mr.slim Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Ahojte, aky olej (znacka, oznacenie) ste si kupili na dolievanie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 (editace) Dodrž normu podle servisky a značku si vyber nějakou známou. Pokud dodržíš normu pro svůj motor, tak na značce vcelku nezáleží. Dotaz, kolík máš najeto že musíš dolít olej, v záběhu bych chápal, ale jinak snad takový nový motor jede od výměny k výměně ne? Editováno: 31. Prosinec 2013, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.slim Vloženo 31. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 No tak dolievat este nemusim, mam zatial len cca 2000km takze som v pohode. Planujem kupit 1L oleja pre pripad aby mi nechybal ked ho budem potrebovat. Chcel som skor vediet aky olej rapidaci pouzivaju, ci shell, omw, total, castrol.... a pod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2013 Podívej se SEM. Ale výsledku se stejně nedobereš, každý má nějakou svou preferenci značky. Hlavně se drž normy VW, co máš v manuálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 A ideálne bude, keď kúpiš rovno taký olej na dolievanie, aký budeš dávať do motora pri najbližšej výmene oleja. Oleje sa síce dajú miešať, ale je lepšie ak nebudeš mať v motore naraz tri druhy oleja. Pri výmene totiž vždy zostáva v motore aj niekoľko dcl zo starého oleja. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedalbb Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Kde v manuále je napísaná špecifikácia oleja? Ja som to nenašiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Specifikace SAE, API, ACEA nikde v manuálu uvedená není, je tam jen norma VW, kterou musí olej splňovat a to dle dělení benzin/nafta a proměnlivý/pevný interval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Žiaľ, je to tak, v manuáloch je iba VW schválenie. A potom sa budeme čudovať keď budú odchádzať turbá napr. na autách ktoré jazdia výhradne krátke trasy aj v zime s 10W-xx, hoc s olejom ktorý mal potrebné schválenie, alebo prečo majú problémy motory 1.2 HTP jazdiace dlhé diaľničné jazdy s olejom xW-30. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Kontroloval jsem olej kolem 10 tisic a dolivat netreba. Nevite jak zjistim jaky presne olej tam mam ? myslim i znacku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Značku nezjistíš, to je bez šance. Psal jsem i do ŠA a odpověděli mi, že používají oleje od více výrobců. Přitom podle mě by stačila malá nálepka se značkou oleje, který byl naplněn. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Když se koukneš na olejovou zátku tak tam je odlito CASTROL. Ale jak píše Yosef, nikdo ti to s přesností neřekne, co tam v autě máš. Leda by musel prodejce nahlídnout do rodnýho listu auta a zjistit co se do tvýho auta nalilo ve výrobě v ten aktuální den, co motor/auto vyráběli. Já na cestu do HR vzal sebou CASTROL EDGE PROFESIONAL LONGLIFE III 5W-30 1 L VW 504.00 / VW 507.00 , ale dolívat jsem na této daleké cestě a během dalších 10tkm nemusel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 hmm to je dobry, kdyz se casto doporucuje pouzivat i stejnou znacku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Nejlepší na tom je, že ani autorizák ti tam vlastně nemusí dolít přesně to, co v tom motoru z výroby je.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 sice me to stve ale opet musim konstatovat ze co se servisu tyce - zlaty rencek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Nejlepší na tom je, že ani autorizák ti tam vlastně nemusí dolít přesně to, co v tom motoru z výroby je.... lenže ani autorizák vlastne nevie čo tam z výroby je .... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Tak tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedalbb Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Tak to má škodovka pekný bordel v tom... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 tak tam nalej originál olej Škoda G 052195M2 pre LONGLIFE alebo G052167M2 pre krátky interval a máš to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.