Přejít na obsah

Trvale svítí směrovky - neblikají

mistrli

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Mám problém,že když při odbočování přepnu páčku blinkrů tak mi blinkry přestanou přerušovat a pouze svítí. Poté páčku párkrát zapnu a vypnu a někdy to přerušuje a někdy né. Prosím o radu jak závadu odstranit. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A když to nebude přerušovat (vyjde tě asi na cca 800Kč novej), tak to bude páčka a její kontakty. U mě třeba byl problém v přerušovaci. Vycvakneš ten obdelníček s nápisem octavia, vytáhneš celej přerušovač i s tlačítkem a vyměníš za novej.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
Čus mám problém- misto blikani blinkru tak me sviti vite nekdo co to je jesi prerusovac ale ten nevim kde je nebo packa na blinkry dik za rady

- Chtělo by to používat čárky občas. Zapni vystražný a pokud to bude svítit, pak je to přerušovač. Ten je umýstěn za tím výstražným . Je to běžná závada u oct. Vytáhnnutí se liší podle toho jakou palubku máš. Je to tu už několikrát popsaný.

Odkaz ke komentáři

Čus mám problém- misto blikani blinkru tak me sviti vite nekdo co to je jesi prerusovac ale ten nevim kde je nebo packa na blinkry dik za rady

- Chtělo by to používat čárky občas. Zapni vystražný a pokud to bude svítit, pak je to přerušovač. Ten je umýstěn za tím výstražným . Je to běžná závada u oct. Vytáhnnutí se liší podle toho jakou palubku máš. Je to tu už několikrát popsaný.

JJ jak psal michal9 někteří lidi jsou holt nenapravitelný!

Odkaz ke komentáři

Tak soráč,nejak sem neměl na čárky čas ja mám auto k živnosti tak se ptám a omlouvám se jinak teda sviti no vystrazné světla takže jedine servis nebo se to da udeělat před barákem za tyden jdu na STK a docela mě to sere,mám r.v 98 a mam tu starou palubku

Vždyť ti to tady psal ! :aggressive: Vyndej to relátko za výstražnýma a dej tam nový. Koupíš ho všude. lol

Editováno: , autor: Namor Rapsaj
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...

na octavii se mi samovolne rozsviti smerovky a stale sviti bez blikani i kdyz vyberu klic, az po odpojeni baterie zhasnou a po nastartovani zas se rozsviti. Nevim v cem muze byt problem. Prerusovac je dobry, mam tam meta alarm s dalkovym. Nemuze to byt i tim alarmem?

Najdi tu metu poklep po nej, alebo ju odpoj,a ak zhasnu tak je to v nej.

Odkaz ke komentáři

• o 8 měsíců později...

Takže jsem našel téma, kde se řešil podobný problém, který jsem měl dnes já.

Zajedu na parkoviště, zamknu (DO), odejdu od auta, všechno v poho.

Přijdu k autu, odemknu (DO), ničeho jsem si hned nevšimnul, naložím věci do kufru a koukám, že mi svítí levá směrovka.

V tu chvíli NENÍ zapnuté zapalování, páčka směrovek je ve střední poloze.

Sednu do auta, zapnu zapalování a:

- levá směrovka pořád svítí trvale,

- přepnutím páčkou na pravou směrovku - ta bliká normálně + svítí trvale levá. To znamená, že ona porucha neovlivňuje normální fci přerušovače

- přepnutím páčkou na levou směrovku - jednou cvakne v přerušovači jakoby chtěl blikat a nic, ale svítí trvale

- spustím varovné světla - nebliká nic, jen levá svítí trvale.

Přijdu domů, s trvale svítícím levým blinkrem, vylezu z auta, svítí furt, otočím se na patě a už nesvítí a všechno funguje jak má.

Z toho mi přijde, že:

- v pačce to sepnuté nemohlo být, jinak by blikal a ještě by ten stav byl pouze při zapnutém zapalování

- přerušovač je dobrý, jinak by neblikala pravá (přerušovač je jen jeden a páčkou volím kde ho "pošlu")

Jediné co mně napadá je to, že se na levou směrovku dostalo nějaké trvalé plus.

