16TDI81 Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 Zkus kontrolu v servisu ,kde to napíchnou... Já jsem s DSG spokojený,jelikož pracuje hodně dobře a když chci jezdit svižně tak dám S a když nechci z kopce brzdit motorem tak se dá ve vteřině vyřadit a pak třeba před vesnicí zase zařadit... Je to jen o zvyku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 4. Květen 2016 Sdílet Vloženo 4. Květen 2016 (editace) Takto to presne ma fungovat. Nic spatne na tom neni. Jde to i daleko nad tebou zminenych 3500ot. Pokud nechces brzdit z kopce motorem, staci pustit brzdu a jemne zavadit o plyn. Okamzite to tam hodi D7. Editováno: 4. Květen 2016, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barborik.m Vloženo 24. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2016 Zdravím, mám dotaz, přítelkyně má octavii II 2.0 TDI PD DSG, najeto cca 270 000 tisíc, teď jí auto začalo z ničeho nic zdechat, I když tam dá zpátečku, nebo D tak jí to občas zdechne. Dříve to udělalo jednou za dva měsíce, tento týden to bylo už po druhé, tak nevím, jestli je chyba v motoru nebo se mám bát, že nás čeká repase převodovky. Dělá to jen při rozjedu, dál už řazení probíhá v pohodě. Díky za každou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alchemix Vloženo 25. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2016 Nechá se ta volnoběžka aktivovat i u DSGčka spřaženého s benzínovým motorem? Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 (editace) dobrý den prosím o radu . Chtěl bych zakoupit vůz Škoda Octavia Combi 2,0 Elegance TDI 103 kW PD DPF DSG Kombi rok 2006 s najetými 280000 kilometry . S pousta lidí mne od toho odrazuje s ohledem na výši ujetých kilometrů . Můžu být v klidu nebo se obávat nějakých nákladných investic ? Jak je to ze životností převodovky ? Děkuji Editováno: 4. Říjen 2016, autor: janj C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 To je jako kdyby jsi napsal: Je mi 75 let, nevíte jestli za rok umřu, nebo se dožiju 90 let? V každém případě by se dalo předpokládat, že v těch 75 už to bez doktora moc nepůjde, takže i u auta s 280 tis. km ty investice budou velmi pravděpodobně potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Jenom upozorňuji, že zde se probírá jen převodovka DSG - aby tady někoho nenapadlo probírat jiné věci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 vím že jsem si tou otázkou trochu naběhl Nicméně můj dotaz ať je mi 46 let platí . Za každý postřeh budu vděčen . Puberťáci mohou plkat v jiném topicu .... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Pri DSG je dolezite dodrzanie intervalov vymeny prevodovej kvapaliny. Ak nepoznas historiu udrzby, hrozia problemy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milos_s Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Zdravím, DSG je určitě větší riziko a dražší opravy než klasická převodovka (a také problematické - v ČR vím jen o dvou servisácích, jeden mi měnil ložiska), ovšem "mokrá" 6° určitě není tak problematická jako moje 7° "suchá" - i když v ní je také olej, ale nejsou v něm spojky. Pokud není známe historie, určitě je dobré nechat olej vyměnit ihned preventivně a pak po 60 tisících km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 4. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2016 Pokud te trapi pocit, ze bys musel vrazet vetsi mnozstvi penez do oprav, tak si auto s 280tis km urcite nekupuj a je zcela lhostejne zda s DSG nebo ne. V pripade DSG bude ta oprava proste jen drazsi. Do takoveho auta se logicky jde s tim, ze se bude prubezne sypat ledacos a to i v pripade, ze s tim predtim opravdu jezdil jen duchodce 1x mesicne 5000km vkuse po dalnici 130kou jak s oblibou tvdi kazdy autobazarnik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 Auto chci kupovat v Rakousku od ženy , kdy ona je druhý majitel ..... první majitel byl její bratr auto od něho dostala . Serviska je vedená do 220000 km . Rozvody jsou dělané naposledy při 145 000 km což v intervalu 120000 - 150000 km mne budou za rok čekat . Nikdy jsem automat neřídil , proto vůbec nevím na co si dát pozor při zkušební jízdě . Vím jen , že mám vypozorovat případné škubání při řazení . Autem nás vezla majitelka cca 5 km , kdy se mi zdálo vše OK . Pokud se rozhodnu , tak přesedám z jedničkové Octavie 1,9TDI 66kW do úplného neznáma a jiného levlu ...... už teď mám z toho osypky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 Nevíš, na co si dát pozor, a kupuješ deset let staré auto s 280 tisíci km, tedy za hranicí (automobilkou) předpokládané životnosti? Jen tak pro zajímavost, jaká je cena? