TomV Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Uvazoval sem o necem podobnem...jenze kdyz ten moment prijde tak pak tezko ve zlomku vteriny vypnu ABS a jeste zabrzdim...To debilni RS nebo spis jeho ABS ma to ze kdyz jedete rychle prez nerovnosti tak normalne slapneta na brzdu ono vas to nakope a prestane to absolutne brzdit...musite znova slapnout na pedal a znova brzdit a je klidne mozny ze to udela znova...nejde o to ze to kope ale o to ze to uplne prestane brzdit...uz sem si s tim nekolikrat malem rozbil hubu nez sem prisel na to co to je a hlavne ceho se vyvarovat...to znamena ze kdyz budete sjizdet treba nejakej kopec kde jsou vlny od kamionu a pojedete tam dost rychle a pak budete chtit rychle zabrzdit tak skoncite tak akorat nekde v prdeli pokud se leknete a nebo nebude dostatek casu a mista na to znova slapnout... neni to jen RSem, nebo fabii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chudej student Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Uvazoval sem o necem podobnem...jenze kdyz ten moment prijde tak pak tezko ve zlomku vteriny vypnu ABS a jeste zabrzdim...To debilni RS nebo spis jeho ABS ma to ze kdyz jedete rychle prez nerovnosti tak normalne slapneta na brzdu ono vas to nakope a prestane to absolutne brzdit...musite znova slapnout na pedal a znova brzdit a je klidne mozny ze to udela znova...nejde o to ze to kope ale o to ze to uplne prestane brzdit...uz sem si s tim nekolikrat malem rozbil hubu nez sem prisel na to co to je a hlavne ceho se vyvarovat...to znamena ze kdyz budete sjizdet treba nejakej kopec kde jsou vlny od kamionu a pojedete tam dost rychle a pak budete chtit rychle zabrzdit tak skoncite tak akorat nekde v prdeli pokud se leknete a nebo nebude dostatek casu a mista na to znova slapnout... neni to jen RSem, nebo fabii Nikde jinde se mi to nestalo...prikladam to proste vaze motoru a tomu ze si cidlo ABS neumi vyhodnotit to ze to jakoby"skace" nechapu co to dela..v zime sem si zkosel zastavit na ledu a to sice kope ale brzdi porad...tohle pri prejezdu kopne a prestane brzdit...zkousel sem to s MPI,s HTP,s 16V,s 1,4 TDI a vse oka...jen RSo tohle melo..a vim ze kamos co ho mel tak si ho koupil vezl to ze salonu a diky tomuhle projel na Litochlebaku v Praze kruhac rovne..tak jim to tam sel omlatit zpatky o hlavu a rekli mu ze proste nevedi cim to je... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Staci pritlacit na pedal a zastavi to normalne samozrejme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chudej student Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Staci pritlacit na pedal a zastavi to normalne samozrejme. Ale nez se tak stane tak je tam prodleva asi 2 nebo 3 vterin...rychlejsi je povolit a znova slapnout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Student: souhlas, mám stejný problémy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 23. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2006 Taky mám podobný problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FISHkaa Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 a co na to skoda? nema nahodou novy SW do ABS RJ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 abs ve fabkách je špatně naladěné, to obecně známá věc. A dělá mi to taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 to Martinoslav: ty tvé okamžité vždy všeznalé reakce na "cokoli" mne začínají štvát no ja sa nikomu nikde nepcham ale mam pravdu na co je vam odpojovat abs ak ho mato vo vybave sa chcete zabit abo co?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 (editace) VRS: No ono jde spis o to, ze ABS je tam proto, ze jde o aktivni doplnek bezpecnosti - proto ani neni mozne ho odpojovat narozdil od ASR nebo ESP. A ted si predstav situaci, ze si udelas nejaky "vypinatko" u auta, ktery ma ABS z vyroby. Za jizdy si ho svym amaterskych vypinatkem vypnes, nekde to stejne neubrzdis - v lepsim pripade si natluces sam a rozmlatis si auto, v horsim nekoho zabijes. A co na to pojistovna? Svlikne te z kuze. Nehlede na to, ze uz vidim jak rozlisujes situaci, kdy je ABS lepsi nebo horsi, kdyz si to mnohdy ani neuvedomis a uz jsi na silnici v pruseru - pak uz ti zadne vypinani ani zapinani nepomuze. Editováno: 24. Srpen 2006, autor: Martinoslav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Jenze oni Sito a Pava, to jsou takovi ti dva ferdove mravenci, prace vseho druhu - pomluvit Martinoslava kde to jen jde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 VRS: No ono jde spis o to, ze ABS je tam proto, ze jde o aktivni doplnek bezpecnosti - proto ani neni mozne ho odpojovat podobne jako ASR nebo ESP. A ted si predstav situaci, ze si udelas nejaky "vypinatko" u auta, ktery ma ABS z vyroby. Za jizdy si ho svym amaterskych vypinatkem vypnes, nekde to stejne neubrzdis - v lepsim pripade si natluces sam a rozmlatis si auto, v horsim nekoho zabijes. A co na to pojistovna? Svlikne te z kuze. Nehlede na to, ze uz vidim jak rozlisujes situaci, kdy je ABS lepsi nebo horsi, kdyz si to mnohdy ani neuvedomis a uz jsi na silnici v pruseru - pak uz ti zadne vypinani ani zapinani