Publikováno Říjen 5, 201212 r Ahoj,mám problém se spolujezdcovým oknem na Oll 2007.Při vyjíždění se mi zastaví a samo sjede dolů.Nevíte někdo co s tím?Díky za reakce.Snad se to tady už neřešilo-nenašel jsem.
Říjen 5, 201212 r Zkus držet tlačítko po celou dobu aby sklo vyjelo nahoru a chvíli ho tam podrž. Pak se sklem sjeď dolů a udělej to ještě jednou nahoru. Pak to zkus jestli to funguje.
Říjen 5, 201212 r Autor Pokud přidržím tlačítko,tak jede.Když pouze zmáčknu,tak by mělo vyjet nahoru samo,ale asi v 1/3 své dráhy se zastaví a sjede dolů.Projel jsem těsnění rámu okna a nezdálo se mi,že by mu něco vadilo.
Říjen 5, 201212 r Nejčastěji se to stává, když se sklo mění po návštěvě zlodějů nebo po odpojení nebo vybití baterky. Pak se musí uložit (nakódovat) horní a dolní mez právě tím způsobem jak jsem popisoval.
Říjen 5, 201212 r Autor Tento popis jsem několikrát zkoušel.Chvíli to jde,ale po dalších pokusech se to zase oběvuje.Když souběžně k tomu ovládám ještě jiné okýnko,tak se to stane vždycky.Příjde mi,jako by to neutáhlo...
Říjen 5, 201212 r Mě se děje něco podobného, když chci zavřít okno dálkáčem, tak mi spolujezdcovo také sjíždí, tlačítkem ale vyjede. Nejdivnější je, že když otevřu řidičovo, tak v páru vyjedou obě. Vůbec to nechápu a už jsem to vzdal. Každopádně i když vyjede, je vidět že si v tom místě škobrtne.
Říjen 6, 201212 r žralok>> to co popisuješ se dělá klíčem nebo dálkovým, že to jde i takhle sem nevěděl a nějak mi to nesedí, každopádně klíčem nebo dálkou jdou všechhny okna naráz a dělá se to právě např. po odpojení akumulátoru. Tohle mi přijde že to zadrhne a ochrana to pošle dolů.
Říjen 7, 201212 r občas mi to dělá raky u spolujezdce a dělalo to i na OI příjde mi to, že to má nějakou spojitost s napětím, nikdy se mi to nestalo za jízdy, pouze když jsem stál na volnoběh, ale už to něřeším
Říjen 7, 201212 r Na volnoběh by měl dávat alternátor stejné napětí jako za jízdy, pokud ne, je to špatně.
Říjen 9, 201212 r Autor Nemáte ještě někdo rady nebo tipy? Díky Upraveno Říjen 9, 201212 r od žralok Citace předchozího příspěvku !
Říjen 9, 201212 r Mne robi to iste ale len ked zastavim auto. Motor bezi a chcem zavret okna tak vsetky sa pekne zavru len spolujazdcove sa zacne zatvarat do 1/3 a potom sa hned vrati dolu. Robi mi to iba niekedy nechapem tomu. Da sa zavret len ked ho postupne zavrem do 1/3 pustim tlacitko zatvarania, dalej zavrem do 2/3 pustim tlacitko a nakoniec uplne zavrem. Alebo zacnem zatvarat okna este pred zastavenim, pocas jazdy to nerobi.
Říjen 9, 201212 r Dělá mi to za jízdy a pouze spolujezdec. Uplne stejny problem resim uz cca rok (take spolujezdec, take i za jizdy v otackach, take v 1. nebo i 2. tretine okna, a vytahnout to jde jen postupnym a potupnym cukanim ovladace okna, s jeho postupnym vysunutim, v automatice se to zastavuje). V servise jiz menili postupne jednotku oken, meli rozebrane okno a hledali problem v ceste skla - take tvrdili, ze to zabira ochrana pred sevrenim oknem. Asi to tak bude, ale ta pricina toho, ze to ochrana zastavi bude asi jinde. Naposledy nedavno udelali "zakladni nastaveni", a bylo to tak tyden, dva v pohode. Dnes me okno opet pozlobilo se stejnym efektem zde popisovanym, a po rucnim vyjeti uz dalo pokoj. Nicmene se na to neda spolehnout tehdy, kdy se ocekava automaticke zavreni oken, tj. pri zamykani auta, nebo pri desti s ponechanymi pootevrenymi okny...
