemine nová matice. :)

Golu mam :-) ja jen jestli tam neni nejaká mrd*rna , loni jsem delal pakny a to byl trosku porod, tak se ptam. Takze kdyz psundam matku a celisti tak to jde dobre dolu? Abych zas nepotreboval nejakej stahovak atd.

Editováno: , autor: Ustecak21
Odkaz ke komentáři

máte v tom trochu hokej :-))) navod tady je i s fotkama ... a je potřeba stahovák jinak ho nevylisujete z těhlice :-)

to jsem nechtel slyset :-( mam stahovak kterym jsem sundaval buben na zad. naprave, tim to asi nedam :-(

hod sem odkaz na návod, nemuzu to nalezt

Editováno: , autor: Ustecak21
Odkaz ke komentáři

Na vyndani nepotrebujes stahovak to normalne vymlatis trubkou s o trochu mensim prumerem,horsi je to nalisovat to se musi presne,rovne dokud nezaskoci zajistovaci perkovy ozubeni,doma to radsi nedelej a nech si to vymenit u nejakeho soukromnika me to stalo 600 v neorigo a u kamose 400kc v servisu. Nestoji to za to znicit novy lozisko za 15stovek.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...