Hravec Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 (editace) dovolím si založit další určitě záživné téma.... - jaký plánujete olej pro tento motor? jaká je vaše preferovaná značka? - víte někdo jaká je prvonáplň u TDI u O III ? (vím že u O II to byl Fuchs Titan - prý je nějaká změna) Editováno: 11. Listopad 2013, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaroslavZ Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 Do všech vozidle O dávám výhradně Shell. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 Jen bych připoměl, že pro tento motor je předepsaná specifikace VW 507 00 a to jak pro pevný, tak i pro proměnlivý servisní interval. Manuál k vozu udává objem olejové náplně 4,6 l. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 (editace) chtěl jsem ti Pawouku dát Líbí se mi - ale mám již dnes vyčerpáno :-( Editováno: 11. Listopad 2013, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 jak píši výše, prvonálň býval Fuchs, vždy jsem jej preferoval a dával do O II i O II FC - tedy TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30 XTL - jeho cena je nyní dost vysoká v porovnání s konkurencí... ...a tak zvažuji Castrol EDGE FST 5W-30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 (editace) hravče nalej tam titana a škodovka ti při reklamaci vysvětlí, že si tam nelalil olej z autorizáku a budeš cálovat sám nemůžu si pomoci, ale do nějaké roku tam byla prvonápln Shell, pak škodovka/koncern podepsal s castrolem, takže na 100% tam je a byl castrol. Editováno: 11. Listopad 2013, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 To s tou prvonáplní je zajímavé - proč je tedy u některých modelů na víčkách od nalévacího hrdla motoru nápis Castrol (mám to na OII i na FII)? Co tam máš /nemáš ty? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 (editace) to co je na víčkách nebo na nálepkách není vůbec směrodatné.... Shell tam nebyl nikdy, byť byla u O II nálepka že ŠA doporučuje Shell Helix - vždy tam byl Fuchs Titan tuším Super Syn a později GT1 Pro jako náhrada - Fuchs Oli byl ve všech koncernových motorech !!! (bratrenec pracoval u českého zastoupení Fuchs Oil, takže ta informace je z první ruky.... měli to svého času napsáno na firemních autech, že dodávají prvonápně do vizidel koncenu VW) a viz příloha ! celý magazín zde Druhá věc je marketingová podpora, Škoda Motorsportu - Proto Helix a později všude Castrol - ano dnes je na víčkách Castrol... stačí se podívat na fotky Octavie WRC, později Fabie WRS a S2000 - tam je vidět změna marketingového partnera.... Vcelku to má logiku, ŠA vysoutěží dodavatele olejů (samo sebou německou firmu, jak jinak), vysoutěží nejnižší možnou cenu za velkoodběratelská balení, proč by ještě ŠA vozila na rally autech reklamu Fuchs Oli a nechala si za to platit, to by mohl Fuchs ten olej do prvovýroby rovnou dodávat zadarmo.... tedy je na scéně jiný partner, který nepotřebuje odběry, ale na druhou stranu chce reklamu a co si budeme povídat Fabia S2000 je sakra dobrá reklamní plocha.... pozn.: na koktu raději nebudu reagovat - myslet neznamená vědět! Editováno: 11. Listopad 2013, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 11. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 a není to náhodou jedno, jaká značka oleje tam je ? Rozhodující snad je, aby odpovídala klasifikace 507 00. V čem je ta prvonáplň jiná ? Já to po 15 t. vyměnil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 11. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2013 v čem je ta prvonáplň jiná? v ceně pro výrobce auta... jinak v ničem, je to běžný olej....dané specifikace nicméně jsi to napsal správně, je to o té správné specifikaci... hodně lidí tu píše, že mění olej dřív, tedy 15 tis. km.... obecně je to nesmysl, oleje vydrží daleko víc než těch 30 000 km spíš je to o filtrech (palivo, olej, vzduch) a provozních podmínkách, moderní motory v kamionech, traktorech si samy řeknou o výměnu podle viskozity, množství vody (vysrážená vzdušná vlhkost),obsahu síry, uhlíku, tedy sazí... atp. atp. obdobně je na tom i TDI v O III i když motor není zdaleka tolik exponovaný, výměnu hlídají také různá čidla na motoru, která vyhodnotí, že už je třeba, tedy to nemusí být ani těch 30 tis. km dnešní TDI hlídají i přelití oleje, tedy nadmíru a upozorní na to, nejen podstav, že je třeba dolít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 12. