ivan kmetko Vloženo 14. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2009 nazdar! mam disky 7x17 ET 40 ale neviem co znamena to ET 40 je to vyska pneu? lebo mam moznost pneu 215/45/17 a neviem ci sa to da na ne dat alebo to nebude sediet ci??????? DIKY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fakultak Vloženo 14. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2009 ET je vyosení uchycení ráfku ze středu disku v mm, nesouvisí to vůbec s pneumatikami. Čím je ET nižší, tím je ráfek víc venku z podběhu např. disk s ET40 bude o 14mm více vystupovat než disk s ET54. Pro rozměr 17 palců jsou na O2 schváleny disky s ET 54. Pokud máš od disku typový list s homologací, pak si je musíš nechat zapsat do TP, když nemáš, tak se tam se mrkni a uvidíš, co můžeš na autě použít. To samé platí pro pneu - na O2 pneumatiky šířky 215 nejsou schváleny, pro 17 palcovou pneumatiku je jediný povolený rozměr 225/45/17 91W. Používat disky s jiným ET nebo jinými pneumatikami může být sice efektní, ale je to trochu riziko při havárii, pokud pojišťovna zjistí neschválené disky nebo pneu, může krátit pojistné plnění. Další problém můžeš mít na STK, všimne-li si toho mechanik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan kmetko Vloženo 15. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2009 diky moc, ale chcem si to dat vsetko zapisat do technicaku, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fakultak Vloženo 15. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2009 (editace) V tom případě musíš mít Typový list k disku = papír, rozsahu jedné strany A4, na kterém je uveden konkrétní prodávaný typ kola, typ vozu pro který je určen, doporučené velikosti pneu a číslo schválení. Musí být potvrzený dovozcem zaregistrovaným na MDČR a prodejcem. Editováno: 15. Srpen 2009, autor: Fakultak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
julius j Vloženo 24. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2009 Všetkých pozdravujem. Potrebujem poradiť či hliníkové disky z Octavie III sú použiteľné aj na Octaviu II (rozteč 5 x 112). Ďakujem za odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sector Vloženo 24. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2009 O2 maju tiez roztec 5 x 112, takze budu pasovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
julius j Vloženo 25. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2009 Ja viem že Octavia II ma na diskoch rozteč 5 x 112 lebo mám Octaviu II. Ale chcem kúpit originál škodovácke hliníkové disky na moju Octaviu II od majiteľa Octavie III. Z toho dôvodu potrebujem vedieť či sú rozmery diskov na obidve Octavie rovnaké - teda či aj na Octavii III je rozteč 5 x 112. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sector Vloženo 25. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2009 Odpoved je ano, O2 a O3 (oznacovana aj ako. O2 FL) maju rovnaku roztec. Presne je to takto: O1 - 5x100 O2 - 5x112 O3 (O2 FL) - 5x112 Ak sa nechces spolahnut na moje info tak si zavolaj niekde do skodovky na predaj prislusenstva a spytaj sa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
julius j Vloženo 25. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2009 Sector dakujem za vycerpavajucu odpoved. Prajem tebe i vsetkym clenom tohto fora prijemne vianocne sviatky a vsetko dobre do noveho roku 2010. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sector Vloženo 25. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2009 Za malicko. Dakujem, tiez vsetkym vsetko dobre, a aby nam tie nase krOc(h)tavie dobre krochtali aj v 2010 :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 11. leden 2010 Sdílet Vloženo 11. leden 2010 (editace) O2 a O2 FL (O3) maju UPLNE IDENTICKE ROZMERY DISKOV, kedze O3, je len O2 s inymi svetlami a maskou Editováno: 11. leden 2010, autor: Cjoctavian Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawson_1 Vloženo 2. Březen 2010 Sdílet Vloženo 2. Březen 2010 Zdravím. Prosím hneď ma nekritizujte, ale hľadal som a nenašiel vhodné vysvetlenie. Môj problém je asi takýto. V TP mám povolené tieto rozmery kolies : 205/60 R15 6,5Jx15 ET 50 195/65 R15 6Jx15 ET47 Chcel by som si kúpiť ALUTEC SHARK BLACK 6Jx15 ET45 a potrebujem poradiť. Je možné tieto disky použiť na pneu o rozmere 205/60 R15? Viem, že podla TP správne nie, ale ide mi skôr o to, či nebude pneu neako zachytávať o blatník, ... A ešte doplnenie. Aký je rozdiel medzi 6Jx15 a 6,5Jx15? Môže mi to niekto vysvetliť, prosím. Vopred ďakujem za odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 2. Březen 2010 Sdílet Vloženo 2. Březen 2010 Rozdíl mezi 6 a 6,5 " je asi 1,2cm / užší disk/ . Z toho vyplývá, že ty 205 na 