Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jak je to do 5ti litrů tak je to OK.

Jaký olej do toho motoru mám teda nalít? Co je teď tak na trhu nejlepší když budu chtít mému supovi dopřát pořádný kvalitní olej.

Vloženo

Je v podsatě jedno jakou značku koupíš,já leju do SII 2.0 CR 125 KW Shell Ultra 5w-30 a do OII 1.6 CR Castrol Egde 5w-30 a žádný zásadní rozdíl nepozoruju u obou aut jde po 15 tkm ven. Filtry používám pouze originál a hlavně nešetřit na palivovém a vzít taky origo. Olej vypouštím z horkého motoru nejlépe po delší cestě,přes noc vykape,odsaju z tělesa filtru zbytek oleje odsávačkou a nalívám vždy 4,3 l a mám na měrce tak 2mm pod horní ryskou :kol-28:

Vloženo

Tak tak. Kdyz chces autu "doprat", neni to o nejake zazracne znacce, ale o castejsi vymene. Jinak, kdyz to splnuje normy, ktere jsou uvedene v servisni knizce a neni to nejaky "fejk", tak je to jedno, kterou znacku koupis. Castrol, Shell i Aral... uplne jedno. Snad jsem i nekde cetl, ze to dela jedna tovarna, jenom si na to davaji prodejci ruzna loga...

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, mám takový dotaz - mám na svém Superbu měnene rozvody po 210.000km. Nyní mám skoro 250.000km a zajimá mě, jestli další rozvody mají vydržet opět 210.000km či už nějak méně ? To že ty km určitě nenajedu a spíš mě bude čekat výměna z časového hlediska po 5ti letech je věc druhá.

Díky za info.

• o 7 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

nikde jsem nenašel ani zmínku (nebo jsem prostě slepej jak patrona) o výměně oleje v manuální převodovce, tak se zeptám tady, protože mi to přijde asi nejbližší téma mé otázce ... po kolika km/případně letech ho už radši vyměnit?

Vloženo (editace)
před 1 hodinou, Martttin napsal:

Oficialne je napln dozivotna, t.j. po celu zivotnost auta. Prakticky sa meni, ked sa uzna za vhodne. Bolo by fajn uviest, kolko to auto ma nabehane :)

Kolem 123 000 km momentálně ;) r.v. 2009

Editováno: , autor: Czeczo
Vloženo

@Czeczo 2009 a 123000km ?  To stálo někdo v garáži ne ? Na superba extrémně málo ... pokud jsou ty km pravý, tak to neřeš, protože pokud budeš pokračovat v tomto tempu načítání kilometrů, tak tě výměna oleje v převodovce asi nemusí trápit :-)

Vloženo (editace)
před 2 hodinami, CentriFUGA napsal:

@Czeczo 2009 a 123000km ?  To stálo někdo v garáži ne ? Na superba extrémně málo ... pokud jsou ty km pravý, tak to neřeš, protože pokud budeš pokračovat v tomto tempu načítání kilometrů, tak tě výměna oleje v převodovce asi nemusí trápit :-)

@CentriFUGA: a to jsem to před rokem kupoval se 109 700 km :) jinak je to samozřejmě benzín, ne nafta a kilometry jsou s největší pravděpodobností doopravdy reálné, sám jsem tomu měl obrovský problém uvěřit, ale podle záznamů z autorizovaného servisu, skutečného stavu auta, podle toho, že si mi po roce nic nevysypalo a tak dále, to vypadá, že jsem měl doopravdy štěstí na kus :wub:

Vloženo (editace)

@CentriFUGA Doma je i II. Sup (3.6), který je z přelomu 2008/2009 a má najeto nyní jen 60 tis km :-D (nájezd cca 7 tis ročně a v zimě prakticky furt v garáži)... 
Každopádně olej v motoru tam měníme po cca 7tis km a v DSG šel olej už někde kolem 40 tis km a k tomu rovnou i haldex... Hold tady se nedá řídit servisním plánem. :-D

Editováno: , autor: prassat
  • o 6 měsíců později...
Vloženo

Ahoj,

kolik jste platili za servis ve 120 000km. Je tam kromě klasiky u výměna oleje a filtru v DSG. Jeden servis mi teď poslal nabídku na 13 tisíc. Přijde mi to docela krutopřísnost.

Pavel

Vloženo (editace)

U mě ve vlákně na str. 2 mám napsáno co mě to stálo s tím, že tam mám ty známý, ale na podobnou cenu se musíš dostat. Materiál všechen brán u nich, ale pozor, je to rok a půl a motorový olej zdražil o cca 1000/4litry, každopádně se musíš do 10ky vejít....edit: cena je samozřejmě vč. DPH, takže konečná a mám to na soukromou osobu, žádná firemní sleva atd.

Citace z mého vlákna str. 2

Citovat

Tak včera proběhl servis ve škodovce (Gerhard Horejsek, Česká Lípa) a milé překvapení (v jiném vlákně jsem zjišťoval cenu).

Výměna motorového oleje 5W-30  LL

Výměna olejového filtru

Výměna výpustného šroubu

Výměna vzduchového filtru

Výměna pylového /kabinového/ filtru

Výměna oleje v DSG

Výměna filtru v DSG

Diagnostika vozu

---------------------------------------------------

Suma sumárum práce + materiál:   8.082,-Kč

Editováno: , autor: CentriFUGA
Vloženo (editace)

já měl prohlídku ve 120 000 v létě, měl jsem to samé co Centrifuga, jen bez výměny DSG oleje bo mám manuál, + výměna zadních dorazů, cena 7084 včetně DPH

Vloženo

Každopádně stále platí, že raději pojedu do Roudnice a dám tam klidně 10 tisíc, než abych dával v Praze 13 tisíc za to stejný. S vlastním olejem bych se dostal zřejmě i pod 8, ale riskovat "záruka neplatí, použil jste svůj olej" se mi nechce.

Vloženo

Byl jsem dnes na inspekční prohlídce v Praze a technik říkal, že jakmile je v servisce "olej vlastní" tak na to nelze uplatnit kulanci a veškeré části co se motoru týče jdou za zákazníkem. Ale zase mi udělali nabídku na 11 3xx na ten servis ve 120k km. Což je lepší než 13.

Prohlídka s olejem a filtrem - 4 300 Kč
Rozšířený rozsah inspekční prohlídky - 490 Kč
Výměna brzdové kapaliny (automatická převodovka) - 670 Kč
Výměna oleje DSG - 5 800 Kč
Pylový filtr - 570 Kč

Sleva pro zákazníka 600 Kč.

Napsal jsem i Horejskovi, tak uvidím s jakou nabídku přijdou. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...