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 Já mám na víčku i na deskách s dokumentací napsáno Castrol Edge 5W30. Používal jsem ho celou dobu i do OII a byla spokojenost tak jsem byl i rád že doporučují můj oblíbený olej ale je to jak píše JirkaK, pokud má normu VW 507.00 tak na značce nezáleží... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 12. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 Hravec, s pohledu viskozity a mazacích schopností oleje je samozřejmě předčasná výměna blbost. Já jsem jen chtěl dostat ven ten šmirgl, co se v oleji vytvořil. Opět, vím, že se zajížděním nových motorů je to dnes jinak, než před x lety, ale přeci jen k nějakýmu otěru mikro částic dochází. Takže jsem to po 15 t. vypustil a dal pochopitelně i novej filtr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 12. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 Přesně tak to udělám taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 12. Listopad 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2013 (editace) pamatuji si, že když jsem měl novou Felicii 1,9 D byla tam první výměna po 1 500 km a pak po 7 500 km - ano byly to konstrukčně, materiálově i technologicky zcela jinak vyráběné motory.. určitě, mikročástice tam vždycky byly a budou, naše firma spolupracuje úzce s VUT v Brně a to s několika ústavy i ústavem Soudního ing. podobně s Mendelovou univerzitou v Brně, kde je nejmodernější motorová zkušebna v ČR a válcová zkušebna, kam jezdila už kdysi ŠA s Octavii WRC, Fabií WRC i S2000, vozidla DTM (pěkné špionážní videjko) válcová zkušebna je 4x4 do 200 km/hod, jezdily tam svého času i formule Renault, na motorovou zkušebnu jezdí rallycrosová a autocrosová elita, zkoušejí se tam a zajíždí nové motory a nastavují řídící jednotky motorů a testují paliva.. tedy mnozí si tu myslí, že hravec ví všechno a píše aby měl hodně příspěvku, ale věřte, že hravec ví, co píše.... >>> výsledek? všichni vice či méně odborníci tvrdí, že vyměňovat olej dřív nemá žádný smysl... vyměňovat dřív a hlavně používat kvalitní filtry je věc jiná a to význam může mít... Editováno: 21. Listopad 2013, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 V piatok idem na predcasnu vymenu oleja mam cca 12000km.....ci to niecomu prospeje neviem viem ale ze to nicomu neuskodi.....stara skola dobra skola ma niekto iny nazor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 nemá 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 15. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2014 Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 17. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 tak olej je vymeneny hadam sa motorik zaradoval.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liapor Vloženo 17. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 No a jaký olej jsi tam nalil?? Bylo to v autorizovaném servisu nebo mimo něj?? Cena?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SniperWolf Vloženo 17. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2014 bolo to v autorizaku olej dali castrol longlife 5w30 udajne si ho sama skoda predava pod vlastnou znackov no a cena bola 105€ olej filter praca nejake tesnenie a likvidacia stareho oleju a filtra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 Ovšem tak to je velmi dobrá cena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 Hodina doma v garáži a olej plus filtr 1300,-!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada1982 Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 Jaky je pristup k filtru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 Koukni do mojeho vlákna jsou tam fotky a postup!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirda85 Vloženo 29. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2014 Případně i zde je nějaký malý seznam olejů http://olejposta.sk/?s=1&m=0&t=0&v=3&p=19&a=24 s normou VW 507.00 SEA 5W-30 + ACEA C3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.