Přejít na obsah

Test základního motůrku 1.2 MPI

JirkaBrno

Doporučené příspěvky

froggy :  co jsem koukal na tacháč, tak je tam asi bez 2 tis. 60 000 Km, musím se rychle na příští týden přihlásit na servis.Motor se někde kolem 30 pěkně ještě dorozjel a nyní je to pořád stejné.Turbo to není, ale lítám s tím solidně.Je pravda, že v tom nejtáhlejším kopci Jičín-MB z toho ve 3 dostanu nahoře jen 120km/hod.Co mne spíš překvapilo je dálnice.Myslel jsem si, že tam bude opravdu max 130 vzhledem k otáčkám a spotřebě.Můžu ale říct, že dlouhodobá cestovní rychlost je na dálnici pro tento motor ideálních 150km/hod, aniž by to jakkoli řvalo, trpěl by motor a hlavně aby to žralo.To je podle mne hodně velký posun oproti F1 1,2, kterou jsem měl a tu už bych při těchto rychlostech hodně týral.Jezdím po dálnici hodně a nad těch 150/160 to netýrám.Jelo by to i víc a poměrně hezky bez řevu, ale to už na to není stavěný a určitě by to zbytečně žralo.Doufám, že se podaří a rok od koupě to bude mít přesně 100 000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouhodobá rychlost na dalnici 150? To asi nee. Odhaduju, ze to točí tak 4 tis. Nehledě na to, že to udělá jen na rovince a menší stoupání max. 140. Jsem měl sice poslední HTP v ibize ST rv. 2010 a nejelo to špatně, ve 130 tocilo 3tis. , byl jsem s tím nonstop ve Švýcarsku, ale teď co mám TSi byť jen 63kW, tak musím říct, že auto s HTP je jako auto bez motoru. Teď jezdím mnohem rychleji, rychlost drží kopec nekopec a navíc o litr menší průměrná spotřeba. Chápu ale, že pro LPG není jiná volba. Ale chválit se tenhle motor nedá, max. se na něho nedá tolik nadávat, nenadchne, převeze, nic víc.

Odkaz ke komentáři

ale tak nejde atmosférický tříhrnek porovnávat s turbočtyřválcem. Také bych si zvykl, když jsem párkrát jel v OII 1,8TSI :kol-28: , ten zátah, nádherný zvuk, šestikvalt ... ale jen do té doby, než bych zajel k benzínce :kol-46: , v ten moment jsem rád za můj tříhrnek na LPG :kol-31: a rozumím i té spokojenosti oproti předchozí verzi HTP, s režimem dálničních otáček, také bych je uvítal :kol-26:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...