Petrrr Vloženo 25. Květen 2014 Sdílet Vloženo 25. Květen 2014 Jo diesel u Rapida je o nicem. Zbytecne vyhozenych 70tis, ale povidej to dieslakum. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 s dieselem by to bylo třeba za 3,8 nicmene objem je objem...ten diesel bude rozhodně silnější (kopec, nalozeny auto apod.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 by mne zajimal prumerna rychlost a onten profil trati taky je pomerne pratelsky ke spotrebe. merit takhle spotreby na 1 trase je dle mne o nicem. vice vypovidajici to je po delsim casovym useku. viz maxidot 99hodin provozu. to uz rozhodne rekne vic, nez nejak jizda z kopce s vetrem v zadech na 1 trase. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 Presne. Kdyz budu chtit pojedu klidne za 2,5 litru. Z domova to mam porad z kopce 10km. Pak to nafotim dam sem a budu za kinga. Rogerere tak si spocitej ten litr rozdilu ve spotrebe za jak dlouho se Ti ten diesel zaplati. Uz nepisu o chrochtani, DPF a uzky pouzitelny rozsah otacek s max. kroutakem atd. atd. Pokud nenajedes alespon 50tis rocne, nebo neridis alespon nejake SUV nebo mas penize nazbyt tak nema cenu se bavit. Dieslum uz bude zvonit hrana. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 souhlasim 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 kluci, ja to napsal z toho duvodu, ze si kazdej rad ubere nejakou tu desetinku... Pawouk dobre poznamenal, ze by bylo fajn psat k prumerne spotrebe i prumernou rychlost... Taky je jasne, ze spotrebu dost ovlivnuje profil trati...ja jsem z Usti a tady to mame samy kopec... Jestli muzu maly OT, tak ja jezdim s moji i3o cw 1.6 93 kw ve meste za 8 - 9 l... Napriklad na zacatku tydne jsem jel pardubice s prum.rychlosti 87 km/h a spotrebou 7,6 l (udaj z PP)... ale to bylo jen tak pro zajimavost... Taky ústečák já když koukám tady na ty spotřeby tak závidím, já jezdím po městě za 8, v Ústí je to fakt samej kopec, takže není šance auto jen tak lechtat Mimo město už je to jiná, to jedu pod 6 a na dálnici kolem 7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 1 rok Rapid 1,2 TSI/63 kW v provozu. Najeto 9.400 km a dle výpočtu průměrná spotřeba 5,98 l/100 km. Jezdím běžně 2-3x týdně do cca 20 km po městě, 2x týdně meziměsto do cca 50 km, 6x do roka dálková s 50% dálnice do cca 200 km a 1x ročně dálková cca 800 km s 50% dálnice. Prostě takové to průměrné poježděníčko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 já mám dlouhodobou (vzdy max 1500km) 6,1 - 6,3, 90% město, zbytek dalnice, ale neni to mesto jako takove, spis okruh, obcas semafor nakej...kdyz jedu do regulerniho centra tak je to tak 7,5 - 8,0 l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 No já včera dojel domu a 1km před cílem již dojezd ukazoval "0 km". Problém je v tom, že nejbližší benzínku mám 10km, sice mírně z kopce ale je to 10km. Otázka zní, dojedu zítra až ráno pojedu do práce do té benzínky nebo ne? Pro sicher jsem si dnes vzal auto manželky a natankoval si na zítřejší cestu 5l do kanďáčku. U O1 jsem měl otestované, že když ukazoval 0 ještě jsem 10km min. dojel. Jsem zvědav jak přesné to má Rapid . Tak kdo se vsadí jestli dojedu či nikoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Kdyby jsi jel rovnou, tak asi ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Nebuď srab a zkus mě trumfnout . http://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-b%C3%ADl%C3%A9-tsi-%C4%8Dko/page-8#entry1789406 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 ja mylsím že v pohodě dojedeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Já ti věřím, dojedeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Ok, tak to jsem se nemusel dnes obtěžovat Thálií a tankovat jak socka 5 litrů do kanystru. Myklis mě uklidnil, i když 20km už nejsem takovej drsňák. