Publikováno Listopad 16, 201311 r Zdravim,mam problem.Dnes jsem prejizdel se svoji Octavii1 retarder a po prejeti ohromna rana od predku,jako kdyz praskne pruzina.Usoudil jsem na tlumic.Horni miska,o kterou se opira pruzina byla spadla uprostred pruziny a ukoncenim tlumice,co je v motorovem prostoru,volne otacim rukou a je dosti propadle..A jak to vidite?Odesel cely tlumic nebo jen jeho horni ulozeni?Olej me z nej nevyteka a na nedavnem testu byl o.k.Diky za postrehy.
Listopad 16, 201311 r Autor ...to je to,co nevim.Videt tam neni a kdyz dam plnej rejd,je slyset,jak tam pruzina rachoti.
Listopad 17, 201311 r No tak to je průser. Se ti pružina opírá o vnitřek kapsy kde je tlumič a budeš to tam mít celé vydřené až na kov. A bude ti to reznout. Pokud hodně jezdíš, tak to dej co nejdřív do kupy.
Listopad 17, 201311 r Autor ...take si myslim,ze to tak asi bude.Staci vymenit jen horni ulozeni nebo cely tlumic?
Listopad 17, 201311 r Ale co porad tlumic .Bude zrejme prasklá pruzina. Snad jedine ze by na tlumici uhnila operna miska ,ale to se asi na Octaviích nestává To byla bolest Favoritu a Felici Praskla pruzina ti muze něco ponicit bud karoserii nebo i pneu. Musi vymenit obe strany.
Listopad 17, 201311 r No samozřejmě že né tlumič, ale pružina nahoře. Proto se horní miska stočila dolů.
Listopad 17, 201311 r souhlas s Ondrero.....prasklá prožina..miska pod prvním vynutím pružiny nejspíš..vydává to kurva hnusný pazvuky při zatáčení..doporučuju koupit rovnou i přední horní uložení sachs(250kč na jednu stranu..a asi nejspíš novou pružinu..monroe 760kč)..ceny vím přesně,jelikož tento týden jsem prožil to samé,a rovnou jsem dal i new tlumiče billstein B4..citelný rozdíl..na praklou pružinu přijdeš při montáži.-.já ji měl taky prasklou nahore u misky...nová miska je táležitost 100kč..dal jsem novou..ale miska většinou neodejde..možná se trochu prohne na kraji(vlivem toho nárazu)..ale chci se zeptat zdejších borcu na něco:-)))hele mam tlumiče nová,horní uložení nový..při stání vozidla a nebo za jízdy během otáčení volantem do rejdu je slyšet vrzání..co to?čím to?nic mě nenapadá..tohle se objevilo hned po montáži tlumiču a uložení..při zhoupnutí auta klid..octavia 2002 1.9 tdi...díky za rady.mam na new tlumiče 70 km...třeba si to sedne..ale nevím..
Listopad 17, 201311 r No to si nesedne At ti někdo toci volantem a ty tam musíš polozit ruku(pozor na uraz) a potom poznáš kde to vrze Klidne to muze vzat kulac
Listopad 17, 201311 r Nevim jakou mas motorizaci Tady koupis za super cenu http://www.hanza-autodily.cz/pruziny/c-1144/
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.