Přejít na obsah

Predné svetlá, žiarovky


kajovod

Doporučené příspěvky

no, já zatím s Philips X-Treme vision hlásím, že světlo je krapet bělejší jak NBU, výkon asi +/- stejný - už si moc nepamatuju jak NBU svítil. Možná ten Philips svítí ještě navíc více do stran... Ale cena je o 200Kč víc než NBU - uvidíme výdrž, ale zatím mi také NBU přijdou nejlepší poměr výkon/cena

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Myslím že to bude ako toto: http://www.amazon.com/PIAA-Xtreme-White-Plus-Bulbs/dp/B000TK3U94/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1447321048&sr=8-4&keywords=PIAA+H7+XTREME+WHITE+PLUS

Uvažoval som nad nimi až kým som neprečital Customer Reviews na spodu odkazu

A aj na iných stránkach sú tie recenzie podobné - životnosť 5 až 12 mesiacov za $80 je  :kol-42:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny Rapiďáky. Sice nejsem majitelem Rapida, nýbrž nové Fabie III Combi, ale snad nevadí, když zde napíši svou zkušenost se žárovkami. Jak jistě každý ví, nová Fabia neumožňuje (zřejmě z marketingových důvodů, co by pak bylo s Polem že?) nakonfigurovat si xenony. Nebyl jsem moc spokojen s výkonem žárovek z výroby (za tmy samozřejmě). Dal jsem do projektorů Philips WhiteVision H7 a mohu říct, že za tmy svítí jednoznačně mnohem lépe než halogenky z výroby a z dálky je patrný i jemný xenonový efekt, zblízka jde samozřejmě poznat, že žárovka svítí do světle-žluté barvy, zcela studené světlo jako mají xenony to samozřejmě není, ale jsem spokojený, snad vydrží.

 

Přes den svítím LEDkama, dneska jsme testovali a z dálky ten paprsek skoro splýval se studenou barvou LED, takže nebuďte zklamaní, když žárovku nasadíte a zblízka v podstatě neuvidíte rozdíl oproti starým a že svítí do žluta, jde o efekt především na větší dálku, kde opravdu paprsek připomíná xenony, nejdůležitější však je, že opravdu svítí líp a nikoho neoslňujete, efekt je jen taková třešnička na dortu. Taky je nutno říci, že kvalitu této žárovky oceníte zejména za tmy.

 

Uvažoval jsem i o Osram NBU, nakonec jsem ale zkusil Philips. Osramy možná osadím do dálkových světlometů.

 

Nicméně jsem pátral a např. japonský výrobce PIAA chystá na příští rok LED žárovku do patice H7, kde bude světlo studené, ovšem homologace není jistá, ale vysoká cena jistá je (potvrzeno dodavatelem z tuzemska, předběžné propočty jsou cca 8000,-/pár). Nejbělejší světlo z halogenek nabízí asi PIAA Stratos Blue (6000K), ale zde rovněž není homologace a do toho já osobně nejdu, chci skutečně jen to co je schváleno pro provoz.

 

P.S. Pro Rypicong a LeMo, máte ode mne PM :-)

Editováno: , autor: Saablic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S velkým nadšením jsem NBU koupil, nasadil a kochám se bělejším světlem... ale xenony to prostě nejsou a mám pocit že ty žárovky trochu přeceňujete. Ale spíš mi vadí že mám teď žluté parkovačky, jaké jste pořídili? Já jsem našel jen cool blue a u těch mám strach aby nebyly moc modré...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Effective: Parkovačky vezmi klidně Osram Cool Blue Intense nebo Philips White Vision. Modrá je jen baňka. Měl jsem je ke Xenonům a pořád to bylo dost "žluté". S dovolením jsem si vypůjčil ukázku a jinak když zadáš ty názvy do Googlu, tak najdeš srování ve světlometech různých aut se standardními žárovkami.

Editováno: , autor: slapnahrabe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Nemáte někdo zkušenost z H15 OSRAM COOL BLUE Intense , jak by to  vypadalo s xenony ?

 

Zkušenost nemám, ale když jsem zkoumal ty standartní H15, tak mi přišlo že oni nejsou zase tak moc do žluta. Naopak já mám nějaké které mají baňku do modra a svítí pěkně bíle. Rozhodně nemám problém s barevnou teplotou denních světel. Dálkové jsou možná trochu žlutější, ale nic hrozného. 

Mám auto s xenony tak s NBU a přijde mi to v pohodě :-) Vy nemáte ty H15 s modrou baňkou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravim Vas panove. Mam novy rapid 12/2015 liftback. Mam klasicke halogen svetla. Pri nastaveni vysky svrtiel na - mam tlmene svetla v dobrej pozicii (nesvietim si 2metre pred kapotu a ani neoslnujem-nikdo neblika) ale ked dam dialkove tak mi svietia strasne vysoko. Dokonca sa mi urobi medzi dialkovymi a tlmenymi tmavsi pas na vozovke. Aby som mal dialkove na vozovke a svietil snimi uzitocne musim mat nastaveny vysku svetiel cca 1.75! A ked prepnem pri tomto nastaveni na stretavacky svietim par metrov pred kapotu. Stretol sa stym uz niekto z Vas?

Editováno: , autor: 100Bubu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...