Petrrr Vloženo 20. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2015 No, tak si myslím, že NBU stále vedou, poměr cena výkon v rámci možností, jak se ukazuje Philipsy white vision to nemají z výdrží taky nic moc. http://forum.skodahome.cz/topic/128439-náš-biely-rufik-spaceback/?p=2099504 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 20. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2015 no, já zatím s Philips X-Treme vision hlásím, že světlo je krapet bělejší jak NBU, výkon asi +/- stejný - už si moc nepamatuju jak NBU svítil. Možná ten Philips svítí ještě navíc více do stran... Ale cena je o 200Kč víc než NBU - uvidíme výdrž, ale zatím mi také NBU přijdou nejlepší poměr výkon/cena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 Dostal jsem nedavno doporuceni na tyto japonce. Ovsem si myslim ze to bude obdobne jako jako ty Philpsy leda by meli delsi zivotnost http://www.escape6.cz/autozarovky-piaa-hyper-plus-4000k-h7-o-20-procent-vyssi-svitivost-s-brilantne-bilym-svetlem-id200787/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeMo Vloženo 12. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 Myslím že to bude ako toto: http://www.amazon.com/PIAA-Xtreme-White-Plus-Bulbs/dp/B000TK3U94/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1447321048&sr=8-4&keywords=PIAA+H7+XTREME+WHITE+PLUS Uvažoval som nad nimi až kým som neprečital Customer Reviews na spodu odkazu A aj na iných stránkach sú tie recenzie podobné - životnosť 5 až 12 mesiacov za $80 je 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robert2551 Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 Zdravim neviem či sa to tu preberalo ale chcem sa spýtať ako ste vymenili pravu ziarovku H7 na dieslovej verzii? Zavadza tam totiz palivovy filter niekde som cital ze odporucaju pri vymene odmontovat drziak filtra je aj ina moznost??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 Podbehem, mela by tam byt zatka co se vycvakne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 Na výmenu H7 je tady samotné vlákno,stačí trošku hladať ...v podblatníku je krytka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robert2551 Vloženo 25. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2015 Ďakujem pekne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Saablic Vloženo 27. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2015 (editace) Zdravím všechny Rapiďáky. Sice nejsem majitelem Rapida, nýbrž nové Fabie III Combi, ale snad nevadí, když zde napíši svou zkušenost se žárovkami. Jak jistě každý ví, nová Fabia neumožňuje (zřejmě z marketingových důvodů, co by pak bylo s Polem že?) nakonfigurovat si xenony. Nebyl jsem moc spokojen s výkonem žárovek z výroby (za tmy samozřejmě). Dal jsem do projektorů Philips WhiteVision H7 a mohu říct, že za tmy svítí jednoznačně mnohem lépe než halogenky z výroby a z dálky je patrný i jemný xenonový efekt, zblízka jde samozřejmě poznat, že žárovka svítí do světle-žluté barvy, zcela studené světlo jako mají xenony to samozřejmě není, ale jsem spokojený, snad vydrží. Přes den svítím LEDkama, dneska jsme testovali a z dálky ten paprsek skoro splýval se studenou barvou LED, takže nebuďte zklamaní, když žárovku nasadíte a zblízka v podstatě neuvidíte rozdíl oproti starým a že svítí do žluta, jde o efekt především na větší dálku, kde opravdu paprsek připomíná xenony, nejdůležitější však je, že opravdu svítí líp a nikoho neoslňujete, efekt je jen taková třešnička na dortu. Taky je nutno říci, že kvalitu této žárovky oceníte zejména za tmy. Uvažoval jsem i o Osram NBU, nakonec jsem ale zkusil Philips. Osramy možná osadím do dálkových světlometů. Nicméně jsem pátral a např. japonský výrobce PIAA chystá na příští rok LED žárovku do patice H7, kde bude světlo studené, ovšem homologace není jistá, ale vysoká cena jistá je (potvrzeno dodavatelem z tuzemska, předběžné propočty jsou cca 8000,-/pár). Nejbělejší světlo z halogenek nabízí asi PIAA Stratos Blue (6000K), ale zde rovněž není homologace a do toho já osobně nejdu, chci skutečně jen to co je schváleno pro provoz. P.S. Pro Rypicong a LeMo, máte ode mne PM :-) Editováno: 27. Listopad 2015, autor: Saablic Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Zdar, tady mají OSRAM NBU za dobrou cenu a zároveň je akce do Vánoc bez poštovného. Kdyby někdo chtěl. Já už je mám doma, i když je hned nepotřebuji. http://www.escape6.cz/zarovky-osram-night-breaker-unlimited-h7-o-110-procent-vice-svetla-id22523/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 S velkým nadšením jsem NBU koupil, nasadil a kochám se bělejším světlem... ale xenony to prostě nejsou a mám pocit že ty žárovky trochu přeceňujete. Ale spíš mi vadí že mám teď žluté parkovačky, jaké jste pořídili? Já jsem našel jen cool blue a u těch mám strach aby nebyly moc modré... