Listopad 10, 201311 r Autor Kimber: díky za zkušenost, po benzínu jsem šel od začátku.. do nádrže jsem dal i Aquafobin pro jistotu, dávám i aditivium Flashlube. Zkusím také natankovat na Benzině, už jsem od více lidí slyšel chválu. Jinak poslední dvě tankování byla právě na Shell i když v SK , ale třeba kdysi jsem u prvního auta (Hyundai) během jednoho měsíce natankoval na jedné a té samé pumpě Shell v Ústí n/L a nemohl jsem pak nastartovat. Nikdy předtím ani potom se mi to nestalo. Psal jsem i do Shellu přes jejich formulář, ale ani se nenamáhali nějak reagovat. A konečně jsem od jednoho montážníka dostal doporučení netankovat LPG vůbec na Shell - musel prý měnit vstřiky LPG a repasovat reduktor jednomu zákazníkovi po tankování na Shell na Proseku v Praze. Takže se Shell začnu asi obloukem vyhýbat. No, kéž by to bylo jenom tím benzínem jako u tebe.. Pokud jde o filtry - mám to v záruce 3 roky/100 tis. km, tak se do té doby uvidí, sám jsem zvědav jak po těch 25ti tis. km bude ten filtr vypadat. Upraveno Listopad 10, 201311 r od MRoom
Listopad 10, 201311 r Autor jirkaK A pro všechny co mi vnucují preferují naftu.. Vždy jsem měl a budu mít srdce u benzínu.. bez ohledu na technický vývoj za poslední léta u dieselu. Nikdy jsem o něm ani neuvažoval. A to už jen proto, že má vyšší pořizovací cenu, vyšší náklady na údržbu, náhradní díly, nevhodný na krátké jízdy, emise.. ..spotřeba je dnes téměř na stejné úrovni jako u přeplňovaných benzínů, cena za litr paliva v ČR často vyšší než benzín.. A troufám si tvrdit, že riziko, že se u dieselu něco podělá, je vyšší, než že LPG oddělá benzínový motor.. Můj menší problém zatím souvisí s benzínem, jinak žádný problém s LPG. Auto jezdí tak, že nepoznám žádný rozdíl na co jedu ani moment přepnutí, žádný rozdíl ve výkonu neregistruji, spotřeba na úrovni, cena za litr poloviční.. spokojenost. A jsem rád, že je konečně doba, kdy automobilky dohánějí vývoj benzínových motorů a ani LPG nezaostává (budoucnost je v kapalné fázi, na kterou se dá i startovat, odpadá vyšší zátěž ventilů..) Ale to je samozřejmě každého volba, jaký motor si vybere a na co bude jezdit. A pokud jde o reklamace, které tě stále trápí? Ty si myslíš, že když máš auto z výroby a něco se pokazí, že je reklamace procházka růžovým sadem? Můžu tě ujistit, že můžeš mít větší problém něco vyreklamovat než já i s přestavbou LPG. A věř, že mluvím ze zkušenosti. Upraveno Listopad 11, 201311 r od MRoom
Listopad 10, 201311 r Nikdo ti nic nevnucuje a už vůbec mě nic v souvislosti s tvojí přestavbou netrápí. Na něco jsem se jen zeptal a ty poměrně podrážděně reaguješ. Já těch vlastních zkušeností mám víc, než dost, protože aut jsem měl už desítky a většinu z nich nových. Takže z histokek ze servisů bych moh napsat docela tlustou knihu. Zcela upřímně ti proto přeju, ať se ti v záruce na motoru nic neposere. Howgh.
Listopad 10, 201311 r Autor Nene, není to podrážděná reakce.. chraň Bůh :-) To nemělo tak vyznít.. To je ta nevýhoda psaného slova. Já to beru v pohodě a trochu jsem to opravil Upraveno Listopad 10, 201311 r od MRoom
Listopad 11, 201311 r Proč sis při takovém počtu km nevzal naftu? Ono se to možná točí opět kolem financí.Když se podívam na ceník Fábie combi třeba ve výbavě ambition,tak pořizovací cena dieslu oproti motoru 1.4 mpi se pohybuje v rozmezí o 63-115 tis výš a to už je sakra rozdíl.V tom vyšším rozdílu už mám teoreticky ušetřeno skoro 40% pořizovací ceny nového auta s motorem 1.4mpi.Nikdy jsem diesel neměl ,ale myslím si,že i cena za km vyjde s lpg levněji.Chtěl bych si ale staršího diesla koupit na rok na zkoušku a pak bude mé srovnání přesnější.
Listopad 11, 201311 r ta finanční úspora a výhodnost přestavby je jasná, o tom žádná. Já jsem ale teď možná trochu "ve vleku" příbhu mojeho kamaráda. Má Porsche Cayene a protože to je žravej osmiválec, předělal to na plyn. Nedávno mu za jízdy od někud z motoru vytekla voda. Tak ho odtáhly do pražskýho Porsche. Za pár dní mu volají, že to je na 99% nějaká prasklá trubka od chlazení v motorovým prostoru, ale že se v tom hrabat nebudou, protože tam je plyn, na kterej nemají certifikaci. Vyřízeno. Stálo ho to za odtah tam a zpět a za tu "skoro" identifikaci závady, celkem 14 t. Kč. Auto mu stojí doma nepojízdný a řeší co s tím. Tak to je v jeho případě ta odvrácená strana LPG. Ale klid, to je výjimečností značky, která tady má v republice asi jen tři servisy. U Škodovky to nehrozí.
