Levap19 Vloženo 29. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2013 Chci se zeptat na zapojení multifunkčního volantu. Mám vůz Škoda Rapid Fresh Ambition bez multifunkčního volantu s rádiem Blues. Koupil jsem si tříramenný volant s ovládáním pouze na levé straně a s kabeláží k připojení. V servisu mi řekli, že volant nejde připojit. Co vše se musí pořídit nebo případně propojit, aby volant fungoval s rádiem Blues? Někde jsem se dočetl, že rádio Blues umí ovládání s multifunkčním volantem (uvedeno i na stránkách příslušenství Škoda u rádia Blues pro Fabii II). Dodávám i obrázky volantu a kabeláže (zde je štítek s označením 5JA 971 584). Díky za odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 30. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2013 (editace) Zapojení MF volantu by mělo by to být stejné jak u Fabie II FC, nevím to ale na 100%, tak počkej, než to někdo potvrdí.. Jiného čísla svazku si nevšímej, to je kvůli nepatrně jinému zapojení staršího volantu Fabie... Takže: Tak konečně je MF volant dodělaný v autě. Toho kdo mi to zprovozňoval nebudu jmenovat - jeden kolega z fora, ale říkal, že už FII nechce vidět - špatné přístupy na elektriku...takže nejmenuji, ale děkuji .Pro dodělání toho není moc potřeba1) MF volant pro FII2) kabelový svazek pro MF volant - shodný s OCTII fc ETKA číslo: 3T0 971 5843) pin do vinuté pružiny alias volantového kroužku a kablík 0,5 - ale stačí 0,35, za slimákem je stejně 0,35 (narozdíl od OCTII se slimák nemusí měnit, nebo alespoň u té mojí bez snímače úhlu natočení - u té bez záruky asi také ne)Pak už jen elektrika1) z kroužku natáhnout drát do pojistkovky - pojistka 222) přepíchnout pin ve slimáku a přehodit na bcm ze svorkovnice A na B (za využití stavajicího drátu pro ovládání klaksonu, po novu na komunikaci volantu po lin_u s bcm)3) vagem zapnout .. pokud nezapnete, nepůjde ani klakson!to je celé Nyní mi volant na 100pro funguje s radiem, ale telefon nějak ještě hapruje... Nevíte někdo co je to v bajtu 15 změna kodování z C0 na C1? - hlasové ovládání (mám problém s tím stiskem tlačítka na mf volantu - krátký i dlouhý stisk -> pořád leze na hlasové vytáčení)..M. Editováno: 30. Listopad 2013, autor: Galvi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 30. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2013 volant samozřejmě připojit jde, měl by jsi vyměnit servis.... stačí připojit lin, napájení a nakodovat..... musí to jít bez problémů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Levap19 Vloženo 2. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2013 Díky za informace. Dnes jsem zjistil, že originální kabeláž pro Rapida je 5P0 971 584 G a 5P0 971 584 F, ale prodejce neví jaký je mezi nimi rozdíl. Tak to vypadá, že moje kabeláž 5JA 971 584 asi nebude ta správná. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 2. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2013 tvoje kabeláž tam bude pasovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samy Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 Ahoj, nevíte prosím někdo z vas jestli když mam multifunkční volant (jeste s ovládáním jen na levé straně), jestli půjde vyměnit za multifunkční (s multifunkcí na právo i levo)? Popřípadě co k tomu bude zapotřebí (kabeláž, řídící jednotka multifunkce?). Diky za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Ahoj, zajímalo by mě kde by se dal sehnat novější (tříramenný) volant. Díval jsem se na netu a našel jich pár, ale nevím jestli by pak šel nastavit tak aby fungovala všechna tlačítka (rádio, telefon, MAXI DOT) ve svém rapidu mám na volantu ovládání rádia a telefonu, MAXI DOT mám na pravé páčce. Našel jsem tento volant, který má dokonce pádla na řazení pod volantem :-D http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=457 Nebo tyto včetně airbagu, což by bylo zřejmě zbytečné když ten by se vymontoval ze současného... http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=458 http://www.skoda-dily-skladem.cz/volant-kozeny-multifunkcni-triramenny-s-razenim-vc-airbagu-superb-ii.html Kdyby měl případně někdo kontakt na jiné prodejce sem s nimi... Předem moc díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 To by mě tak zajímalo, jesltli jde zprovoznit ovládání palubního počítače pomocí pravého ovladače na volantu místo tlačítek na pravé páčce. Kompletní ovladače na volantu jdou sehnat taky a levněji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 30. Duben 2014 Sdílet Vloženo 30. Duben 2014 Tak ještě sežeň budíky 5JA...je to je jen o nových budíkách...stálo by za úvahu upravit obsah starých, ale musí to být VDO a je to prostě o tom to zkusit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samy Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 zkus volanty.net, ja kupoval tam a super :-) ... jinak s tou multifunkci by me to take zajimalo, popripade kde ji koupit, mame jeste to puvodni ovladani maxidotu (na pačce na sterace) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 http://www.cars-equipment.com/www/en/shop/switches-buttons-2/oem-5e0919719f-steering-wheel-buttons-switches/#prettyPhoto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samy Vloženo 24. Květen 2014 Sdílet Vloženo 24. Květen 2014 dekuju moc. nahodou nevite jestli to jde bez problemu zapnout misto te pačky na sterace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 3. Červen 2014 Sdílet Vloženo 3. Červen 2014 Vzhledem k tomu, že to je stejné jak na Fabii II po fl, tak pravá strana jde rozchodit, bohužel jednou za x dnů na právé straně tlačítka zastávkují ale další den už je vše opět ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 Našel jsem nabídku na volanty... http://auto.bazos.cz/inzerat/36128659/KOZENY-VOLANT-SKODA-OCTAVIA-3SUPERB-2YETIRAPID.php Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 jak k těm volantům přišel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 No to se radši člověk ani nesmí ptát. Bazaš a Hyperinzerce jsou plný takovejhle, co zvyšují ztráty výrobců vlivem zcizení materiálu..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 Rogerere, kde jsi? Je tady nabídka na 3r volant. Zajímavý, že je dražší než 4r. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 Je dražší o ten chrom na spodním rameni a je sprotovnější, ne? Za přídomek SPORT se holt platí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 21. Červen 2014 Sdílet Vloženo 21. Červen 2014 Mi by se líbil 3r s ovládáním na obou stranách s pádly pod volantem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 22. Červen 2014 Sdílet Vloženo 22. Červen 2014 (editace) Rogerere, kde jsi? Je tady nabídka na 3r volant. Zajímavý, že je dražší než 4r. mě už to netankuje...zvykl sem si na ten svuj...ale porad chci tu lištičku , navic ted kdyz ten 3R volant ma kazdej novej rapid tak jejich cena urcite klesne:) Editováno: 22. Červen 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 5. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2014 Další volanty... http://auto.bazos.cz/inzerat/35009424/Airbag--volant-RS-skoda-Octavia-III-Superb-Yeti-Rapid.php Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 29. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2014 Tak už mám pravá tlačítka, koupil jsem za polovic origo ceny z Irska. Akorát klasika nejde to ovládání palubniho počítače, hádá se to s pravou páčkou. Jak na to, odborníci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 30. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2014 Nejsou tam náhodou ještě jedny tlačítka? Hodily by se mi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 30. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2014 Máš SZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 30. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2014 Díky, je třeba obě dvě strany tlačítek? Chtěl bych si dodělat HF, netušíte co k tomu budu ještě potřebovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.