Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

Jinak to klapnuti pri prerazeni a rychlem pusteni spojky hlasim taky. Jak uz jsem zblblej z toho klepani silentbloku, jednou dvakrat jsem tento zvuk uslysel taky, ale fakt jen pri opravdu rychlem pusteni spojky. Pri normalni jizde je opravdu ticho a klid. Toto klapani resit nebudu.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Vás. Mám Rapid 1,2 TSI 77kW od 05/2013, najeto cca 12.000,- Kč. Klepání (ťukání) z levé přední části podvozku se mi ukázalo taky. Klepalo to jak na nerovnostech tak při řazení. Dal jsem to v rámci záruky do aut. servisu. Nejprve mi bylo řečeno, že jsem už asi pátý s tímto problémem. Vzhledem k tomu, že mám v servisu známé, nechal jsem tam auto přesně týden na to, aby zjistili, co to opravdu klepe. Dnes jsem si pro auto šel, nic neklepe a vše vyřešeno. Problém je ve výrobní vadě (klumpu) silentbloku převodovky. Objednán nový (nyní již úplně jinak dělaný), výměna a hlavně klíííd. Takže pokud máte někdo problém s klepáním či ťukáním z levé přední části vozu, tak do servisu na záruční opravu.

Hodně štěstí a mnoho najetých km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za info, jen potvrzujes co uz se tu probiralo dle zkusenosti ostatnich. Jen s tim rozdilem, ze zadny novy dil ti tam nejspis nedali ve smyslu inovovaneho dilu. Dali ti tam dil puvodne pochazejici z jineho modelu znacky a motorizace urceny pro mimoevropsky trh. Toto reseni se bere jako docasne nez bude inovovany dil primo pro Rapida s predpokladem 6 tyden 2014. Info dle komunikace jednoho z nas tady primo s oddelenim pro zakazniky. Servisy sami vi velke kulove. Ty tam namontuji to co jim SA posle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A MiKy ty stále čekáš na něj? Já bych řekl, že budeš čekat do toho února...... Protože je naprostá blbost, aby díl již byl k dispozici a přesto se na něj čekalo. Ať si ho ŠA začne klidně v sérii montovat až od 6/2014 po zpracování zásob vadných (=chudáci lidi), resp. po připlutí dílů z Číny (nedělám si iluze, kde se tyto díly vyrábí a doba dodávek z PRCu je 5-6 týdnů, takže čas výroby, loď, možná odzkoušení a pak naskladnění po sečtení dá opravdu tu půlku února), ale pro ty reklamace by ho měli dovalit dřív. A ty víš nebo můžeš zjistit od servisu číslo toho konečného řešení? Já myslím, že to zatím nikdo neví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se servisem jsem vzhledem k vytížení vozu domluven až na leden. Servis ví, že v den přistavení mi dávají napřed nový díl do ruky a po výměně starý. Takže, pokud se změnila konstrukce, tak to bude patrno na první pohled a pokud jen tvrdost pryže, tak taky. Pak podám report, ale opravdu až v lednu.

Jen na okraj. Technikem z AŠ jsem ubezpečen, že výměna za dodaný díl je opravdu konečné řešení a po 2/2014 se opětovně nic měnit nemusí. Takže proto věřím "Lukas.Eberl".

Editováno: , autor: MiKy*
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víra Tvá ..... Mě budou měnit v pátek, díl už mají. Zajímavé že díl s koncovým AS a to na něj musel servis 2 dny čekat (u škody neobvyklé, nebyl na centrálním skladem dostupný) jak všichni víme AS rozhodně není nový inovovaný díl. Proč mi tam tedy dávají AS když už má existovat dle Lukas. Eberl nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zadnej inovovanej dil zatim neexistuje, proto nam davaji jiny dily, aby zatim docasne vyresili zavadu. akorat teda nechapu proc ty dostanes AS a ja F, to mi nejde do hlavy.

 

mimochodem, doma jsem se dival do dokladu o garancni oprave a cena za vymenu byla u mne presne 2290 Kc a dil jak uz jsem psal mam s tim Fkem na konci.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo počkej máš pravdu. Mě napsali do toho protokolu, že jsem si vozidlo převzal zpět v době záruční opravy a tak se přerušuje 30denní lhůta na vyřízení reklamace. A až dorazí díl budu vyzván k přistavení vozu k dokončení záruční opravy. Protokol jsem jim podepsal a žádný mi taky dát sami od sebe nechtěli, tak jsem si vyžádal alespoň kopii. Origoš dostanu až mi v pátek ten díl vymění asi, pokud ne, budu si na tom trvat. A bude to jednou řešená a uzavřená reklamace co se silentbloku týče.  Té výměně další někdy v únoru v mém případě nevěřím a ani oni sami zatím nic neříkali. Uvidíme třeba budu mile překvapen pokud tomu bude jinak. Jinak tuhle jsem zapomněl vypnout cameru v autě, tak je zajímavé pak sledovat co se s tím autem děje a hlavně co říkají. Bohužel víc jak 2h záznamu se mi tam nevleze tak toho moc nebylo. Teď ale jí nechám zaplou ale jen s detekcí pohybu a pak se tam toho vejde víc důležitého. Celý den to stejně stojí na místě a natáčí to stěnu v dílně. Takhle to natočí jen to když se něco bude dít. Někdy je ale zase lepší nevědět, tak se na to asi vyprdnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...