milan1971 Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Zdarec,mám dotaz:teď jak bylo -15 a více mi při neohřátém motoru nešlo turbo(sednu a jedu,nenechal jsem chvíli klapat),po chvilce jak se motor trochu ohřál tak začalo jít.Když jsem nechal chvíli klapat na místě (jedno cígo)tak to bylo vpohodě.Otázka zní jestli nízká teplota má vliv třeba na ohřátí bimetalu ve váze vzduchu,nebo je závada někde jinde.Teď,když je kolem 0 tak to nedělá.VAG nemám. Nebo je lepší nechat chvíli klapat,ale lonskou zimu to nedělalo ani při -20. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Něco je špatně. Turbo musí jet a taky že jede hned a to za jakékoliv teploty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Měl jsem tady borce co měl vodu v podtlakových hadičkách vcelku nepatrné množství, ale při takové teplotě zamrzla a padalo to do nouzáku. To byl oříšek, na tohle přijít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 30. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. leden 2013 Hadičky jsem měnil nedávno,jinak se auto chová normálně,stačí mít krátce nastartováno a turbo funguje jak má.Asi budu muset sehnat někoho z Vagem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beny250 Vloženo 30. leden 2013 Sdílet Vloženo 30. leden 2013 re: milan1971. cca před rokem jsem dával na repasi turbo. byl napečený karbon na hřídelce a bylo to přidřené. po ohřátí turba se udělala provozní vůle a "nějak to chodilo". klučina auto dost honil a pak zastavil.... nenechal chvilku klapat na volnoběh (a turbo ochladit) a tím pravděpodobně ten napečený karbon. navíc mu auto bralo turbem olej, tak to řešil 15w40 - nastala poprava. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan1971 Vloženo 30. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. leden 2013 (editace) Turbo nechavám chladit.olej to nebere dělá to jen při-10 a níž,když nastartuji ajedu hned.Stačí po nastartování nechat 2min. klapat a taky o.k.Jednou týdně protahuji nad 4000otáček,aby se klapky nepřidřely. Nemohla by to dělat váha vzduchu?,třeba začíná jít do kytek. Editováno: 30. leden 2013, autor: milan1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sabris Vloženo 4. Duben 2014 Sdílet Vloženo 4. Duben 2014 Ahoj jsem tu nový ale mám podobný problém,jen za studena skočí do nouzáku,turbo se čistilo před nedávnem tím to snad není,Co pomohlo díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 5. Duben 2014 Sdílet Vloženo 5. Duben 2014 Je tam nová baňka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.