alfonsak Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 Ahojte, jsem šťastným majitelem nového superba II... Mám ho asi 3 měsíce, funglovka z autosalonu. Všechno je v pohodě, kromě pravýho xenonovýho světla... Už se mi 3x stalo (dneska ráno naposled), že se na palubní desce objeví oranžová kontrola světel, v maxidotu je info, abych zkontroloval pravé tlumené světlo - a hle, pravý xenon nesvítí. Většínou stačí, když s tím autem ujedu cca 50 km (cesta do práce). Pak po vypnutí motoru a zapnutí se xenon roszvítí... Přijde mi, že to dělá jen ranní nastarování kolem 10 stupňů, kdy je dost rosa (auto stojí venku a sklo je orosené). Auto se zřejmě při delší jízdě "prohřeje" a pak se asi xenon líp nastartuje.. Tipuju, že bude problém s generátorem napětí (?).... Můj dotaz - stalo se to někomu z Vás? A už jste to někdo reklamoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wsharan Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 Jelikož máš auto nové tak být tebou tak to vůbec neřeším a ronou s tím zajeď do servisu,na diagnostice oni uvidí co to bude!jelikož je to v záruce,tak se v tom určitě nevrtej! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 29. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 ahoj, vrtat v tom určitě nebudu. Do servisu to pojede... Ale je mi jasný, že to je chyba, která se blbě hledá.... Navíc ten xenon jde, zlobí jen když je asi vlhko. Takže servis toho nemusí moc zjistit. Proto jsem se ptal, jestli se to náodou nědělo někomu taky, aby případně potvrdil, že u něj byl problém v tom a tom... No nic, zítra se budu objednávat, tak dám vědět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 Já měl ten samý problém na Fabii I RS. Servis nezjistil nic, ani paměť neměla záznam. Naštěstí se mi povedlo před barákem zapnout světla s výpadkem pravého a dojet s tím až do servisu. Tam už to nemohli okecat a dali mi novou výbojku v rámci záruky. Cena byla 3900,- na faktuře pro ŠA. Od té doby byl klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 30. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 30. Srpen 2013 2waikiki: Díky za info, přesně kvůli tomu jsem se ptal :-) Udělám to taky tak.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 6. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 6. Září 2013 tak jenom info pro ostatni... Dnes se mi to stalo znovu (xenon se ale behem jizdy rozsvitil)... jel jsem hned do servisu, kde to prosli - diagnostika hlasi vadnou xenonovou vybojku. Servis mi prislibil opravu, samozrejme zaruka (3mesice stary auto), ale je potreba, aby to schvalila Skoda Auto v MB (resp. aby jim to proplatili :-)). Pry jsou ted vymeny xenonu v ramci zaruky dost sledovany .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 19. Září 2013 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2013 (editace) tak dalsi info pro ty, kteri to budou cist :-) ... Minuly tyden jsem byl pryc, tak se to protahlo. Vcera bylo auto v servisu na promereni a kontrolu. Servis provedl na zadost Skoda auto MB mereni, jake napeti je na kterych mistech. To vypadalo vsechno v poradku. Na prikaz Auto Skoda me tedy musel servis prehodit vybojky (z leveho do praveno a naopak), aby se vyloucila zavada elektroniky. Zarovka (vybojka) se jeste tedy nemeni. Nyni s tim mam jezdit, jestli mi tedy prestane svitit leve svetlo... Pakarna na Ntou.... Ale servis byl korektni, omlouvali se, ze oni to nevymysleli... A kdyz se pry spocitaji naklady, tak je levnejsi zrovna vybojku vymenit, ale to pry skodovka ted neproplati... A verim, ze servis je v tom nevinne - jsou tam slusni lidi... Jak bylo auto v servisu, tak jsem je jeste poprosil o nakodovani sviceni zadnich svetel pri dennim sviceni - vyreseno bez problemu a zdarma (pozornost podniku za trable s vozem)... Editováno: 19. Září 2013, autor: alfonsak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wsharan Vloženo 19. Září 2013 Sdílet Vloženo 19. Září 2013 tak to je opravdu hodně zvláštní postup! a jinak,neví náhodou někdo jak se dokóduje to svícení zadních světel při denním svícení? děkuji předem za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 1. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Říjen 2013 ahojte, tak přidávám další část "příběhu"... jezdím těch 14 dnů a za tu dobu se mi opět 2x nerozsvítil xenon. Dobře, závada se projevila.. Ale je zajímavé, že mi opět nesvítí pravý xenon.. tedy výbojkou to nebude, zřejmě špatná elektronika... teď autoservis zjišťuje, co na to škodovka v MB... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alfonsak Vloženo 16. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 16. Říjen 2013 ahojte, tak jsem si dnes vyzvedl auto ze servisu. Závada nalezena - prý - byl špatně zacvaklý kabel v řj. pro pravý světlomet. To mohlo způsobovat danou situaci. Vše proměřeno, vše funkční. Tak jsem zvědav, jestli nyní bude svítit pořád... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.