Říjen 1, 20159 r no já jezdím Blankou 2x denně tak mě to troochu sere že mě to tamtudy nenaviguje a žene mě to úplně jinudy... Každopádně novější soft než 0390 asi stále není co?
Listopad 8, 20159 r Zatím asi Skodovka nové mapy neuvolnila co? ukazuje mi to stále "ECE 2015/2016". Může sem pak někdo zase hodit odkaz na mapy z jiného zdroje něž ze ŠA stránek.. děkuji
Listopad 17, 20159 r Tak to vypadá, že Columbus začal zlobit. Pohyb po mapě funguje jenom když je signál GPS, v tunelu to jenom zahlásí, že „Není signál GPS“ místo toho, aby si to bralo data z kol. Setkal jste se s tím už někdo? Já s tím pojedu do servisu, jestli se to samo nespraví (nějaký sw glitch třeba?), ale to je zase půl dne zabiteho :-(
Listopad 17, 20159 r Jezdim tunelama s Columbusem kazdy den a zatim vse dobry. Asi zkus servis. Stejne ti asi jen prehraji FW ale treba pomuze. Doufejme.
Listopad 18, 20159 r Samozřejmě, poté, co jsem to napsal, zapůsobil generálský efekt a začalo to zase fungovat. No budu to pozorovat a uvidíme.
Listopad 19, 20159 r Elxel - měl jsem teď stejný problém, jako ty. Předtím si vždy Columbus bral údaje z ostatních čidel a v tunelu ukazoval přesně polohu. Teď jsem byl v Rakousku a cestou tunely do Itálie jsme si připadal jako s přenosnou navigací na sklo. Ukazatel polohy se zastavil a na maxi dotu mi skočila šipka režimu off road. Tobě se to opravdu spravilo samo? Zajímavé. Alespoň nejsem sám
Listopad 19, 20159 r Mně se to taky stalo v Rakousku, zvlášť ve vídeňských tunelech, kde jsou odbočky, to potěší :-) Vlastně se mi to stalo už jednou o prázdninách na hranicích mezi Německem a Rakouskem (jednou) a teď jak jsem psal. Ale od té doby to zase funguje. Bohužel ta hláška není v manuálu dokumentovaná (nebo jsem to nenašel).
Listopad 22, 20159 r Elxel - budu to sledovat, akorát u nás těch tunelů zas tak moc není. Ještě bych měl dotaz na někoho znalého, jak je to s batabází Gracenote, její aktualizací a obrázkem alba v ID3 tagu. Docela mne zaujalo, že se na Columbu někdy zobrazí obrázek alba i u alba, které je čestvě vydáno a podle mne by ještě nemělo ani být v databázi. Prvně jsem si myslel, že je to tím, že se ten obrázek tahá z ID3 tagu. Když jsem se ale na ty MP3ky podíval, tak ID3 tag obrázek neobsahoval. Zajímavé... No a zkoušel jsem dál. Jsem docela puntičkář, tak jsem si říkal, že bych si přes ID3 tagy doplnil obrázky alb u těch MP3, kde je databáze nezobrazuje. Tak jsem to zkusil, přidal přes ID3tag editor obrázek alba, nahrál na SD kartu a Columbus to nezobrazil. Podadí někdo, jak to vlastně přesně funguje? Altualizuje se Gracenote spolu s mapami? Dá se případně aktualizovat nějak ručně? Díky
Listopad 22, 20159 r S aktualizací Graceoote Ti neporadím. Ale myslím, že jsem někde četl, že se aktualizuje jen "pokoutně" spolu s FW columbuse. S ID3 tagy mám tu zkušenost, že musím všechny obrázky převést na maximálně 500x500px a max. 200kb (tak, jak je uvedeno v návodu) - jinak je v PC vidíš a v Columbovi nikoliv...
