Wittmann Vloženo 13. Únor 2016 Sdílet Vloženo 13. Únor 2016 Pravdou je, že to je všechno napůl jen teorie. Třeba ta nemísitelnost modré a červené kapaliny - když je smícháš, tak to určitě funguje trochu jinak, možná dostanou nafrak hlavně ty antikorozní přísady - nevím. Určitě to nelze doporučit. Nicméně sám jsem na takovouto směs jezdil minimálně šest let ve felicii. Auto mám dosud a takových sedm let už je tam nalité, co má být. No a žádné negativní následky jsem nikdy ani náznakem nezaznamenal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 Tam jde o to, že některý přísady z modrozelenejch kapalin a z růžovofialovejch kapalin se vzájemně vyrušujou v účinku. Nemrznoucí vlastnosti to (skoro) neovlivní, ale protikorozní a protiúsadová chemie smícháním těch odlišnejch druhů dostane na prdel. Žádnej výrobce taky jejich smísení vysloveně nezakazuje, jen všichni doporučujou, že pokud se musí takovej mix učunit (v nouzi, kdy není konkrétní druh k dispozici), tak se má co nejdřív systém vypláchnout a nalít čistou jednodruhovou směsí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 Nehovoriac o tom, že niektoré tesnenia alebo gumené časti systému sa nemusia znášať s iným druhom chladiacej kvapaliny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.