Přejít na obsah

Vaše spotřeba s 1.2 HTP?


martt

Doporučené příspěvky

Mám možnost tyhle dva motory porovnat, naši mají 51 kW Ambition 2012 dokonce i ve stejné barvě jako já. Teď mají najeto něco kolem 5000 km, já mám 15000 km. Nevím, jestli je to dojem nebo je moje auto líp zajeté, moje 44ka jede prostě líp ( srovnávám na zimních já 165/70, oni 175/65, oboje 14'' ). Auto líp jede, je pružnější, mám nižší spotřebu, to i teď s plynem. Když oni přezujou na letní 195/55 R15, pak vůbec není o čem.. Pro srovnání se s mým autem svezla i mamka s taťkou, oba jsou stejného názoru. Uvidíme tedy časem, až se to jejich trošku zajede, jaké to bude. Každopádně velkou roli hrají kola. Nicméně jsem tím chtěl říct, že JÍZDNÍ rozdíl mezi těmito výkonovými variantami není z mého pohledu oslnivý, nejde cítit. Měl jsem možnost jet s několika FII před FL s motorem i 44 kW 6V, i 51 kW 12V, nicméně po faceliftu výrobce zřejmě upravil ( prodloužil ) převody. Tyhle nově označené CGPA i CGPB točí při stovce na pětku cca. 2600 ot/min., což člověk na dálnici ocení, kdy auto zbytečně neřve a zároveň mu nechybí síla vyjet i nějaký MENŠÍ kopec. Samozřejmě když přijde strmější, táhlejší kopec, člověk aby netrápil pětku, tak podřadí na 4, ale tomu, kdo ví co od tohoto motoru čekat, HTP s delší převodovkou bude vyhovovat a delší kvalty uvítá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a kolik točí při tacho 120km/h? To by mě zajímalo více jak při stovce, páč tu abych přiznal teď z hlavy vůbec nevím :kol-28: . Ale 120 co většinou držím na cestě na dovču po dálnici kvůli spotřebě, tak mám zmapovanou jak u mé F I 47kW, tak i u rooma 51kW, takže víme že rozdíl mezi něma je, tak by mě zajímalo jak je to u nových

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každopádně zajímavé info, že silnější HTP začnou jet po 30000 km. Je jasné, že každý motor se zajede a je v ideální kondici až po nějakých kilometrech, ale že se tady několik lidí shodlo na tom, že zrovna 30 tis.. zajímavé!

 

Souhlas cca 20-30 tis., respektive až po druhé výměně oleje.

Editováno: , autor: DEFIANT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...