Přejít na obsah

Svítící EPC a kontrolka motoru, nesviti brzdove svetla


Gabbo

Doporučené příspěvky

Zdravim Vas,

Nejsem si jisty jestli tyhle dve kontrolky spolu souvisi nebo je to nahoda ze jsou dve zavady najednou. Minuly tyden me kolega upozornoval ze mi nejak spatne sviti brzdove svetla. V patek jsem dotankoval plnou (do prvniho vycvaknuti) a dorazil domu, nevim jestli necvo svitilo nebo ne.. V sobotu pak hned po nastartovani svitila kontrolka EPC a nejsem si jisty jestli uz svitila i kontrolka motoru. najel jsem asi 60 km a v nedeli uz stopro svitily obe kontrolky, A zjistil jsem ze mi brzdove svetla vubec nesviti. Podle vseho co jsem nasel tak to vypada na brzdovy spinac. Nechce se mi do autorizaku, zvlast kdyz ten spinac je pomerne snadno vymenitelny. Takze mam dotaz - muze se stat ze je to necim jinym nez tim spinacem? Budou se muset vymazat chyby aby kontrolky zhasly? A hlavne - muze souviset kontrolka motoru s tim brzdovym spinacem?

BTW, nemam doma torxy, nevite jaka velikost je potreba pro to abych se dostal k tomu cidlu? At si je muzu pujcit?

Diky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vim,tak u naftaku bliká zhaveni, když je vadný spínač.u benzinu jsem se s ti osobně nesetkal.ale pokud je chyba ve spínaci,tak kontrolky zhasnou a bude pouze záznam v paměti zavad a to by ničemu nemělo vadit.na garancce to stačí připomenout, aby to smazaly.Torx by mel byt 20 nebo 25

Editováno: , autor: azriel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi už EPC rozsvítily brzdovky 2x. Poprvé to byla přepálená pojistka, podruhé spínač KO.

Ale jestli Ti svítí kontrolky obě, tak se diagnostice asi nevyhneš, jelikož se Ti tam toho nasbíralo zřejmě více. Nesvítící brzdovky nebo nesmysly od brzdového spínače indikuje jen EPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gabbo presne toto som dnes riešil..svietila kontrolka EPC+CHECK...napojenie na diagnostiku a v nej jediný záznam,spínač brzd.,svetiel..

torx 20...

tie najnovšie origo spínače sa nenastavujú...nasadíš,pootočíš aby zacvakol a je to..

TO azriel:...nepravda...nezhasnú...

u benzinu jsem se s ti osobně nesetkal.ale pokud je chyba ve spínaci,tak kontrolky zhasnou a bude pouze záznam v paměti zavad

TO amissus:dnes som sa presvedčil,že to neplatí..

Nesvítící brzdovky nebo nesmysly od brzdového spínače indikuje jen EPC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

libero1071: diky, vcera jsem rozbral palubku, jelikoz to byla moje premiera tak to bylo to nejhorsi, vymena spinace je pohodicka, jak rikas. stacit seslapnout pedal, vlozit novy, otocit a pripojit kabel.. vsechno pefrektne funguje.. po druhem nastartovani zmizelo epc a asi po 5 zmizela i kontrolka motoru. Jelikoz uz nebyl cas, nahodil jsem jen spinace na svetla a zbytek palubky budu dodelavat dneska.. ale neprisel jsem na to kde zapojit hadici klimatizovane prihradky (mam takovy dojem ze tam byla navolno uz predtim) .. ne ze bych to nejak hodne pouzival ale kdyz uz do toho lezu, chtel bych to zapojit dobre..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...