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 28. Květen 2014 Sdílet Vloženo 28. Květen 2014 Hlavně si nezapomeň ten kanystr :-D...... abys mě pak nekamenoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Tak pánové, padl rekord (Miklisku pokořil jsem Tě), trochu jsem si zpestřil cestu do práce vyšším adrenalinem a rychlou jízdou to nebylo. Stačilo jed do práce 26 km jen na benzínové výpary z toho cca 8km po dálnici. Tedy rekapitulace. Najeto 27 km po tom co PP začal ukazovat 0 km. Průměrná rychlost 60km/h, průměrná spotřeba 3,6 l/100. Pravda profil trasy je spíše příznivý, 70% se jede spíše z mírného kopce popř. po rovince, zbytek je zase prudší výjezd. Super eko jízda bez topení, pouze se zapnutým rádiem. Jakmile to trochu šlo jízda na neutrál. Po dálnici rychlost 90km/h. Auto nejelo až do chcípnutí, tedy by ještě něco ujelo, ale po příjezdu do práce už jsem tam nalil 5 litrů benzínu (adrenalinu jsem si užil dost). Tedy najde se další drsňák, který mně s Mikliskem překoná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Řekl bych, že docela riskuješ. Něco podobného se mě u předešlého auta stalo taky, ale auto už chcíplo. Natáhlo si to vzduch a jelikož to byl také přímovstřik tak se zavzdušnilo vysokotlaké čerpadlo, vyřešil to až servis. Navíc mě bylo řečeno, že pokud to tak budu dělat dál tak si hraju, protože všechen bordel z nádrže, který palivo produkuje, se ti časem i přes různé filtry dostane do palivového systému tj.vstřiky atd. a to už není levná sranda. Od té doby, jak je čtvrtka nádrže tak tankuju. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lunas Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Já jsem to taky jednou vyjel až do nuly a zajímavé je že když jsem tankoval tak se mi tam vešlo jenom 51 l i když nádrž by měla být na cca. 55 l. Když dám plnou tak většinou do pípnutí rezervy ujedu tak 700-750km to znamená že při spotřebě dle PP 6l/100km vyjedu 42-45l benzínu tudíž mi tam zbývá ještě 10-13l benzínu mínus rezerva 7 litrů. Závěr: Dle mě ukazatel stavu paliva trošku kecá a myslím že od "0" km se dá v pohodě ještě min. 50-60km ujet možná i víc ...... Jaká je vaše zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 mkaba: Jo s tím zavzdušněním mě to také napadlo, ale to už bylo pozdě. Auto je nové, tak nepředpokládám ještě nějaký zvýšený kal na dně nádrže, navíc jde o benzín, ne o "českou" naftu. Normálně tankuji po rozsvícení hladového očíčka. V návodu se nepíše nic o tankování již před čtvrtkou z nějakého důvodu. Ale souhlasím, že to není optimální a nemělo by se. Zase mám teď vyzkoušeno až se dostanu někdy do nouzové situace, co je ještě možné (člověk nikdy neví) a proto jsem to také dělal a vědomě - schválně už to už dělat nebudu. Jinak jsem si dělal obdobnou úvahu jako Lunas se závěrem, že by to mělo ještě vydržet aniž bych musel při cestě dolévat. Dolil jsem až v cíly a teď při cestě z práce dotankuji plnou jako vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeMo Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 (editace) Zdravím, u mňa je to asi 5 krát do roka trasa Liberec - Hradec - Olomouc - Žilina - Ružomberok a späť, cca 940km pri rýchlosti väčšinou 90-100km/h po rovine a na trase jeden horský prechod Bečva-Makov. V zime priemer 5,7 a posledne začiatkom mája za 5,3 (jedna plná nádrž bez dotankovania) - ľahká noha a pekné počasie No jedenkrát aj za 6,5 - silný protivietor Inak v meste permanentne 7 - 7,5 (77kW) Editováno: 29. Květen 2014, autor: LeMo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hiz Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 .. od 20.3. mám najeto cca 5000 kilometrů na letních 215x40x17 a s dlouhodobou spotřebou jsem na tom takto : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Jeste jeden postrech. Po te co jsem nalil tech 5 litru rano tak odpo kdyz jsem jel domu tak to stejne ukazovalo 0 km dojezd a az pri jizde pri ceste domu k pumpe cca 15km se zacal dojezd od 0 v krocich po 5 km zvysovat az k 35 km dojezd. No kdyz jsem tankoval tak se tam veslo necelych 50litru. Tedy nadrz je opravdu 55 litru- ac se mi za normalnich okolnosti tolik nikdy natankovat nepovedlo. Tedy zaver zni, ze kdyz auto zacne ukazovat nulu jsou tam jeste min. 4 litry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeMo Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 S rezervou sa vždy počíta, určite aj počítadlo na dojazd je nastavené tak aby človek neostal 'visieť' keď ukáže nulu. U mňa dnes malé jubileum 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 no vidis ja mel dnes tez ale 2,5 x tolik. Tedy 25 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Vloženo 30. Květen 2014 Sdílet Vloženo 30. Květen 2014 (editace) akorat teda nechapu, kdyz si mel 5 litru v kanystru, tak proc si to nedolil uz doma. tomu moc nerozumim. a plne souhlasim s prispevkem od "mkaba", viz vyse. Editováno: 30. Květen 2014, autor: pusher... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.