JirkaBrno Vloženo 12. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2014 debata uplně o ho..ně. pokud e1 chce,at si tam leje třeba nanoolej z nasa, což platí i pro ostatní.. normální člověk leje do auta co doporučuje výrobce, což je pro tyto motory 5W30 nebo 5W40.nevidím jediný důvod proč tam lít OW- X Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Únor 2014 Sdílet Vloženo 12. Únor 2014 No jistě, ale zase se pleteš - kde výrobce (Škoda) doporučuje tebou uvedené viskozitní specifikace (5W30 nebo 5W40)? NIKDE! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Jo. Tedka je už jenom slovíčkaření. Spíš je směrodatný 50200 50500....... A to sou většinou právě ty oleje 5W 40... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 To je blbosť. Rovnako sa robia 0W-30, 5W-30, 0W-40, 10W-40 a dokonca aj 0W-50 a 5W-60 oleje so schválením VW 502.00. Každý si môže (a aj by mal vyberať) viskozitu oleja podľa svojich potrieb. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 e1. - jak je vidět, někdo to prostě nechce pochopit a bude tady psát o slovíčkaření, o specifikacích které škodovka NIKDE nedoporučuje a hlavně nechápou, že nikomu NENUTÍŠ, aby ho používal (0W...), jen vysvětluješ, proč ho používáš ty a proč je podle tvého názoru za tebou uvedených podmínek provozování konkrétního typu motoru výhodnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 13. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 (editace) jezis, ano, uz jsem z toho tady zblblej.. jakmile pojedu do servisu poptam se jich proc davaj 5w30 nebo 5w40 a proc ne 0w30 nebo 0w40, jakej na to maj nazor jo... ze jsou blbci, protoze jeden clovek na foru se divi tomu, proc do vsech motoru nedavaj rovnou 0w, protoze to je podle nej nejlepsi co muzou udelat.. s vysledky vas seznamim..pak by ale mohli rovnou prestat delat oleje 5w, protoze prece staci lit 0w a je vystarano.. to je logicky ne..naco mit dalsi radu oleju, kdyz to hrave 0w strci do kapsy.. cena je stejne plus minus stejna, tak jakypak crcani s tim.. Editováno: 13. Únor 2014, autor: JirkaBrno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Ano, blbci to jsou, mě tam pokaždé dali něco jiného 5W-30, 10W-40, 5W-40 a všechny jsou v normě pro můj motor. Jenže já to neřeším, jen vy nechcete pochopit jednoho, co se o to zajímá do detailu. Lejou tam prostě to, co je pro ně nejvýhodnější a splňuje příslušnou VW normu. Tečka. Zbytek je demagogie. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Já tam začnu snad lejt fritovací olej nebo co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Není problém. Friťák má super mazivost. Jen ho musíš před startem ohřát a po 10 tém řízku vyměnit. ;-) 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Já tam začnu snad lejt fritovací olej nebo co. ak spĺňa VW normu,tak prečo nie 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 JirkaBrno: protoze prece staci lit 0w a je vystaranoVystaráno určitě není. Olej 0W/40 není ve všem lepší, než 5W/40. 0W má v sobě více modifikátorů viskozity a musí být proto výrobně dražší, než 5W. 0W má vyšší viskózní index a je tedy střihově méně stabilní - její viskozita se s časem více mění. Měla by se proto měnit častěji. Nemá již také rezervu pro pokles viskozity např. při průniku paliva do motorového oleje. S 0W může také motor vykazovat vyšší spotřebu oleje, než s 5W. S 0W může být motor do zahřátí hlučnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Četl jsem si tuhle diskuzi a zajímalo by mě, jak tedy "laik" když si koupí olej v e-schopu nebo teda ve zmiňovaném hypermarketu Albert pozná, že je olej "pančovaný". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 To bez laboratorního rozboru asi nepozná nikdo. Já od roku 2010 používám stejný olej a mám pokaždé trochu odlito do zkumavky. Porovnám barvu a viskozitu. To je asi tak všechno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Jak tu někdo řek, nejhorší olej je žádnej olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 13. Únor 2014 Sdílet Vloženo 13. Únor 2014 Olej až za hrob. Právě sepisuji závěť, že chci být pohřben s jedním litrem oleje 0Wxx bez toho by to tam nahoře určitě nemazalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 JaroslavZ: Poznáš to blbě. Nicméně každý výrobce má na stránkách vzory balení a porovnání s kopií. Konkrétně vím o Castrolu. Třeba tady: http://www.autohanak.cz/pdf/padelany_castrol_v_Evrope.pdf 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Pavka Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 No. Skvělý. Teď budu za trubku při každým kupování oleje. Si to budu porovnávat s obrázkama v mobilu a než to všechno porovnám, tak pokud mě dřív nevyhodí z krámu, tak budou mít zavíračku. Akorát si mi nasadil brouka do hlavy. Tim neříkám, že to nemyslíš zle, ale opravdu hloubavým perfekcionistickým jedincům si docela ztížil život. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 Vyber eshop, nakup, doma porovnej a dle výsledku zůstaň věrný. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 (editace) motosman: Díky na odkaz na PDF, velice zajímavé Mr.Pavka: Také teď vybírám, no hned jsem vlítl do skříně, vytáhl 5l kanystr Castrolu EDGE, co zbyl z výměny ze servisu druhého auta a všechny ty znaky jsou na první oko viditelné, takže ten castrol ti zabere tak 1 minutu, než ho obhlídneš Editováno: 14. Únor 2014, autor: Galvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 JaroslavZ: Poznáš to blbě. Nicméně každý výrobce má na stránkách vzory balení a porovnání s kopií. Konkrétně vím o Castrolu. Třeba tady: http://www.autohanak.cz/pdf/padelany_castrol_v_Evrope.pdf Nebylo by něco takového i na Shell někde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 Galvi: není zač Kurňa, jsem si říkal co je to za rány. A oni kontrolují obaly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 No. Skvělý. Teď budu za trubku při každým kupování oleje. Si to budu porovnávat s obrázkama v mobilu a než to všechno porovnám, tak pokud mě dřív nevyhodí z krámu, tak budou mít zavíračku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 JaroslavZ: Poznáš to blbě. Nicméně každý výrobce má na stránkách vzory balení a porovnání s kopií. Konkrétně vím o Castrolu. Třeba tady: http://www.autohanak.cz/pdf/padelany_castrol_v_Evrope.pdf Proto jsem ten příspěvek také psal, člověk to absolutně nepozná, když koupí v obchodu balení oleje, takže bych z toho pak takovou "vraždu" jak píše dick nedělal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 úžasné počtení...... .... dávám celou dobu Shell HELIX HX7 10W-40.... mám pocit, že dle některých budu za pitomce co to tam vůbec leju. Můžu jen dodat, že jsem najel na Roomsteru bez jakéhokoliv problému na tento olej přes 260.000km...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 14. Únor 2014 Sdílet Vloženo 14. Únor 2014 Ty ale jazdíš atmosférou, podľa počtu kilometrov skôr dlhé trasy a k tomu ešte aj na LPG. V takomto prevádzkovom režime je 10W-40 úplne v pohode. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.