Richiis Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 Máro, tys nám tu neděli zpříjemnil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dedecko Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 S tím nadhodnocováním údajů z PP nemůžu souhlasit. U všech aut co jsem měl byl PP optimističtější cca o 0.1 - 0.2 l na sto. Momentálně mám dlouhodobou podle PP 5.1 a u pumpy jsem změřil 5.3, což víceméně souhlasí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 No kéžby to tak bylo, protože dneska jsem dneska ujel trasu 60 km (30 tam 30 zpět) Okrsky, sem tam kopec, sem tam rovinka.. spotřeba po 30 km byla 6.6. Zpátky 6.3l. Ještě jsem nepočítal, zda PP lže, ale .. byl bych fakt nasraný, kdyby lhal o litr a víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-talker Vloženo 30. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2012 Souhlasit nemusite...to je vase vec...ale pro ty co vi kde pracuju, je to oficialni informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 31. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2012 Me dela radost uz jen to ze se vlezu do 10/100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 1. leden 2013 Sdílet Vloženo 1. leden 2013 Tak to je fajn no jezdit do 10l s obsahem 1200ccm. Docela smutný příběh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 3. leden 2013 Sdílet Vloženo 3. leden 2013 Palubak lze, spotreba je ve skutecnosti o 1-2l/100km vyssi. Hodnota pod 5l/100km u HTP v beznem provozu je nesmysl, pokud nejedete prevazne z kopce, nebo zbytecne nedusite motor - coz mu vubec nedela dobre... Blbosť !!! Rozdiel tam je, ale len max. 0,3 l/100km. Ak tebe ukazuje tak, ako pišeš - je chybný PP a radšej si ho vymeň .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 Orlov, já jsem ze začátku taky nevěřil, ale asi to tak bude. Minimálně o litr žere každé auto více. A je jedno, zda to je auto koncernu VW nebo PSA nebo cokoliv jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makerpali Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 Fabia II 44 kw, na podzim kombinovaná 5.2, teď v zimě 5.6. Obě jsou změřené při tankování. Waw, tak to som teda prekvapeny. No nezostava mi nic ine, ako to zkusit dostat nizsie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 Zkůůšak zkůšaj národní sousede, ale zkus to jinak než trápit motor podtáčením motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dedecko Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 Nebudu tvrdit že jsem milovník otáček, ale když jsem jel nedávno s Citigem 44 kw, tak rádce řazení mě nutil drtit motor ještě níž než jsem zvyklý já. Když občas řídím H i30 1.4 benzín, tak je rádce řazení taky rychlejší, než moje ruka na řadící páce. Samozřejmě že rádce nebere v potaz kopce a zatížení, ale asi by to tak fabrika nenastavovala, kdyby to vysloveně ničilo motor. Musím podotknout že Fabia II FL má výrazně delší převody než předchůdce. Na pětku to točí stejně jako třeba Mondeo 2 litr benzín. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richiis Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 Já taky nejsem extra milovník otáček, ale optimální otáčky jsou mezi 2500 - 3300 ot/min. Každopádně podle rádce bych se neřídil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 makerpali, pokud odpovídáš na předchozí příspěvek, tak ho necituj, nebaví mě pořád editovat tvoje příspěvky a mazat citace ... k tomu opravdu neslouží tlačítko odpovědět s citací, ale okno dole přidat odpověď. Doporučuji pročíst pravidla, jinak bude následovat varování Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makerpali Vloženo 4. leden 2013 Sdílet Vloženo 4. leden 2013 Malta: OK, posnazim sa neporusovat pravidla staci to napisat raz a nie hned vyhrozovat varovanim.... sme tu predsa pre to, aby sme si pomohli a nie sa buzerovali:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. leden 2013 Sdílet Vloženo 5. leden 2013 ale ono to víc zabírááááá ... to já jen dělám bububu ,ale je fakt že v pravidlech to je a pořádek musí být Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makerpali Vloženo 5. leden 2013 Sdílet Vloženo 5. leden 2013 jj, to mas pravdu tak uz sa len dostat k tym pravidlam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 5. leden 2013 Sdílet Vloženo 5. leden 2013 co? nemáš čaš, nebo nevíš kde hledat? pro jistotu, kdyby B bylo správně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makerpali