Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Kdyz jste psali o tech servisnich planech, nemohl by je nekdo sem hodit ? Vlastnik auta na ne ma pravo, takze kdo ted nekdy pujdete na servis nemohli by jste se na to zeptat ? Popripade, jak jsem pochopil, nekteri tady pracuji primo u zdroje.. tak jestli by je mohli sehnat ?

Vloženo

není to povinnost dle blokové vyjímky EU můžeš navštěvovat jakýkoliv nezávislý servis, který ti provede servis dle postupů a plánů s díly schválenými atd. dle výrobce. Do autorizovaného musíš jen v případě reklamace. To je teorie, teď praxe. Nepočítej že když budeš jezdit do nezávislého a pak půjdeš něco reklamovat, že celý bez sebe ti to vyreklamují s úsměvem, budou hledat cokoliv aby ti tu reklamaci neuznali.

ŠA a jiné automobilky se k tomu staví tak, že aby nezávislý servis dělal prohlídky a jakýkoliv úkon dle postupů doporučený výrobcem, musí být ten servis registrován v jejich databázi a odebírat od nich tyto postupy - samozřejmě to není zadarmo a málo který servis to tak má. Pokud ŠA zjistí, že servis ke kterému si jezdil tyto postupy neodebírá a není registrován, tím pádem nemohl dělat úkony dle doporučení výrobce a i kdyby ve skutečnosti to dělal sebe více pečlivěji záruku Ti neuzná a nikdo se s tebou bavit nebude, pošlou tě tam kde ti ten servis dělali, ať si to reklamuješ tam. To je praxe. Tedy ve skutečnosti je lepší navštěvovat alespoň po dobu záruky AS.

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Ahoj, včera jsem vysával auto a díval se na pylový filtr, myslíte že takhle může vypadat po roce a 17 000km? p.s. to už jsem ho důkladně vyfoukal stlačeným vzduchem. Díval jsem se hned do faktury jestli mi ho podle ní vyměnili a přitom jsem si všiml jak zde píšete ohledně ceny LL oleje tak mě vyšel olej na 398,- za litr a k tomu jsem měl ještě 17% slevu za věrnost (kupoval jsem zde auto) takže jsem za litr platil ještě méně. Jinak servis Karireal a.s. v Oldřichovicích

post-84654-0-41938600-1428664542_thumb.j

post-84654-0-75189000-1428664551_thumb.j

Editováno: , autor: Hanysek Kocich
Vloženo

Jo, proč by takhle nemohl vypadat, si jako překvapený čím, že vypadá hrozně ? (to je uhlíkovej filtr ten tak vypadá už novej). nebo se divíš, že se ti nerozpadá, hold originál je kvalita. když se má správně měnit 2 roky nebo 60tis.

Vloženo

toto nie je uhlíkový filter ale obyčajný bile 6R0820367 , v takomto zaprášenom stave je po cca 2 týždňoch od výmeny podľa podmienok , ja nie som nejaký alergik ale bez uhlíkového pachového filtra by som už nejazdil

Vloženo

jop , 6R0819653 , dávam skoro všade kde predpokladám že nebude problém u zákazníka , ku climatronicu patrí štandardne podľa ETKy ... je rovnaký na FAB od 2009 , Fabia 3 , Rapid , Toledo ... 

Vloženo

Servisni plan, jak byval drive v servisnich knizkach. cetnosti vymen oleje, brzdove kapaliny, vzduch. filtru, kabinoveho filtru, vymena svicek, cisteni klimy, vymena rozvodu, atd, atd...

Prvni dva samozrejme znam...

Vloženo

vzduchový filter 60tkm/4 roky

prachový filter 30tkm/2 roky

palivový (diesel) 60tkm

brzdová kapalina prvý krát po 3 rokoch,potom každé 2 roky

rozvody (diesel) po 210tkm

klímu si vyčistíš ako potrebuješ,najlepšie každý rok spojiť s výmenou prach.filtra

sviečky 60tkm/4 roky

Vloženo

Moje ceny za servis dopadli takto:

- prehliadka s výmenou oleja - 28€

- geometria - 20€

- definfekcia klími - 30 €

- olejový filter - 14 €

- skrutka - 2,5€

- peľový C filter - zadarmo, inak 34 €

- olej vlastný 4 l - 27 €

Opýtali sa ma s čím mám na aute problém, či nepotrebujem stierače vymeniť a doplniť kvapalinu do ostrekovačov. S prístupom servisu som spokojný a aj s výslednou cenou.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...