Sanek81 Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Zdravím pánové,dotaz ohledně brzdění motorem-ano či ne?Nejedná se mi teď o nějaké šetření paliva,ale spíš jestli to neškodí,tudle jsem vezl pána a ten mi říkal,že u nových aut se tím ničí setrvačník.Má tedy tento jizdní styl nějaké negativa a připadně jaká? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Dalo by se říct, že motorem brzdíš kdykoliv, když dáš nohu z plynu takže třeba z kopce, to jako bys chtěl pokaždé vyřadit na neutrál, ....to s tím setrvačníkem je asi blbina, jak by mu to mohlo škodit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 No nedávno mě jeden vezl starým BMW měl motor s řetězem, brzdil stylem že tam při 120 km hodil čtverku a při 80 km tam praskl dvojku a zbytek šlápl na brzdu. Takže je asi brzdění motorem a brzdění motorem, tohle by asi OIII taky nerozdýchala. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 8. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Viewer: Nevím,tak už jsem si o tom našel nějaké info a prej pokud řadíš bez meziplynu,tak to setrvačníku škodí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Vadit to může dvouhmotovému setrvačníku, lépe řečeno tomu spojení mezi těma "dvouma hmotama". Řazení s meziplynem tomu nepomůže, to pomáhá synchronizaci v převodovce. Podle mého je to blbost, respektive to "vadí" asi tak stejně, jako když auto normálně používáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 8. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2014 No zatím tu všichni jen myslíme, ale je někdo kdo fakt ví? Já jezdil,spíš tím stylem,že jsem třeba na semafory dojížděl na neutrál,pak jsem se bavil s klukem,že brzdí motorem(šetří víc palivo než při vyřazení, plus třeba brzdy,tak jsem tak začal taky jezdit,poměrně soustředěně,no a teď mi pán řekl, že se při tom ničí setrvačník, tož nevím vo včíl?:-| Logicky dám přednost neničení si auta před ušetřením dvou deci paliva a brzdových destiček;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Asi takto. Brzdim motorem už od své 1000 MB až po OI a nyní v tom pokračuji a nikdy jsem neměl problém. Je ovšem pravda, že jsem také nikdy neměl dvouhmotový setrvačník. Jestli vyřadit a doklouzat nebo nechat zařazený kvalt záleží na konkrétní situaci. U mé nynější OIII je potřeba řadit z 6 až na 4, aby to trochu brzdilo motorem. Malý objem, nemá se ta energie kde mařit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 8. leden 2014 Sdílet Vloženo 8. leden 2014 Řekl bych, že na volný chod šetříš pohonné ústrojí a když brzdíš motorem tak benzín, destičky a motor rychleji zchladíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 9. leden 2014 Sdílet Vloženo 9. leden 2014 V autoškole někdy kolem roku 95 mě učili, že z kopce vždy se zařazenou rychlostí a přibržďovat a podřazovat podle situace. Je asi jasné, že lupnout tam ve 140 km/h čtyřku a čekat až to motor dobrzdí nebude to pravé s jakýmkoliv motorem. Ve vojenské autoškole na P V3S se vyřazení z kopce říkalo mazácká pětka a upřímně s ohledem na konstrukci brzd a převodovky onoho vozu to byl i docela risk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 10. leden 2014 Sdílet Vloženo 10. leden 2014 Tak rozebírat tady rozdíly mezi jízdou na volnoběh a decelerací se zařazeným kvaltem mi přijde jak debata o fyzice 7.třídy ZŠ. Snad je každému jasné, že při deceleraci s rychlostí se jede za 0. Využívá se vlastního mechanického odporu motoru a vozu jako komplet. Jestliže jedeš v modu "plachtění" tak jedeš za spotřebu volnoběhu. Avšak každá ťuknutí o brzdu znamená neefektivita. Co se týče ničení setrvačníku tomu škodí kmitání jeho vlastní první nebo druhá harmonickou frekvencí. Kritické je hlavně podtáčení pod volnoběh. Ale OIII má fuknci ochrany setrvačníku proti tomuto kmitání. Když budeš jezdit jako blb a podtáčet hodně motor jednoduše ti zhasne. Podtočení myslím třeba 500 otáček u benzínových motorů. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 11. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2014 Mates_XIV: Jak je to se spotřebou, tak nebo tak je asi jasne. Mně jde spíš o ten setrvačník.Tak jestli je to jak říkáš, pak je to v pohodě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 Podtočit na 500 a jet s tím si nedovedu představit, když volnoběh je přes 700. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 12. leden 2014 Sdílet Vloženo 12. leden 2014 Budeš se divit ale jsou takový lidi co to dokážou. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.