Přejít na obsah

chybějící pojistky


iphonik4

Doporučené příspěvky

Ahoj, dneska ráno jsem měnil pojistku interiového osvětlení, když jsem procházel příručku a umístění pojistek, tak jsem zjistil, že chybí pojistka podtlakého čerpadla a řídící jednotky automatické převodovky. (viz obrázky - ve fotce jsem jejich umístění zakroužkoval a v návodu odpovídající zvýraznil). Rád bych doplnil, že automatickou převodovkou auto disponuje (DSG). Jinak jsou to pojistky v přístrojovce. Převodovka funguje normálně. Jak je možné, že chybí a není v návodu "neobsazeno", jak u jiných slotů pojistek. Děkuji (kliknutím obrázky zvětšíte)

 

IMG_4490.JPGBez_nazvu.jpg

Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže si odpovím sám. Známý ze škodovky (servisu) mi to objasnil. Ta pojistková skříň je univerzální pro všehny typy Octávií, takže proto dochází k tomu, že některé pozice jsou neobsazené. Konkrétně moje auto má dvouspojkovou převodovku DSG, která je z hlediska pojistek zastoupena na pozicích 6 a 14. Ta neobsazená pozice 30 je pro převodovky s měničem (ne DSG).

Podobné je to s tím podtlakovým čerpadlem, moje auto má mechanické podtlakové čerpadlo (vývěvu), která je poháněna přímo z vačkového hřídele. Nevím teď konkrétně které motorizace nebo výbavy mají elektrické podtlakové čerpadlo, ale na mém vozidle není. 
Osobně jsem o převodovce s měničem u Octavie nevěděl. Řekl mi, že volič páky vypadá úplně stejně, akorát na něm není napsáno DSG a má to normální měnič jako klasický automat, řadí to asi tisíckrát pomaleji a jsou s tím problémy :D
Editováno: , autor: iphonik4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Dnes jsem shodou okolnosti prochazel pojistky a zjistil jsem, ze mam v e-boxu nejaky chaos. Lepe receno hodnoty nekterych pojistek nesedi (podle manualu) a jedna je tam dokonce navic (nevim o tom, ze by bylo v aute cokoliv dodelavane).

 

Pojistka ridici jednotky motoru F13 by mela mit hodnotu 15 A, ja mam ale osazenou 30A pojistku. Pojistky svetel F25 a F26 by mely mit hodnotu 30 A, ja mam 40A. A konecne pojistka F1 by podle manualu nemela byt osazena, ja zde mam ale 20A pojistku.

 

Byli jen lini pri tvorbe manualu, nebo je neco spatne?

 

(Octavia II 1.9 TDI BJB MR06)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten manual je stazeny ze stranek Skodovky pro muj MR06 (zvolil jsem tedy od 2005/05). Mam dovoz z Francie, takze veskere papiry k autu jsou pro me nepouzitelne. Ruzne manualy pro ruzne vybavy ke stazeni nejsou. Nemyslel jsem, ze se osazeni lisi podle vybavy. Myslel jsem, ze proste jen nektere pojistky budou chybet (a taky ze chybi).

 

Podivam se teda do manualu, ktery jsem dostal k vozu. Snad je to original a neco se dozvim. I kdyz s francouzstinou to bude boj...

 

 

EDIT: Tak pardon. Ve francouzskem manualu to mam popsane spravne. Zkusil jsem jeste jednou stahnou ten cesky ze stranek Skodovky a sedi to. Nevim, co jsem si stahl predtim... Ale jedna pojistka stale nesedi. A to pojistka F15. Podle manualu tam ma byt 15A pojistka a mela by jistit lambda-sondu, snimac NOx, rele palivoveho cerpadla. Ja tam mam ale jen 5A pojistku. V manualu z roku 2007 uz je na teto pozici popsana i 5A pojistka a mela by jistit rele zhaveni. Takze pro vyznam vsech pojistek jsem si nakonec musel dat dohromady 2 manualy. (Ani v originalnim francouzskem manualu to neni spravne.)

 

Kazdopadne diky za nasmerovani!  :kol-47:

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...