abusklibi Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Meluzinu mam z levyho vetraku uz od zacatku. Hlavne na dvojku, jinak se moc neprojevi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Mne vetrak v zime po nastartovani auta nejakou dobu piskal - moncicak. V lete za tepla dobry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 (editace) No jo, jenže tahle moje meluzína jde někde z oblasti bočního okna u B sloupku, takže ji mám přímo za uchem. Editováno: 17. Srpen 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 (editace) Já mám meluzinu z levého výdechu vzduchu při zapnutém vetraku tuším že pro rychlosti od 3 Editováno: 17. Srpen 2015, autor: MBDusan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 já taky, od dvojky, stáhnu okénko a jako když se uvolní tlaková vlna, více to fouká a meluzína přestane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 U nás stejně jako miklis :-) "Dehermetizací" kabiny okénkem to zmizí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makl Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Měl jsem stejný problém hned od novoty,na druhý a višši stupeň ventilátoru se ozývalo pískání vlevo u b sloupku ve spodním rohu okna v servisem technik sundal obložení dveří a usadil vnitřní těsnění skla od té doby mám klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Píše se správně "vyšší", ale to bude možná ono! Jde to jakoby z těchto míst. Možná to bude mít i souvislost s tím vrzáním okna při spouštění, co jsem řešil. Šlo to taky odtamtud a teď je zase klid. Otázka je, zda tedy to těsnění těsní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Netesni, ale vrze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 20. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2015 (editace) Lovec pazvuků si budu asi říkat. A nakazil jsem už i synka. Objevil jakési slabé drnčení v oblasti škvíry mezi palubkou a tapecem spolujezdce. Doma mi to nedalo a světe div se. Boční kryt plubky při poklepání doprostřed plochy docela slušně drnčel. Na vině je malá mezera mezi hranou na obvodu krytu a plochou palubky, asi se plasty vedry nějak hnuly. Kryt totiž určitě nedrnčel, protože jsem to kdysi zkoušel, když se zde u OIII řešila kolize tapece dveří právě s bokem palubky, tak jsem to tehdy zkoumal i u Rapida. Vyřešeno mou oblíbenou velurovou folií, která vůli pěkně vymezí. Stačí cca 1cm proužek, kopírující tvar pro bočnici palubky. Samozřejmě provedeno na obou stranách. Editováno: 23. Srpen 2015, autor: miklisek 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camillio Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Tak s klesající teplotou mi zmizelo drnčení v PP dveřích, zato zvuk studeného motoru mi přijde mírně hrubší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Tak jsem dnes vychytal další pazvuk. Původně jsem to řešit nechtěl, protože to dělalo jen na určitém typu povrchu nebo hrbolu, ale s časem se to zhoršovalo, až to teď dělalo prakticky neustále na horší cestě. Hnusné souvislé škrábání někde z místa přihrádky spolujezdce. Zjistil jsem, že to dělá záchytný kolík o plastovou dírku, do které zapadá. Na foto je ta dírka překrytá kobercovkou jen tak provizorně během pátrání - a je ticho. Dobře vymyšlené auto, které ale realizoval kretén. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiKy* Vloženo 29. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2015 Dnes mne oslovil soused "Rapiďák" (rv. 12/2012) a zeptal se mne, zda mi taky něco klepe či nějak divně puká u "B" sloupku, že mu to teď začalo. Vzpomněl jsem si, že jste tu řešili něco podobného a příčinu našli. Ukázali jste na těsnění. Tak jsem tedy zkusil zatlačit a po té tlak uvolnit na dveře v horní oblasti oken (viz fota) a ejhle ozvalo se vrzání v kombinaci takového pukání, jak kdybych oddělával přísavku. Stejný projev byl u všech dveří. O vrzajícím či "klepajícím" dveřním těsnění tu bylo již napsáno dost. Někdo to odstraňoval ošetřením těsnění drahou profi vodičkou, někdo přišel s olejíčkem, atd. Já mu problém odstranil hodně jednoduše za 2 minuty. Uvidím, jak dlouho to vydrží, ale pokud bude dodržovat to, co jsem vydedukoval, tak věřím, že hodně dlouho. Já jsem vzal suchý čistý hadřík, který jsem na malé ploše navlhčil autošamponem. Dle mne ho stačí namydlid i jádrovým mýdlem na praní. Navlhčeným hadrem jsem "objel" všechny dosedací plochy "sametového" dveřního těsnění a pak i samotné těsnění. Pak jsem to samé provedl navlhčeným hadrem v čisté vodě a pak suchým čistým hadrem. Nechal cca 2 min. oschnout, zabouchl dveře a zkusil na ně znova zatlačit