M_ike Vloženo 9. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2013 Ahoj, vlastnim jiz tyden rapida a zajimalo by mne, zda je nejaka moznost, pripadne zda ma nekdo zkusenost s "automatickym" oteviranim kufru. Jedna se mi o toto: Vim ze to lze mit i na O2, O3 combi/liftback.. Zkousel to tedy nekdo na rapidovi, pripadne jake pruziny pouzit? Diky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 9. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2013 Většinou to funguje chvilku a mrví to panty. Jestli do toho chceš i tak jít, tak budeš asi muset experimentovat jako první. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 No jo...jenže pružiny se dávají na ty tlumiče a Rapid má tlumiče,nebo jen panty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 10. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Ma tlumice, musi mit preci, nevim jak jinak by to mohlo fungovat aby to drzelo nahore Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 No jo...jsem si neuvědomil že se to otvírá celé i se sklem...myslel jsem že jen kufr bez skla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 10. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Ja si rikal.. Nene je to liftback, nikoliv sedan. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Nejde mi tady zkopírovat ten odkaz ... mrkni tady na foru na Automatické otvaranie kufra. Je tam FII Oct. Rapid sice ne, ale možná tam vyčteš co a jak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 10. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Teď jsem koukal v práci na Rapida od kolegy...nemá odskok na kufru,ty ho máš? Pokud nemáš odskok tak Ti pružiny nepomůžou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 10. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2013 Ano, mam. Pokud tedy odskokem mas namysli klasicke ovladani kufru z dalk. ovladani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 Odskok je,že podržíš tlačítko kufru a víko tak jako by povyskočí...? Kolega podrží tlačítko a neudělá mu to nic. Taky jsem se díval že ty tlumiče jsou dost na ležato? Aby to mělo sílu vytlačit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 11. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 Ano, presne tak mi to funguje. No, prave, ale mam pocit ze ve stejnem sklonu jsou i na O2/O3 FL a vytlačí to.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 to slyším poprvé, že by měl Rapid odskok a docela bych se i divil, protože v tom autě není vyloženě nic navíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 11. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 Az budu mit chvilku, natocim a nahraju to na YT Btw: Nevim co ma za vybavu, ja mam Eleganci s kdejakym doplnkem co tam sel dat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 tak to je mazec. ale že o tom není nikde zmíňka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 11. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 (editace) JA tedy doufam ze mame namysli oba to same (i kdyz nevim co jineho). Na dalkovem ovladani je prostredni tlacitko na otevreni kufru, chvilku podrzim a povyskoci viko, stejne jako u octavie/fabie .. Editováno: 11. Červenec 2013, autor: M_ike Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 to bude ono. krátkým stiskem se jenom odemče, ale nic nevyskočí, až stisknutím spínače zespodu. a dlouhým stiskem to povyskočí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 (editace) No a to kolega právě nemá....??? To je ale divné....že by podle stupně výbavy??? Má Ambiente. 1.6 TDI Editováno: 11. Červenec 2013, autor: Jay Kay Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 (editace) Ja to ted zkousel. Po kratkem zmacknuti na DO se nic nestane. Po delsim stisku se kufr odemkne a je pravda ze trosku povyskoci, ale opravdu jen malinko. Mam ambition fresh. Editováno: 11. Červenec 2013, autor: vlakras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 No to by měl být ten odskok. Jdu za kolegou pro klíče a zkusím to sám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 ja když zmáčknu krátce, tak bliknou krátce blinkry, ale žádnej zvuk není slyšet, ale kufr jde tlačítkem otevřít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 Jo. Ted sem to zkusil z okna. Po kratkym stisknuti auto blikne. Pred tim sem si toho nevsiml. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 tak je to tak, ze po kratkym stisknuti jde kufr otevrit a po delsim i trosku vyskoci :-) jsem to zkousel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 11. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2013 ja když zmáčknu krátce, tak bliknou krátce blinkry, ale žádnej zvuk není slyšet, ale kufr jde tlačítkem otevřít. jj přesně tak to má i kolega...jsem ho potěšil bo o tom ani nevěděl a když se podrží tak povyskočí. Nicméně jsem koukal na ten píst a i při zavřeném kufru je tam dost velká vůle,takže pružina musí být delší... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milichky Vloženo 15. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2013 Tak jsem dnes poptal pružiny u té české firmy co prodává ty pružiny, tak čekám na odpověď. http://www.penta-edm.cz/dokumenty/normalie/steinel/pruziny.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milichky Vloženo 27. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2013 Tak jsem asi 1. pokusný králík..:-) včera mi přišli pružiny od firmi Penta EDM zvolil jsem červenou pružinu kuli váze kufrového víka označení 8030 průměr 20mm(vnitřní 10mm) s délkou 64mm obě dvě pružiny vyšli na 356 Kč i s poštovnym. Tato pružina má ve stlačeném stavu délku 39 mm a na vzpěře k tlumiči je mezera 48mm. Tak jsem tam dal pro jistotu 3 podložky o tloušťce 2mm a jednu gumovou podložku (4mm) aby se neotlačila pístnice. Tlumiče začnou víko zvedat až v 88mm tak jsem měl obavy aby ho zvedli. Celá montáž je jednoduchá. Na každé straně tlumiče jsou 2 pojistky, které stačí povytáhnout šroubovákem a pak jde tlumič vytáhnout z kloubu. Pozor! jakmile vytáhnete tlumič z víka, tak víko začne padat! Bacha na prsty. Potom jsem obalil kloub na tlumiči do hadru aby jsem ho nepoškodil a upnul ho do svěráku. A v místě kde vzpěra nezajíždí do pístnice, jsem začal kombinačkama vzpěru povolovat z kloubu. Potom jsem to všechno nasadil. Nejdříve gumovou podložku, aby pružina nejezdila po vzpěře a nepoškrábala jí, 3 podložky a ještě jednu gumovou podložku, aby se neotlačoval kloub. No a nasadil jsem to. Práce zabrala maximálně 10 minut. Věchno sedí jako předtím.A tady je výsledek :-) http://www.youtube.com/watch?v=Hcl8VDo_Aqs 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.