Ale odkud? Páčkou směrovek blikám taky světelnou houkačkou, čili v této skupině vodičů/kontaktů se pochopitelně nachází jedno trvalé plus.

post-57881-0-67335400-1298647941_thumb.j

E4+E2+E19 je sdružený přepínač v páčce.

E4 - sv. houkačka

E2 - směrovky

E19 - parkovačky (levá/pravá při vypnutém zapalování)

E3 - přerušovač směrových světel

Zbytek je myslím celkem jasný.

Podle mně nastal nějaký zkrat mezi kontakty T12a/1 (T12a/2) a T12a/3. Ať už přímo tam, nebo mezi kablíky ve svazku vedoucími z těchto kontaktů. Toto se mi zdá nejvíc pravděpodobné. Prostě jsou v jednom zařízení, blízko sebe, kablíky v jednom svazku.

Ptám se někoho kdo se vrtá v elektrice auta: Je moje úvahá správná? Je ještě jiná možnost proč svítí trvale jedna strana směrovek při klidové poloze všech přepínačů/spínačů?

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři

Aha, dík.

To je něco, s čím jsem vůbec nepočítal.

To je co, za relé? To je asi relé v komfortce co "obstarává" blikání blinkrů při zamykání/odemykání, asi že?

Z čeho tak soudíš? Že jsem odemklnul a po tom si všimnul, že svítí směrovka, před tím ne?

No jo, ale po příjezdu domů jsem nezamykal, čili relé v komfortce se ani nehlo, a odestalo se to.

Je fakt, že právě to odemknutí a bliknutí blinkrů bylo jediné co tomu předcházelo.

Ještě jedna věc mně teď napadla.

Po odemknutí auta a během nakládání věcí do kufru, sedla manželka do auta.

Vystoupila až doma, zhruba v tom čase mezí tím, co jsem viděl že ještě svítící blinkr a když zhasnul.

Jako, napadla mně i taková chu*ovina, a řekl jsem ji ať si zkusmo sedna zpátky :smich:

No, nic méně, teď když je to OK, tak to nechám tak. Jsem zvědav jak se to bude chovat dál.

Odkaz ke komentáři

prestalo to, protoze se pri jizde auto klepe a slepeny kontakt rele odpadne

kdyz by se jakymkoliv zpusobem spojili kontakty v pacce u volantu, tak by se aktivoval prerusovac

rele v komfortce, ktere obstarava blikani pri zam/odemk a alarmu je jediny co privadi + rovnou na blinkry (bez prerusovace)

Odkaz ke komentáři

jj, chápu.

Ono to právě přestalo, když bylo auto už v klidu. Ale dost možná právě manželka zabouchla dveře. A taky mohlo odpadnout samo od sebe.

Kontakty v páčce vím. Ale myslel jsem spíš ne standartně ty, které sepnou při přepnutí páčky, ale jak jsem psal, je tam taky stálých +12V, tak nějak z toho fusu jsem myslel.

Ale to relé v komfortce je nejvíc pravděpodobné.

Než jsem přišel k autu tak nesvítilo nic, pak jsem odemknul dálkou, potom už nic jiného a blinkr svítil.

Doufám, že nebudu muset v budoucnu tu komfortku v autě hledat :feve: , že to byla jen nějaká ojedinělá indispozice.

Odkaz ke komentáři

Takže bych řekl, že mám potvrzeno. Zatím jen chováním.

Dělá komfortka. Dneska zase, jdu k autu a koukám, že svítí levá směrovka (při odchodu jsem zamknul a nedíval se). Odemknu a svítí furt. Tak jsem ještě jednou odemknul a už blikly i levé a po té i zhasly.

Doufám, že to relé (když se pose*e úplně) v komfortce je nějaké standartní, které koupím třeba v GM, GES apod.

Jinak i bez něho to bude fungovat taky.

PS:

Jen pro zajímavost a pobavení.

To relé se seklo na stejném parkovišti jako minule. Minule to bylo taky v pátek a taky po delší cestě.

V pátky totíž jezdím pro manželku do Ostravy a na zpáteční cestě jsme se stejně jak minule tak i dnes stavili do stejného obchodu.

Už se těším na příští pátek :smich:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...