nepomuze. Tak to je cista pravda ! ved ja by som si ten vypinac nedal aj keby sa neviem co bolo!!!Ale kazdy nech si robi po svojom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Priznavam, ze i ja jsem se dostal do situace, kdy me ABS prevezlo - stalo se mi to na vode, dole v Hloubetine pod kopcem z Proseka na druhych svetlech. Jedu si 50km/h, najednou oranzova. Za mnou nikdo, tak jsem na to splapnul a jak jsem se prevez pres ty pricny vlny, jelo to jak po masle. Neprijemny. Nicmene, davam za pravdu Martinoslavovi, klucííí, jak chcete za jizdy rozlisovat a jak rychle rozhodovat, kde a kdy bude lepsi ABS vypnout a kdy ne? Spis bych to videl na to se vyblbnout a zkusit si reakci Fabie bez ABS, ale pro realnej kazdodenni provoz je to podle myho blbost. No a tema "Co na to pojistovna" kdyz k necemu dojde? To uz rekl Martinoslav jasne a strucne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 VRS: No ono jde spis o to, ze ABS je tam proto, ze jde o aktivni doplnek bezpecnosti - proto ani neni mozne ho odpojovat podobne jako ASR nebo ESP. A ted si predstav situaci, ze si udelas nejaky "vypinatko" u auta, ktery ma ABS z vyroby. Za jizdy si ho svym amaterskych vypinatkem vypnes, nekde to stejne neubrzdis - v lepsim pripade si natluces sam a rozmlatis si auto, v horsim nekoho zabijes. A co na to pojistovna? Svlikne te z kuze. Nehlede na to, ze uz vidim jak rozlisujes situaci, kdy je ABS lepsi nebo horsi, kdyz si to mnohdy ani neuvedomis a uz jsi na silnici v pruseru - pak uz ti zadne vypinani ani zapinani nepomuze. Jen bych pane kolego opravil část vašeho příspěvku, a to že ASR a ESP nejde vypnout...naopak, pro toto je na palubní desce vypínač Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 Pane kolego zajiste mate pravdu Myslel jsem to tak, ze ASR a ESP vypnout jdou, ale blbe jsem to napsal - tudiz opravuji a dekuji za upozorneni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 24. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2006 nemáte zač pane kolego Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 nevím jak vy ale, já s fábií / kde stojí abs za H.../ zastavím na sněhu bez abs, dřív jak ním. a může mi tvrdit kdo chce co chce o bezpečnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 To co tu popisuje Student se stává a nezáleží na tom, jestli to je RS nebo jiné motorizace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 Vsem radoby odbornikum co tu pisou vsemozne bludy bych doporucil napriklad toto video. http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10960...deni-s-abs.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FISHkaa Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 Vsem radoby odbornikum co tu pisou vsemozne bludy bych doporucil napriklad toto video. http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10960...deni-s-abs.html ale to my všichni víme řeší se tu něco jiného Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 Vsem radoby odbornikum co tu pisou vsemozne bludy bych doporucil napriklad toto video. http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10960...deni-s-abs.html ale to my všichni víme řeší se tu něco jiného Asi ne, kdyz se tu resi, jak ho vypnout, pac je hrozne nebezpecne ho mit zapnute a dokonce se bez nej na snehu zastavi rychleji (ano mozna tak o metr). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 Jenze oni Sito a Pava, to jsou takovi ti dva ferdove mravenci, prace vseho druhu - pomluvit Martinoslava kde to jen jde Víš dobře, že to tak není, jen nemám rád, když někdo začne někoho kádrovat a vůbec neví o co mu jde. Chtěl odpojovač ABS, to je celý. Pokud nevíš, jak to udělat, nemáš nic psát. Na poznámky o zdraví není nikdo zvědavý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 Hmmm, asi mas pravdu. Asi to byl opravdu zbytecny komentar. Ale o kadrovani rozhodne neslo, za tim si stojim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUGAS Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Totéž platí kdykoliv, kdy nemáte pod všemi koly shodný povrch (adhezi). Je třeba rozlišit mezi ABS a elektronickými brzdovými systémy, které se starají o každé kolo zvlášť. Já osobně bych taky bral aby ABS bylo vypínací, ale s tímhle nesouhlasím. Mě osobně se v zimě stalo, že se mě při předjíždění pokusil vytlačit nějaký zřejmě psychicky narušený jedinec v Land Cruiseru ze silnice a mě nezbylo než prudce strhnout volant (čímž jsem se dostal pravými koly do sněhu mimo silnici a levá kola zůstala na asfaltu) a současně jít tvrdě na brzdy - protože ABS zafungovalo jak mělo, tak se auto udrželo v přímém směru a nic se nestalo. Nebýt ABS, tak jsem se nejspíš roztočil jako káča a ..... dál nechci ani domýšlet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 26. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2006 Souhlas s Fugasem. I tohle je zakladni vlastnost ABS. Ostatni systemy, jako elektronicke prerozdelovani brzdne sily (u BMW se treba nazyva CBC) je uz zase jen o dalsi podpore a optimalizaci brzdneho vykonu. Takze, Pigeon, neni to uplne tak jak rikas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.