Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

před 7 hodinami, Sabiza napsal:

Učení s tím nemá co dělat. Jsem lempl a mám jen výučák. :D  Klasicky dělám od devíti do pěti, ale dneska jsem tam byl o něco dříve, tak jdu dřív domů.

A že já vůl jsem šel na starý kolena do školy. :kol-48:

• Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tímto jsem ovšem skončil - v žádné další škole už mě nikdy nikdo neuvidí. :rolleyes::kol-48:  Nicméně je to bída - hledí se na formality a nějak uniká to, jestli ten dotyčný něco umí nebo neumí. Vidím to teď denně u sebe v kanclu - nový kolega má sice průmyslovku, ale neumí vlastně skoro nic, hlavně něco samostatně vytvořit... Ale má požadované vzdělání. :wacko:

• Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři

Jenže ono to školství je taky postavené na hlavu. Manželka teď dělá odpadové hospodářství a mají tam technické předměty, které nemají s jejím oborem co dělat. Vyletělo díky tomu nespočet lidí a ona se momentálně pere s hydromechanikou... Pokud nedá, jde tady. A nikoho nezajímá, že vedoucí i oponent bakalářky ji dali za „Áčka“.

Když jsem se vracel do ČR, tak všude byl problém, že nemám maturitu. Nikdo ale nehleděl na fakt, že mám více zkušeností v oboru než šéf, který vedl oddělení.

Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, Sabiza napsal:

Jenže ono to školství je taky postavené na hlavu. Manželka teď dělá odpadové hospodářství a mají tam technické předměty, které nemají s jejím oborem co dělat. Vyletělo díky tomu nespočet lidí a ona se momentálně pere s hydromechanikou... Pokud nedá, jde tady. A nikoho nezajímá, že vedoucí i oponent bakalářky ji dali za „Áčka“.

Když jsem se vracel do ČR, tak všude byl problém, že nemám maturitu. Nikdo ale nehleděl na fakt, že mám více zkušeností v oboru než šéf, který vedl oddělení.

To je právě ten formalismus, hraje se na formální vzdělání i tam, kde to ve skutečnosti nemá žádný význam a přínos. Asi takto - na vedoucí pozici jsem byl doteď dva roky bez maturity s tím, že jsem v té době už chodil na průmyslovku. A nikdo nemohl tušit, zda ji vůbec dokončím. Obecně mi je ta škola v mé práci naprosto k ničemu, je to jen kvůli tomu papíru ke splnění kvalifikačních předpokladů na danou pracovní pozici. Ovšem paradox je, že začátkem roku jsem obdržel popis mého pracovního místa, kde stojí, že na něj stačí i jen vyučení, ovšem platovým zařazením (tarifní třídou) jsem už ve sféře, kde je požadováno VŠ vzdělání. Holt francouzská firma, no.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...