Vloženo 5. leden 2013 Sdílet Vloženo 5. leden 2013 mne se to nechtelo hledat ale uz to mam nastudovane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hosha Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 (editace) Naši mají HTP 51 kW facelift s maxidotem, 09/2012, spotřebu zaznamenávají od novoty nádrž od nádrže v souladu s kilometry, teď najeto asi 5000 km a spotřeba na pal. počítači koresponduje s hodnotou měření spotřeby ''manuálně'' Takže zkušenost, že maxidot na tomhle autě nelže ( teda zatím ). Mají spotřebu nějakých 6,5 litrů - 30% město, zbytek mimo. Gumy léto 195/55 R15, zima 175/65 R14. Já mám 44 kW 02/2012 bez PP, LPG lovato, gumy léto i zima žiletkový rozměr 165/70 R14, nabouchané na 2,5 atmo, najeto teď 14600 km. Spotřebu počítám přes program Moto Assistant ( perfektní program ), něco jako kniha jízd. Na benzín průměrná od najetých 7200 - 9500 5,6 litrů, na plyn teď 6,2 litrů ( přepočteno na benzín 3,1 ). 60% dálnice při 100 - 110 km/h, 30% město, zbytek mimo. Žádná brzda provozu, jen takový předvídavý způsob jízdy. A co se týče pneumatik - na motorizace o těchto konících je blbost dávat kola s gumama nad šířku 185. Zkušenost - moje 44ka jede na 165kách gumách líp než 51čka na 195kách. Lepší akcelerace, pohodlí, neskáče to tak. A spotřeba při stejném stylu jízdy - rozdíl 0,5 litrů. Editováno: 27. Únor 2013, autor: Hosha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 Mám Fabii II , motor 51 kW HTP, r.v. 2010 po faceliftu. Najeto ke dnešnímu dni 22551 km a dle uschovaných účtenek projeto 1303,6 litrů benzínu. Čili průměrná spotřeba mi vychází 5,78l/100 km. Provozuji auto celoročně, denně do práce na krátkou vzdálenost, většina jízd po městě, občas dálnice, párkrát do roka na delší vzdálenost, většinou se motor stačí tak akorát zahřát, když končím jízdu. Takže na uvedené tratě a způsob jízdy (spíš defenzivní) je dle mne spotřeba dobrá. Dušan V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeCarter Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 Tak to máš slušnou spotřebu.. Já s HTP měl prům. spotřebu 6,8l/100 během léta a podzimu. S nižšími teplotami se spotřeba zvyšovala na 7,3l/100 (měřeno z ujetých kilometrů na nádrž). Ale za to můžou ty mé popojížďky, ráno do práce cca 8 km a odpoledne 8 km zpět... Motor se sotva zahřeje a už to vypínám, na spotřebu to nejhorší co může být.. pak už snad jen těžká noha na plynu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 ono kdyz se rekne A melo by se rict i B.. rad si poctu o tom, jak nekdo jezdi za 5 litru na sto.. pak je potkavam.. plouzi se na rovince sotva 90, nedej boze nekoho predjet, proste duchodce styl.. takze realne verim spotrebe tak nekde kolem 7 litru na sto.. a pokud nekdo dava s HTP dalnice a jede na hranici predpisu a ne 90 -takove taky potkavam- tak pak verim i spotrebe 10l na sto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrjanik Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 asi tak, jisté trasy se s HTP dají kolem 6 litru zvládnout, ale dlouhodobá tak nízko moc reálná není ..teda leda plouživým stylem .. osobně není problém jet svižně i dálnice do 8 litrů, dá se i při dobrém "počasí" a provozu zvládnout i za 7 litrů .. ale to už je hodně o štěstí a rychlosti 120-130 km - prostě tak jak to v daném intervalu žere nejmíň .. Itálii už jsem taklhe v pohodě zvládl ale na našich tankodromech věc neuskutečnitelná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 (editace) ono kdyz se rekne A melo by se rict i B.. rad si poctu o tom, jak nekdo jezdi za 5 litru na sto.. pak je potkavam.. plouzi se na rovince sotva 90, nedej boze nekoho predjet, proste duchodce styl.. takze realne verim spotrebe tak nekde kolem 7 litru na sto.. a pokud nekdo dava s HTP dalnice a jede na hranici predpisu a ne 90 -takove taky potkavam- tak pak verim i spotrebe 10l na sto. A kolik teda má na té rovince mimo obec jezdit? On někdo něco změnil a už 90-ka neplatí? A proč by pak někoho měl předjíždět když jede tolik kolik má? Editováno: 1. Březen 2013, autor: Voice 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 voice.. prosim nech si ty moralisticke reci... jezdim kazdej den denne 30km tam a 30 zpatky, vcetne dalnice.. takze mam prehled jak to je.. jeste mi tu povidej o tom, ze ty na prehledne rovince dodrzujes 90tku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.