Říjen 9, 201212 r Kdyby to motorek neutáhl, tak se to vůbec nehne. To že ti to dělá to co dělá může být buď tím, že sklo do něčeho naráží a tím reverzuje (sjíždí dolů) a nebo je ve špatném stavu základní nastavení (po odpojení akumulátoru a pod.) - je potřeba udělat základní nastavení znovu .... držet tlačítko pro vyjetí okna nahoru dokud nevyjede až nahoru .... když je nahoře, tak ještě jednou stisknout tlačítko nahoru - nakonec stisknout tlačítko směrem dolů a držet ho dokud nedojede až dolů... Tím by mělo být uděláno základní nastavení a mělo by to být v pořádku. Pokud to nepomůže, tak zkontrolovat, zda sklo do něčeho nevráží.
Říjen 9, 201212 r Asi spatne ctes (pokud to byla poznamka k memu prispevku), mechanika okna nekolikrat zkontrolovana uplnym rozebranim v servise, servisni zakladni nastaveni udelano, ten jednoduchy postup pro ridice (s tim nasatvenim dorazu) tim pridrzenim nejde, protoze kdyz se to stane, tak se to pri pridrzeni zastavuje take, presne v 1 tretine, a potom presne i v 2.tretine... Takove "knizeci" rady :-.(
Říjen 9, 201212 r Čus chlapi, moje RS mi dělá to samý, jelikož jsem okna téměř nepoužíval od novoty 2 roky, tak jsem to zjistil až poté, když jsem potřeboval na křižovatce stáhnout okénko (kolegyně z práce stála na přechodu) a voalá, když jsem dal automatiku nahoru, tak popojelo kousek nahoru a hned zase kousek dolů, nahoru jsem ho dal manuálně, když jsem už nepoužil automatiku, jinak to zlobilo. Možná je i pravda, že to dělá, když se stojí a za jízdy asi ne...ještě vyzkouším. Jinak ostatní okna to nedělají a fungují v pohodě...je to záhada, ale neřeším to, jelikož si myslím, že v servisu by vyřešili howno a když je klima,tak okna nejsou téměř potřeba. wrau Jinak mě to nejdřív dost nasralo, jelikož jsem to okno opravdu téměř nepoužil a pak člověk zjistí, že to vlastně ani nefunguje jak má Upraveno Říjen 9, 201212 r od Jendoslav
Říjen 11, 201212 r Autor Tak koukám,že je to "neřešitelný" problém.Ještě mě napadlo vystříkat na motorku lanko,které shuje,vytahuje okno.Kdyby se to někomu podařilo rozlousknout,tak se prosím podělte Díky
Říjen 12, 201212 r Jo, připojuju se .. taky mi to dělá ... taky jen spolujezdec. Nejvíc jsem to pocítil v Itálii v safari, kdy jsme jezdili mezi zvířaty a při zavírání okna před pštrosem se najednou okno začalo otevírat :-D
Říjen 14, 201212 r A s toho plyne, i v autě používejte přilbu s ochraným štítem proti nízkoletícím pštrosům Koukám že docela častá neplecha, sem zvědavej zda to někdo rozlouskne. Upraveno Říjen 14, 201212 r od šulda
Říjen 14, 201212 r Tohle jsem zaregistroval už na druhé služební FL OII, jak na mladší tak na starší, na naši předFL OII s tím nebyl nikdy problém. Viděl bych to na problém ochrany proti sevření, špatné vyhodnocení odporu - tedy SW problém, a podle toho, že někdy to nejde a někdy jde normálně bych vyloučil nějakou překážku v rámu okna.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.