Publikováno Červenec 9, 201312 r Ahoj, vlastnim jiz tyden rapida a zajimalo by mne, zda je nejaka moznost, pripadne zda ma nekdo zkusenost s "automatickym" oteviranim kufru. Jedna se mi o toto: Vim ze to lze mit i na O2, O3 combi/liftback.. Zkousel to tedy nekdo na rapidovi, pripadne jake pruziny pouzit? Diky moc
Červenec 9, 201312 r Většinou to funguje chvilku a mrví to panty. Jestli do toho chceš i tak jít, tak budeš asi muset experimentovat jako první.
Červenec 10, 201312 r No jo...jenže pružiny se dávají na ty tlumiče a Rapid má tlumiče,nebo jen panty?
Červenec 10, 201312 r Autor Ma tlumice, musi mit preci, nevim jak jinak by to mohlo fungovat aby to drzelo nahore
Červenec 10, 201312 r No jo...jsem si neuvědomil že se to otvírá celé i se sklem...myslel jsem že jen kufr bez skla
Červenec 10, 201312 r Nejde mi tady zkopírovat ten odkaz ... mrkni tady na foru na Automatické otvaranie kufra. Je tam FII Oct. Rapid sice ne, ale možná tam vyčteš co a jak?
Červenec 10, 201312 r Teď jsem koukal v práci na Rapida od kolegy...nemá odskok na kufru,ty ho máš? Pokud nemáš odskok tak Ti pružiny nepomůžou...
Červenec 10, 201312 r Autor Ano, mam. Pokud tedy odskokem mas namysli klasicke ovladani kufru z dalk. ovladani.
Červenec 11, 201312 r Odskok je,že podržíš tlačítko kufru a víko tak jako by povyskočí...? Kolega podrží tlačítko a neudělá mu to nic. Taky jsem se díval že ty tlumiče jsou dost na ležato? Aby to mělo sílu vytlačit?
Červenec 11, 201312 r Autor Ano, presne tak mi to funguje. No, prave, ale mam pocit ze ve stejnem sklonu jsou i na O2/O3 FL a vytlačí to..
Červenec 11, 201312 r to slyším poprvé, že by měl Rapid odskok a docela bych se i divil, protože v tom autě není vyloženě nic navíc
Červenec 11, 201312 r Autor Az budu mit chvilku, natocim a nahraju to na YT Btw: Nevim co ma za vybavu, ja mam Eleganci s kdejakym doplnkem co tam sel dat.
Červenec 11, 201312 r Autor JA tedy doufam ze mame namysli oba to same (i kdyz nevim co jineho). Na dalkovem ovladani je prostredni tlacitko na otevreni kufru, chvilku podrzim a povyskoci viko, stejne jako u octavie/fabie .. Upraveno Červenec 11, 201312 r od M_ike
Červenec 11, 201312 r to bude ono. krátkým stiskem se jenom odemče, ale nic nevyskočí, až stisknutím spínače zespodu. a dlouhým stiskem to povyskočí
Červenec 11, 201312 r No a to kolega právě nemá....??? To je ale divné....že by podle stupně výbavy??? Má Ambiente. 1.6 TDI Upraveno Červenec 11, 201312 r od Jay Kay
Červenec 11, 201312 r Ja to ted zkousel. Po kratkem zmacknuti na DO se nic nestane. Po delsim stisku se kufr odemkne a je pravda ze trosku povyskoci, ale opravdu jen malinko. Mam ambition fresh. Upraveno Červenec 11, 201312 r od vlakras
Červenec 11, 201312 r ja když zmáčknu krátce, tak bliknou krátce blinkry, ale žádnej zvuk není slyšet, ale kufr jde tlačítkem otevřít.
Červenec 11, 201312 r Jo. Ted sem to zkusil z okna. Po kratkym stisknuti auto blikne. Pred tim sem si toho nevsiml.
Červenec 11, 201312 r tak je to tak, ze po kratkym stisknuti jde kufr otevrit a po delsim i trosku vyskoci :-) jsem to zkousel
Červenec 11, 201312 r ja když zmáčknu krátce, tak bliknou krátce blinkry, ale žádnej zvuk není slyšet, ale kufr jde tlačítkem otevřít. jj přesně tak to má i kolega...jsem ho potěšil bo o tom ani nevěděl a když se podrží tak povyskočí. Nicméně jsem koukal na ten píst a i při zavřeném kufru je tam dost velká vůle,takže pružina musí být delší...
Červenec 15, 201312 r Tak jsem dnes poptal pružiny u té české firmy co prodává ty pružiny, tak čekám na odpověď. http://www.penta-edm.cz/dokumenty/normalie/steinel/pruziny.pdf
Červenec 27, 201312 r Tak jsem asi 1. pokusný králík..:-) včera mi přišli pružiny od firmi Penta EDM zvolil jsem červenou pružinu kuli váze kufrového víka označení 8030 průměr 20mm(vnitřní 10mm) s délkou 64mm obě dvě pružiny vyšli na 356 Kč i s poštovnym. Tato pružina má ve stlačeném stavu délku 39 mm a na vzpěře k tlumiči je mezera 48mm. Tak jsem tam dal pro jistotu 3 podložky o tloušťce 2mm a jednu gumovou podložku (4mm) aby se neotlačila pístnice. Tlumiče začnou víko zvedat až v 88mm tak jsem měl obavy aby ho zvedli. Celá montáž je jednoduchá. Na každé straně tlumiče jsou 2 pojistky, které stačí povytáhnout šroubovákem a pak jde tlumič vytáhnout z kloubu. Pozor! jakmile vytáhnete tlumič z víka, tak víko začne padat! Bacha na prsty. Potom jsem obalil kloub na tlumiči do hadru aby jsem ho nepoškodil a upnul ho do svěráku. A v místě kde vzpěra nezajíždí do pístnice, jsem začal kombinačkama vzpěru povolovat z kloubu. Potom jsem to všechno nasadil. Nejdříve gumovou podložku, aby pružina nejezdila po vzpěře a nepoškrábala jí, 3 podložky a ještě jednu gumovou podložku, aby se neotlačoval kloub. No a nasadil jsem to. Práce zabrala maximálně 10 minut. Věchno sedí jako předtím.A tady je výsledek :-) http://www.youtube.com/watch?v=Hcl8VDo_Aqs
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.