Publikováno Srpen 1, 201213 r Prosím mohl by mi někdo prozradit k čemu slouží malý kolébkový přepínač pod volantem v pravo od otočného zapínání světel u Fabie I ? Zkoužel jsem ho přepínat, ale nic se nedělo. Ani venku ani uvnitř auta. Pravdou je že jsem se nekoukal jestli k němu vedou nějaký dráty, ale díky za prozrazení.
Srpen 1, 201213 r Zdar.Nemyslíš náhodou naklánění světel a nebo intenzitu podsvícení přístrojové desky? Upraveno Srpen 1, 201213 r od baraba13
Srpen 1, 201213 r Tipnu si, že auto je bazarovka a původně patřilo nějaké firmě, která měla "na palubě" namontovaného "bonzáka" = sledovací systém zjišťující polohu pomocí satelitní navigace GPS a informující centrálu pomocí GSM o pohybu vozu. Vůbec bych se nedivil, kdyby ta "černá škatule" ještě byla někde pod palubovkou schovaná. Ten Tebou popisovaný přepínač se u těchto bonzáků používá k přepínání mezi služební a soukromou jízdou - v režimu "Služební" zaznamenává jak ujeté kilometry, tak polohu a další údaje (množství paliva v nádrži, rychlost jízdy atd = podle instalovaných snímačů a nastavených funkcí), což po zpracování slouží i ke zpracování elektronické Knihy jízd. V režimu "Soukromá" pak zařízení registruje pouze ujeté kilometry - aby bylo možno pracovníkovi vyúčtovat náklady za soukromé jízdy realizované služebním autem. Tvar přepínače je libovolný, montážní firmy používají obyčejné kolébkové spínače pro slaboproud běžně dostupné v zásilkových velkoobchodech - GM, GES, AME...
Srpen 2, 201213 r Autor Díky za tip. Je to přesně tak jak píšeš. Auto bylo koupeno firmou jako služební a řidička co s ním jezdila si ho po 3 letech odkoupila do osobního vlastnictví. Takže to sledovací zařízení je stopro správná volba. Ještě jednou dík. Ted už předemnou to auto snad nemá žádný tajnosti
Srpen 2, 201213 r Já totiž přesně stejný zařízení našel půl roku po koupi současnýho auta, když jsem v něm měnil rádio - ten přepínač byl navíc tak dokonale "zašitej" na spodní straně obložení palubovky, že jsem ho dohledal až "sledováním po drátech", když jsem je odpojil od samotné sledovací jednotky...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.