Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Chci se zeptat na zapojení multifunkčního volantu. Mám vůz Škoda Rapid Fresh Ambition bez multifunkčního volantu s rádiem Blues. Koupil jsem si tříramenný volant s ovládáním pouze na levé straně a s kabeláží k připojení. V servisu mi řekli, že volant nejde připojit.

Co vše se musí pořídit nebo případně propojit, aby volant fungoval s rádiem Blues? Někde jsem se dočetl, že rádio Blues umí ovládání s multifunkčním volantem (uvedeno i na stránkách příslušenství Škoda u rádia Blues pro Fabii II).

Dodávám i obrázky volantu a kabeláže (zde je štítek s označením 5JA 971 584).

Díky za odpovědi.    

post-85693-0-89786300-1385762127_thumb.j

post-85693-0-43334600-1385762187_thumb.j

post-85693-0-69630800-1385762194_thumb.j

Vloženo (editace)

Zapojení MF volantu by mělo by to být stejné jak u Fabie II FC, nevím to ale na 100%, tak počkej, než to někdo potvrdí..

Jiného čísla svazku si nevšímej, to je kvůli nepatrně jinému zapojení staršího volantu Fabie...

Takže:

Tak konečně je MF volant dodělaný v autě. Toho kdo mi to zprovozňoval nebudu jmenovat - jeden kolega z fora, ale říkal, že už FII nechce vidět - špatné přístupy na elektriku...takže nejmenuji, ale děkuji  :kol-47: .
Pro dodělání toho není moc potřeba
1) MF volant pro FII
2) kabelový svazek pro MF volant - shodný s OCTII fc ETKA číslo: 3T0 971 584
3) pin do vinuté pružiny alias volantového kroužku a kablík 0,5 - ale stačí 0,35, za slimákem je stejně 0,35 (narozdíl od OCTII se slimák nemusí měnit, nebo alespoň u té mojí bez snímače úhlu natočení - u té bez záruky asi také ne)
Pak už jen elektrika
1) z kroužku natáhnout drát do pojistkovky - pojistka 22
2) přepíchnout pin ve slimáku a přehodit na bcm ze svorkovnice A na B (za využití stavajicího drátu pro ovládání klaksonu, po novu na komunikaci volantu po lin_u s bcm)
3) vagem zapnout .. pokud nezapnete, nepůjde ani klakson!
to je celé  :kol-24:
Nyní mi volant na 100pro funguje s radiem, ale telefon nějak ještě hapruje... Nevíte někdo co je to v bajtu 15 změna kodování z C0 na C1? - hlasové ovládání (mám problém s tím stiskem tlačítka na mf volantu - krátký i dlouhý stisk -> pořád leze na hlasové vytáčení)..
M.

Editováno: , autor: Galvi
Vloženo

Díky za informace. Dnes jsem zjistil, že originální kabeláž pro Rapida je 5P0 971 584 G a 5P0 971 584 F, ale prodejce neví jaký je mezi nimi rozdíl. Tak to vypadá, že moje kabeláž 5JA 971 584 asi nebude ta správná.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj, nevíte prosím někdo z vas jestli když mam multifunkční volant (jeste s ovládáním jen na levé straně), jestli půjde vyměnit za multifunkční (s multifunkcí na právo i levo)? Popřípadě co k tomu bude zapotřebí (kabeláž, řídící jednotka multifunkce?). Diky za pomoc

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj, zajímalo by mě kde by se dal sehnat novější (tříramenný) volant. Díval jsem se na netu a našel jich pár, ale nevím jestli by pak šel nastavit tak aby fungovala všechna tlačítka (rádio, telefon, MAXI DOT) ve svém rapidu mám na volantu ovládání rádia a telefonu, MAXI DOT mám na pravé páčce. Našel jsem tento volant, který má dokonce pádla na řazení pod volantem :-D http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=457

Nebo tyto včetně airbagu, což by bylo zřejmě zbytečné když ten by se vymontoval ze současného...

http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=458

http://www.skoda-dily-skladem.cz/volant-kozeny-multifunkcni-triramenny-s-razenim-vc-airbagu-superb-ii.html

Kdyby měl případně někdo kontakt na jiné prodejce sem s nimi...

Předem moc díky :)

Vloženo

To by mě tak zajímalo, jesltli jde zprovoznit ovládání palubního počítače pomocí pravého ovladače na volantu místo tlačítek na pravé páčce. Kompletní ovladače na volantu jdou sehnat taky a levněji. 

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tak ještě sežeň budíky 5JA...je to je jen o nových budíkách...stálo by za úvahu upravit obsah starých, ale musí to být VDO a je to prostě o tom to zkusit.

• o 4 týdny později...
Vloženo

zkus volanty.net, ja kupoval tam a super :-) ... jinak s tou multifunkci by me to take zajimalo, popripade kde ji koupit, mame jeste to puvodni ovladani maxidotu (na pačce na sterace)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Vzhledem k tomu, že to je stejné jak na Fabii II po fl, tak pravá strana jde rozchodit, bohužel jednou za x dnů na právé straně tlačítka zastávkují ale další den už je vše opět ok.

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Rogerere, kde jsi? Je tady nabídka na 3r volant. Zajímavý, že je dražší než 4r.

mě už to netankuje...zvykl sem si na ten svuj...ale porad chci tu lištičku :D, navic ted kdyz ten 3R volant ma kazdej novej rapid tak jejich cena urcite klesne:)

Editováno: , autor: rogerer
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Tak už mám pravá tlačítka, koupil jsem za polovic origo ceny z Irska. Akorát klasika nejde to ovládání palubniho počítače, hádá se to s pravou páčkou. Jak na to, odborníci?

post-6633-0-02667600-1409340379_thumb.jppost-6633-0-80706200-1409340343_thumb.jp

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...