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Já taky neporovnávám s xenony ( to je nesmysl) ale s klasickýma H7 a to je nebe a dudy, obzvlášť v Rapidu. Tohle budou moje třetí NBU a vždy vydržely rok. Samozřejmě v max. míře využívající denní svícení přes léto atd. Najedu 20tis ročně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 (editace) Effective: Parkovačky vezmi klidně Osram Cool Blue Intense nebo Philips White Vision. Modrá je jen baňka. Měl jsem je ke Xenonům a pořád to bylo dost "žluté". S dovolením jsem si vypůjčil ukázku a jinak když zadáš ty názvy do Googlu, tak najdeš srování ve světlometech různých aut se standardními žárovkami. Editováno: 4. Prosinec 2015, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Já mám nějaký narvi z kelly a taky dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Osram NBU jsou asi zatím nejlepší volba, nemají sice nejbělejší světlo, ale svítí asi ze všech nejvíc a stojí nejméně. Výdrž je cca ten rok no... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zavoznik Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Měl jsem je ke Xenonům a pořád to bylo dost "žluté" znamená to, že - jsi našel něco co svítí ještě vice do bíla, nebo že - už nemáš xenony, nebo že - už nemáš Rapida ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 4. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2015 Použil jsem LEDkové parkovačky, které ale bohužel nemají homologaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Nemáte někdo zkušenost z H15 OSRAM COOL BLUE Intense , jak by to vypadalo s xenony ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Za tu cenu zatím asi nikdo...... Na e-bay jsem našel nabídku za cca 1243Kč/duopack při koupi 2+ ks vč. dopravy. Obyčejná je k sehnání už od cca 265Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Cena je vysoká , ale štvou mě ty barevné rozdíly dálkových a xenonů. Kdybych se náhodou zcvoknul a koupil je, tak bych se nerad dočkal toho , že svítí žlutě. Proto jsem zkusil ten dotaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Nemáte někdo zkušenost z H15 OSRAM COOL BLUE Intense , jak by to vypadalo s xenony ? Zkušenost nemám, ale když jsem zkoumal ty standartní H15, tak mi přišlo že oni nejsou zase tak moc do žluta. Naopak já mám nějaké které mají baňku do modra a svítí pěkně bíle. Rozhodně nemám problém s barevnou teplotou denních světel. Dálkové jsou možná trochu žlutější, ale nic hrozného. Mám auto s xenony tak s NBU a přijde mi to v pohodě :-) Vy nemáte ty H15 s modrou baňkou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Já mám do modra parkovačky, ale H15 mám normálně čiré a svítí dost do žluta. Auto vyrobený 10/2014. Effective ty máš auto vyrobený kdy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 To není až tak podstatné protože jsem je teď měnil a ty nové jsou taky do modra. Ještě se zkusím podívat i na nový auto 06/2015. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 16. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2015 Tak dej tip kde a jaký žárovky jsi to koupil, případně i za kolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
100Bubu Vloženo 2. leden 2016 Sdílet Vloženo 2. leden 2016 (editace) Zdravim Vas panove. Mam novy rapid 12/2015 liftback. Mam klasicke halogen svetla. Pri nastaveni vysky svrtiel na - mam tlmene svetla v dobrej pozicii (nesvietim si 2metre pred kapotu a ani neoslnujem-nikdo neblika) ale ked dam dialkove tak mi svietia strasne vysoko. Dokonca sa mi urobi medzi dialkovymi a tlmenymi tmavsi pas na vozovke. Aby som mal dialkove na vozovke a svietil snimi uzitocne musim mat nastaveny vysku svetiel cca 1.75! A ked prepnem pri tomto nastaveni na stretavacky svietim par metrov pred kapotu. Stretol sa stym uz niekto z Vas? Editováno: 2. leden 2016, autor: 100Bubu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.