a už se ozýval typický zvuk, jak když jemně stlačujete a povolujete papírovou krabici od džusu. Soused se projel a děkoval a děkoval, zvukový projev byl pryč. Když jsem ho vyzpovídal, tak mu to začalo vrzat a klepat po použití vosku. Já jsem mu popsaným postupem plochy odmastil a je klid. Před týdnem jsem na svůj vůz použil prvně leštěnku a zdá se mi, že se těsnění, když jde auto do krutu, ozve. Zítra popsané aplikuji na svém voze, ale jen s tím rozdílem, že místo autošamponu použiji jádrové mýdlo a věřím, že bude klid, jak jsem měl před použitím leštěnky. Kdo tento postup, který nic nestojí (mýdlo na praní vezmete manželce :-)) použije, tak potvrďte či vyvraťte účinnost metody. Ještě jedna poznámka. Hodně pečlivý při otírání buďte na boku černého krytu "B" sloupku. Na tom guma přímo "puká". Po očištění bezhlučně klouže. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 zajímavý, co mám vyzkoušeno a také funguje ( i jsem to tu psal ), tak je právě tuto plochu naleštit... Ale po měsíci je to zpět, tady si myslím, že to bude stejný případ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 (editace) Protože se to prostě odírá těmi mikropohyby dveří, jak se karoserie kroutí. Takže když to shrnu: vazelína se teplem časem vypaří a zbytek smyje voda, leštěnka na karoserii a zázračná vodička od ŠA na těsnění se odře a čistota těsnění po důkladném očištění vezme za své taky brzo. Řekl bych, že geniální všelék, který by z tohoto řešení těsnění dveří udělal bezúdržbový díl, na to prostě neexistuje. Výhodu mají tedy hluší, ti kdo si pouštějí rádio hodně nahlas a ti, pro které je auto jen jako jeden z dopravních prostředků (případně ho mají jako služební auto) a pazvuky vůbec neřeší. Editováno: 30. Srpen 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Mam vazelinu uz 4 mesice a ok, nemohu si stezovat, jedine jak to lehce smyva voda, tak mam z venku trochu mastnejsi okna v horni petine. Coz kdyz clovek auto pravidelne myje nicemu nevadi. Lepsi nez poslouchat vrzani. I o tech paracich co byly. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Jo, silikonová vazelína od Panoilu je asi to nejlepší řešení této vady. Ale bohužel taky to není bezúdržbové řešení, protože prostě se musí po nějaké době aplikovat, jinak se člověk s absolutní sluchem na pazvuky zblázní. Zajímalo by mě, jestli už je poslední verze těsnění (vpředu 4.verze montovaná od 30.6.2014, vzadu dokonce 5.verze montovaná od 7.8.2013) "vrzáníodolná". 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Sice nebude mozna vrzat, ale SA si vzdy neco vymysli a vrzani bude jeste good. Treba se ty nove budou roztekat na slunicku, nebo menit barvu nebo puchrit atd. [emoji1] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hiro72 Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 no jezdím rapida spaceback rv 09/14 a těsnění začalo vrzat cca v červnu, na začátku prázdnin jsem začal registrovat slabé fičení vzduchu někde vpravo z výduchu větrání, větrák víc než na 2 a víc než 100 km/h cca. jinak super autíčko, nemůžu si ztěžovat. Jezdím jej jako firemní a už tam mám asik 75k. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 Treba se ty nove budou roztekat na slunicku, nebo menit barvu nebo puchrit atd. [emoji1]No to já mám strach i o ty svoje z 04/2013, jak budou vypadat za pár let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 miklisek: ja mam MR2016 a vrže, zítra jdu mazat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2015 (editace) Hmm, tak to není moc příznivá zpráva...... Jinak já mazal v pátek a opět ticho po pěšině. Holt sice vyřešili tlumení vnějšího hluku směrem do kabiny a dobrou aerodynamiku, ale výrobní provedení pokulhává za konstruktérskou myšlenkou. Editováno: 30. Srpen 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 Ja mám koupeno 2/2015 a auto jsem kompletně navoskoval a nepozoruju žádné vrzaní. A to jsem si dal na tom černým sloupku extra záležet jelikož se lehce poškrábe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 (editace) Teď jsem si znovu pročetl vlákno a uvědomil si, že vlastně nevím, jestli mi vrže těsnění oken nebo dveří... Ještě jsem nemazal a mám proto dotaz: Nehrozí, že se mi po namazání spodního těsnění oken umaže celý okno, až ho budu zvedat/zavírat? Editováno: 31. Srpen 2015, autor: toldi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 31. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2015 To nemaz samozrejme. To se nemaze, tam by problem byt nemel. Jde o tesneni dveri. To co je na dverich Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.