6" disk budou asi široké, neříkám že nevlezou, ale bude to vypadat jak balon Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z.j Vloženo 2. Březen 2010 Sdílet Vloženo 2. Březen 2010 Velkosti diskov (šírka, výška) más v palcoch, tj. 1 inch = 2,54 cm. Tak ako píše Woody, rozdiel je 1,27 cm. Tieto 15" disky na Octávii sa nebudú zachytávať. + Možno pomôže: na aký disk sa čo hodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawson_1 Vloženo 2. Březen 2010 Sdílet Vloženo 2. Březen 2010 Vdaka za odpovede. Ja som teraz este pozeral na www.elektrony.cz a tam pisu, ze doporucene guma na tento disk je 195/65 alebo 205/60. A co to ET? nebude to vadit, ze je iba 45 oproti 50 u 205-ky gumy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z.j Vloženo 3. Březen 2010 Sdílet Vloženo 3. Březen 2010 Hodnota ET je v mm. Vo všeobecnosti: "Čím väčšie číslo ET, tým viac bude koleso zapustené v podbehu a naopak." Trošku podrobnejšie: http://www.pneumatiky.cz/info/alu-kola-et-zalis.html Ja som to síce ešte neriešil, ale kolegovia tu na fóre majú väčšinou názor, že o niečo menšie ET prispieva na celkový desing auta, lebo originál disky sú trošku zapustené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 3. Březen 2013 Sdílet Vloženo 3. Březen 2013 (editace) Dobrý večer, předem se omlouvám, že otravuju pro někoho možná s primitivní věcí, ale...mám Š-Octavii II combi, 1,9TDI. Dále mám klasický škodovácký alu disky 15". V techničáku mám "povolený" letní pneu 205/60/15. Tímto prosím o radu, jelikož jsem pouhopouhý laik, jestli na ty alu 15", můžu dát např. rozměr 205/55/15??? Nebo případně 205/50/15??? Nejde mi teď ani o cajty, ani případně o STK, ale čistě o technické vlastnosti auta, tím myslím např. jestli se to moc nesníží atd... Dík. Editováno: 3. Březen 2013, autor: romanje71 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 změny v poloměru, výšce, přesnosti tachometru zjistíš třeba tady: http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php ale jinak jak si sám napsal, kvůli STK,policajtům, pojišťovně bych se rozměru pneu co nemáš v techničáku vyhnul... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Co se zeptat v sekci Podvozek kde se řeší Nápravy, kola, výfuky, tlumiče, pružiny, brzdy, ABS, ESP, servořízení Jenom prvních9 témat je o kolech. patnácky konkrétně tady: http://forum.skodahome.cz/topic/21911-15ti-palcova-lita-kola/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Jo díky, a za tu sekci podvozek se moderátorovi omlouvám..Dnes jsem se např. schválně ptal v pneuservisu a tam mě řekli, že např. 215/55/15 bych tam nedostal..Takže stále nevím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 Dobrý večer, předem se omlouvám, že otravuju pro někoho možná s primitivní věcí,ale...mám Š-Octavii II combi, 1,9TDI. Dále mám jen obyč klasický škodovácký aludisky 15", zatím jiný, větší disky kupovat nehodlám. V techničáku mám "povolený" letní pneu 205/60/15. Tímtoprosím o radu, jelikož jsem pouhopouhý laik, jestli na ty alu 15", můžudát např. rozměr 205/55/15??? Nebo případně 215/55/15??? Nejde mi teďani o cajty, ani případně o STK, ale čistě o technické vlastnosti auta,tím myslím např. jestli se to moc nesníží a nebude to každou chvíli škrtat o zem a hlavně, jestli tam ty pneu prostě půjdou, jestli se tam vejdou atd... Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
S0T0 Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 ty 205/55 tam dáš určitě, skoro jistě i ty 215, ale to by chtělo vyzkoušet, ale furt nechápu proč laboruješ nad tím dát tak just jiný rozměr než máš v TP... jinak v TP máš aspoň i 195/65R15 ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 No jak jsem psal už výše, jsem pouhopouhý laik a chtěl bych prostě docílit toho, že si tam dám šírší pneu, bude to líp sedět, možná i vypadat líp:), aniž bych si musel kupovat větší disky. Jen o toto mi jde, jestli mě rozumíš? Pokud mi můžeš poradit nějak líp, a jde to i jinak určitě budu jen rád a předem ti dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanje71 Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 jak jsem psal už výš, jsem jen pouhopouhý laik...No a jde mi o to, že bych tam chtěl mít širší pneu (papuče) aby to líp sedělo a možná i trochu líp vypadalo:), aniž bych musel kupovat větší disky...jestli mi teda rozumíš? Pokud mi můžeš poradit nebo doporučit jiný rozměr, který to splní, budu jen rád a předem ti díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bugmenot Vloženo 16. Duben 2013 Sdílet Vloženo 16. Duben 2013 docela dobre jak v takovym pripade postupovat (vc. uradu) je to posany napr na http://rozmerypneu.info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.