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 120000,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 před 56 minutami, Wittmann napsal: Nevíš, na co si dát pozor, a kupuješ deset let staré auto s 280 tisíci km, tedy za hranicí (automobilkou) předpokládané životnosti? Jen tak pro zajímavost, jaká je cena? kde se dá dočíst jaká je životnost převodovek DSG ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 to se nikde nedoctes.... prasořidič ji odpraví do 100 tisíc, normální řidič s ní imho v klidu bude jezdit třikrát tolik... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 tak tak, životnost převodovky se oficiálně neudává. "Předpokládaná životnost vozu" je nikde nedefinovaný termín, který jen nepřímo vyplývá z postojů automobilek například k závadám či k definici tzv. "doživotních náplní". Tu převodovku zas tak přehnaně neřeš. Ano je to slabý článek, ale v tomto konkrétním autě určitě není ten nejslabší (ale o tom nám tady Pawouk zakázal psát :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 (editace) já věřím že to bude v pořádku a s převodovkou DSG ještě nějaké kilometry najedu . Preventivně a pro jistotu raději vyměním olej jak v motoru tak i v převodovce . Jaký doporučujete do převodovky ? Editováno: 5. Říjen 2016, autor: janj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 hlavně závady DSG nebývají až navýjimky fatální a většinou se dají pořešit za 15-30 tisíc, což je na automat relativně málo. K oleji se v DP doslova píše: "Smí se použít takový převodový olej, který je uveden jako náhradní díl pro „automatickou převodovku DSG - 02E“. Jiné oleje vedou k poruchám funkce případně k výpadku převodovky." Takže máš použít ten od VW. V každém případě výměna oleje v DSG je poměrně komplikovaný úkon, takže bych výběr oleje (a také filtrů) nechal na tom, kdo to bude měnit - nejlépe autorizovaný servis. Když jsem s tímto autem jezdíval, tak za to chtěli cca 5/6 tisíc (mění se každých 60 tis. km). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 děkuji mnohokrát za cenné informace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 zivotnost zalezi od servisu,zachazeni a treba nahode,jeden taxikar tu ma dsg a ma na nem pres 400tis km a vse puvodni a funguje,u dsg je nejhorsi to podtaceni a tim samo trpi dvouhmota,pokud mozno tak nechta zmenit charakteristiku razeni na vyysi otacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkihome Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 Je to naozaj veľmi diskutabilné. Sám som mal 7°DSG a pri 75k mi menili spojky a pri 140k mechatroniku. Servisák mi však hovoril, že aj keď sú sedemkvalty poruchové, nie všetky dopadli ako tá moja. Treba to brať ako to príde. Auto je stroj a niekedy sa prosto pokazí. Potom sa opraví a jazdí ďalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janj Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 před 10 minutami, foxdivemaster napsal: zivotnost zalezi od servisu,zachazeni a treba nahode,jeden taxikar tu ma dsg a ma na nem pres 400tis km a vse puvodni a funguje,u dsg je nejhorsi to podtaceni a tim samo trpi dvouhmota,pokud mozno tak nechta zmenit charakteristiku razeni na vyysi otacky to mne zajímá vím že u turba manuálu by se měl motor točit přes 3000 .... aby turbo "nezatuhlo" . U automatu je to také tak ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2016 před 9 hodinami, janj napsal: Jaký doporučujete do převodovky ? jedine,ale jedine fakt len origo ..čiže G 052 182 A2 (kúpiť 6l) + filter+tesnenie filtra + podložka pod výpustný šrób V 4. 10. 2016 at 20:27, milos_s napsal: Pokud není známe historie, určitě je dobré nechat olej vyměnit ihned preventivně a pak po 60 tisících km... no a práve tá neznáma história výmien oleja + následná preventívna výmena môže viesť k problémom .... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.