Přejít na obsah

Servisní intervaly - pevný, proměnný, jejich ceny v servisu

Pawouk

Doporučené příspěvky

Kdyz jste psali o tech servisnich planech, nemohl by je nekdo sem hodit ? Vlastnik auta na ne ma pravo, takze kdo ted nekdy pujdete na servis nemohli by jste se na to zeptat ? Popripade, jak jsem pochopil, nekteri tady pracuji primo u zdroje.. tak jestli by je mohli sehnat ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není to povinnost dle blokové vyjímky EU můžeš navštěvovat jakýkoliv nezávislý servis, který ti provede servis dle postupů a plánů s díly schválenými atd. dle výrobce. Do autorizovaného musíš jen v případě reklamace. To je teorie, teď praxe. Nepočítej že když budeš jezdit do nezávislého a pak půjdeš něco reklamovat, že celý bez sebe ti to vyreklamují s úsměvem, budou hledat cokoliv aby ti tu reklamaci neuznali.

ŠA a jiné automobilky se k tomu staví tak, že aby nezávislý servis dělal prohlídky a jakýkoliv úkon dle postupů doporučený výrobcem, musí být ten servis registrován v jejich databázi a odebírat od nich tyto postupy - samozřejmě to není zadarmo a málo který servis to tak má. Pokud ŠA zjistí, že servis ke kterému si jezdil tyto postupy neodebírá a není registrován, tím pádem nemohl dělat úkony dle doporučení výrobce a i kdyby ve skutečnosti to dělal sebe více pečlivěji záruku Ti neuzná a nikdo se s tebou bavit nebude, pošlou tě tam kde ti ten servis dělali, ať si to reklamuješ tam. To je praxe. Tedy ve skutečnosti je lepší navštěvovat alespoň po dobu záruky AS.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Ahoj, včera jsem vysával auto a díval se na pylový filtr, myslíte že takhle může vypadat po roce a 17 000km? p.s. to už jsem ho důkladně vyfoukal stlačeným vzduchem. Díval jsem se hned do faktury jestli mi ho podle ní vyměnili a přitom jsem si všiml jak zde píšete ohledně ceny LL oleje tak mě vyšel olej na 398,- za litr a k tomu jsem měl ještě 17% slevu za věrnost (kupoval jsem zde auto) takže jsem za litr platil ještě méně. Jinak servis Karireal a.s. v Oldřichovicích

post-84654-0-41938600-1428664542_thumb.j

post-84654-0-75189000-1428664551_thumb.j

Editováno: , autor: Hanysek Kocich
Odkaz ke komentáři

vzduchový filter 60tkm/4 roky

prachový filter 30tkm/2 roky

palivový (diesel) 60tkm

brzdová kapalina prvý krát po 3 rokoch,potom každé 2 roky

rozvody (diesel) po 210tkm

klímu si vyčistíš ako potrebuješ,najlepšie každý rok spojiť s výmenou prach.filtra

sviečky 60tkm/4 roky

Odkaz ke komentáři

Moje ceny za servis dopadli takto:

- prehliadka s výmenou oleja - 28€

- geometria - 20€

- definfekcia klími - 30 €

- olejový filter - 14 €

- skrutka - 2,5€

- peľový C filter - zadarmo, inak 34 €

- olej vlastný 4 l - 27 €

Opýtali sa ma s čím mám na aute problém, či nepotrebujem stierače vymeniť a doplniť kvapalinu do ostrekovačov. S prístupom servisu som spokojný a aj s výslednou cenou.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...