Prosinec 12, 201311 r Autor Tak díky radě od Kimbera problém s rozjezdy na benzín vyřešen. Vyjel jsem na 100 km původní benzín, dotankoval Vervu 100 (OMV) a od té doby (měsíc) nebyl ani jednou problém s dušením studeného motoru. Zvedly se i volnoběžné otáčky, takže se asi upravily adaptivní data ŘJ. Teď už budu tankovat jenom 100 oktanový benzín a bude klid. Upraveno Září 3, 201410 r od MRoom
Listopad 3, 201410 r Autor Tak po roce a najetých něco přes 20 tis. km na plyn přidám zkušenosti s provozu. Mám za sebou revizi a výměnu jednoho filtru, všechno ok, za celou dobu žádný problém s provozem na LPG, žádná závada, auto startuje i jezdí parádně, stále si držím průměrnou spotřebu +- 8l. Počáteční problémy s benzínem se už nikdy neopakovaly.. Pokud jde o přimazávání ventilů ValveCare, zatím jedu na druhou náplň (500ml) přes 11tis km a ještě není prázdná, na první ujeto cca 9 tis.(do 2tis. km nekalibrováno). PRINS jednoznačně za mne doporučuji..
Listopad 4, 201410 r Konečně někdo spokojený, jen tak dál, ale ne každý si dá do auta drahé zařízení, vím to podle sebe, když nabídnu BRC,Landi tak se nikdo nic moc neozve, jakmile nabídnem laciné polské systémy, tak je najednou zájem, i když....vstřiky, seřizování, výměny, je to pořád dokola, však téma Valtek je tu stále aktuální, je lepší si za kvalitu připlatit....to samé s tím přimazáváním-tlakové je oproti podtlakovému podstatně dražší, ale -spotřeba nižší, efektivita výrazná, jen jak to lidem vysvětlit, když všichni chtějí jen slevy....koukají na nás ze všech stran. Jen tak dál, hlavně spokojení zákazníci...
Listopad 5, 201410 r Zdravíčko. Rád bych se pochlubil LPG zástavbou do mého Rooma MY2013 1.4 16V 63kW CGGB a systémem Prins VSI 2.0 s ochranou ventilů Prins ValveCare. Dole najdete bohatou fotodokumentaci. Tento systém je v mém typu auta asi poměrně málo rozšířený, tak snad to někomu třeba v budoucnu pomůže při rozhodování o přestavbě. Seš si jistý, že máš motor CGGB a ne BXW?? Koukni do TP BXW je motor už s Euro 5. Má i nižší spotřebu než CGGB. Takže předpokládám i nějaké drobné změny oproti předchůdci. Příští rok mi skončí dvouletá záruka, tak už se taky začínám rozhlížet po nějakém systému LPG.
Listopad 5, 201410 r rekl bych ze BXW je predchudce CGGB... ja mam auto 2011 a ma CGGB a zadna dalsi zmena v oznaceni motoru uz nebyla... jinak Mroom - ja jsem zase spokojen s tartarini..najeto uz budu mit 60 000km na LPG a zatim 1x cistene vstriky+nove gumicky, oprava za 800kc... bez primazu, jen aktivovam pristrik ve vysokych otackach..
Listopad 5, 201410 r už jsem se stačil podívat do techničáku a je to fakt CGGB měl jsem to nějak přehozené...
Listopad 5, 201410 r Autor Jj, je to CGGB i u mne, MR2013. Já jsem nečekal na konec záruky, sám mám ještě necelý rok záruku a už jsem i reklamoval v době, kdy jsem měl instalovaný plyn. Záruku ztrácíš pouze na dotčené díly, jinak ne. A na dotčené díly mám záruku u montážního servisu, navíc PRINS dává 3 roky. Čím dříve, tím se méně "zaneřádí" motor karbonem.. ..a jezdíš za polovinu. V případě Prins jezdíš a ani nevíš na co jedeš, nic neřešíš. Prostě super. Samozřejmě polovina úspěchu souvisí s kvalitou montáže, o tom žádná, proto můžu LPG Fryšták doporučit, jejich práce je na úrovni, koneckonců na fotkách je to vidět..
Listopad 5, 201410 r nečekal bych, s Fábulí jsem najel od nova za 2 měsíce 5t km a už šla na přestavbu a včera dosáhla 290t km a jezdí
Listopad 5, 201410 r to sice jo, ale ja chtel mit jistotu ze bude vse OK... tak jsem si rekl rok najezdim a pak jdu do prestavby.. ale jsou zde i taci co prestavuji nova auta, viz rapid MPi na LPG od novoty
Listopad 5, 201410 r já to chtěl akorát zaběhnout z toho surového stavu, jinak ano máš pravdu, Speedluk (Rapid), nebo Wassermann (F I) přestavovali ihned
Listopad 5, 201410 r už jsem se stačil podívat do techničáku a je to fakt CGGB měl jsem to nějak přehozené... Dříve VW Group používal 3 písmena. Později jako novější začal používat 4 písmena.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.