miha-cudrman Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 (editace) Ahoj všichni. mam 14 dni SII 2.0 TDi 103kw. v autě, které jsem koupil již jeté, je i systém START / STOP. je mi jasný jeho přínos v šetření paliva a ve vypouštení splodin. ALE máte někdo zkušenost co toto udělá s motorem??? s baterií, se svíčkami??? když to vemu v průměru na 1 den jízdy, tak má moje auto o cca 8 - 12 startů více (stání na semaforech) nebude moje " uhíková stopa " nakonec vyšš,í když budu muset dříve koupit nové svíčky, novou baterii a co motor??? neuškodím nakonec přírodě víc i tím, že budu více spotřebovávat tyto produkty, které musel někdo někde vyrobit, a expedovat??? Editováno: 16. Únor 2013, autor: miha-cudrman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Myslím si, že jediné co je správné udělat na tomto systému je ho vypnout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Pro přírodu uděláš líp, když prodáš auto a budeš chodit pěšky...prej uhlíková stopa. Automobilky tvrdí, že motor a spol. jsou na tento systém (start/stop) uzpůsobeny. Ovšem otázka je, jestli to jen nejsou kecy marketingových oddělení...Přeber si to jak chceš. Jinak souhlas s kolegou ferda 25. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 To je právě to motor je konstrukčně stejný jen startér je vylepšený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 13. Březen 2013 Sdílet Vloženo 13. Březen 2013 řeknu to takhle : ještě že tam je tlačítko, kterým se to dá vypnout. Na druhou stranu ale si umím představit situaci při popojíždění někde v zácpě, kdy to asi uvítám. Jako většina majitelů to mám ale chvíli, takže hlubší zkušenosti nikoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cermino82 Vloženo 19. Září 2020 Sdílet Vloženo 19. Září 2020 Deaktivace Start-Stop ŘJ Gateway 7N0…… Typy vozidel ŠKODA Superb II Facelift VW Passat B7 ŠKODA Octavia II Facelift VW Golf VI Podmínky Jednotka Gateway s výrobním číslem začínající 7N0…. od roku výroby 2011- Postup se vztahuje pouze na jednotky Gateway na adrese 19 s označením 7N0…od roku 2011- kde je přístupný kanál číslo 13 kde jsou okolní podmínky pro deaktivaci Start-Stop. Postup Navažte komunikaci s řídící jednotkou Diagnostické rozhraní datové sběrnice (19). Není potřeba zadávat Login. V menu Příkazykomunikace zvolte funkci Přizpůsobení a zadejte přímé zadání kanálu číslo 13 a zatrhněte dlouhé přizpůsobení. Potvrďte OK. V kanálu přizpůsobení číslo 13 změňte hodnotu z 002000 na hodnotu D02000. Otestovat novou hodnotu. Uložit. Přepíše se hodnota v pravém horním okně z -50°C na + 54°C. Hotovo. Poznámky Postup se vztahuje na koncernová vozidla, kde se nachází daná řídící jednotka gateway. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.