Listopad 28, 20159 r Pánové, potřeboval bych radu. Mám Columbus verzi H40 0101. Jaká nejaktuálnější verze jde do tohoto Columba nahrát? Je možné tuto vyšší verzi někde stáhnout a dle ferdova návodu aktualizovat?D
Prosinec 9, 20159 r Po pár dnech zkušeností musím říct, že mě navigační soft v Columbusu dost zklamal. Věděl jsem, že oproti iGO Primo, které jsem používal dosud, to bude horší. Že to ale bude o tolik, to mě nenapadlo. Oproti funkčnosti Prima působí Columbus jako hóóóódně chudý bratříček. Jen namátkou - není možné vložit více průjezdních bodů, není možné zakázat průjezd některými body/úseky (ať už pro aktuální trasu nebo trvale), není možné zakázat/povolit nezpevněné vozovky atd. Tyto věci už dnes umí každá "čajna" za 2 litry a navigace několikrát dražší by aspoň něco z toho umět mohla. Další "zajímavosti" pak najdete na tomto videu: http://uloz.to/live/x5XDv2tV/columbus-mp4 1. Při plánování ca 880 km dlouhé trasy do Targu Mures v Rumunsku, je rozdíl délek mezi ekonomickou, rychlou a krátkou trasou 2km (!), což je divné. Rozdíl časů je pak 45 minut (ekonomická/krátká) přesto, že v mapě jsou trasy stejné. 2. Chtěl jsem jet centrem Budapešti. Do navigace jsem průjezdní bod nemohl dost. V reálu se pak navigace chytla prakticky ihned po odbočení z obchvatu Budapešti na cetrum. Další perličkou pak bylo, když mě navigace protáhla "zkratkou" (červenou a modrou barvou v mapě), která určitě nebyla ani rychlejší a ani kratší, než původní trasa. Jestli jste někdo zaregistrovali podobné "specialitky", podělte se... Upraveno Prosinec 9, 20159 r od Alf60
Prosinec 9, 20159 r Ohledně více průjezdních bodů - není problém je tam zadat. Jak v současné verzi, tak v té minulé u Octavie II. Já to používám hodně často, když chci jet mou trasou a zároveň chci mít puštěnou navigaci, abych viděl kdy přijedu na místo a případně mě to informovalo před kolonami a uzavírkami.
Prosinec 9, 20159 r Už jsem myslel, že jsem tu jediný, který je s navigací v Columbusu nespokojený. Např. trasa ze Severních Čech na Slovenko do Tater - cesta přes Polsko a rozdíl mezi rychlou, krátkou a ekonomickou trasou je do 20 km na začátku a na konci trasy. Ano, je to patrně nejrychlejší cesta, ale ostatní navigace nabídnou ještě alespoň jednu alternativní trasu přes Čechy a Moravu. Podobně se to chová při navigování na delších trasách, např. do Itálie. Takže si zadám trasu do navigace v mobilu (Navigon nebo Google Maps) a pak v Columbusu, kde trasu upravuji zadáním průjezdních bodů. Nadával jsem dříve na Navigon, dnes se mu hluboce omlouvám, je to oproti Columbusu skvělá navigace.
Prosinec 10, 20159 r Ty průjezdní body beru zpět. Zmátlo mě "Změnit trasu v mapě". Tam to umožňuje vložit jen jeden bod. To ostatní ale platí. Takto např. vypadají alternativní trasy v iGO Primo s mapami od HERE a TomTom. Je na nich vidět, že Primo s mapami umí pracovat líp
Prosinec 10, 20159 r Takže jsem trochu laboroval a přišel jsem na jednu zajímavost. Pokud v navigaci nastavím Bez silnic s vinětou a v Zobrazit dostupné viněty nastavím viněty států, kterými projíždím (zde ČR, SK, HU, RO), navigace nabídne alternativní trasy. Já dost dobře nechápu, jaký je v tom nastavení rozdíl, ale Columbus asi ano. Máte pro to někdo nějaké vysvětlení
Prosinec 10, 20159 r Ale to nejsou alternativní trasy. To je podle piktogramu stále rychlá, krátká a ekonomická trasa. Na to pozor, to mi nabídne občas taky, ale pokud zvolím jinou než rychlou, tak mě často zkrátí trasu z hlavní silnice na rozbité silnice přes vesničky. V normální navigaci zvolím profil rychlou a on mi navrhne možné alespoň dvě alternativy po hlavních silnicích.
Prosinec 24, 20159 r Nazdar vsem. Mam takovy problem. Zamrznul mi columbus tak jsem ho restartoval a zmizela mi navigace z menu a taky moznost editovat jukebox. Je mozno to nejak opravit svepomoci nebo budu muset navstivit servis??
Únor 16, 20169 r Ahojte, mam objednanu OIII s autoradiom Columbus a s funkciou "Komfortné telefonovanie s BT s hlasovým ovládaním a Wifi". Znamena to to, ze sa auto bude vediet pripojit k Wifi sieti alebo ze bude mozne vytvorit v aute nejaky Wifi HotSpot? V navode Columba sa pise ze to ma v kastliku slot na SIM kartu... Vopred vdaka za odpovede... Pytal som sa u predajcu ale nic nevedeli.
Únor 16, 20169 r Jj koupis si datovou simkartu a auto z ni udela wifi hotspot. Nevim no. Trosku zbytecna funkcnost. Budes to vyuzivat?
Únor 16, 20169 r Iny BT sa vybrat nedal len tento za 71€ a uz to malo v sebe tuto funkciu. A vie to 3G alebo aj LTE? Upraveno Únor 16, 20169 r od Scenic
Březen 9, 20169 r Zdar chlapi, uz sa niekomu podarilo rozchodit DVB-T na novych Columbusoch (MIB2)? Sa ospravedlnujem ak to tu uz nahodou je, no nikde som o tom nic nenasiel.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.